Scudo Sports

Ön Aktarıcı

Benim bisikletin ön aktarıcısı 4000 kmden fazladır çalışmıyor:) ayağımla takviye veriyorum üst alt dişlilere geçmesi için.

• Beğen
Tepkiler: turan kelleci
Scudo
@can akıncılar

öyle zor olmuyormu elinin altında olsa daha iyi degilmi ;)

@turan kelleci

Valla orta dişli işimi görüyor,birde parçalar ucuz olunca hemen ya ayarı kaçıyor yada kırılıyor.

• Beğen
Arkadaşlar senede 10 bin km yapıyorum sizin hesaplarınıza göre yılda 3 aktarıcı değiştirmem gerekiyor.Yanlışınız var; aktarıcınız çalışmıyorsa başka şeylerden de olabilir( vites teli yağsızdır,aktarıcı ayarı bozuktur,vites kolunuzda sıkıntı vardır)

@turan kelleci

Sıkıntı olmaz diye üçüncü seferdir yazıyorum benden paso artık yazmayacağım.....:)

@turan kelleci

Çift Amortisörlü Ümit :) 240 srv alacamda 2012 modellerini bekliyorum,üretimmi ne durmuş 1 ay önce alacaktım alamadım:)

• Beğen
Arkadaşlar benim ön aktarıcım bisikleti ilk aldığımdan beri sorunlu 3 dişli olan aynakolun ortasında 2. dişlid kaldı ne 1e inyor nede 3e çıkıyor ben istiyorumki 1e insin (yokuş için) 3e çıksın(hız için) ama 2 de kaldı bu sefer hızlı gidiyor ama yokuşlarda zorlanıyorum ne yapmam gerekiyor Teşekkürler

shimano 8li sistem acera arka arttırıcım var. ön arttırıcım pek iyi değil. c 50 modeli. iyi bir ön aktarıcı almak istiyorum. ama alacağım aktarcı diğer kompenantlara uyumlu olsun, başka parça da değiştirmek istemiyorum. bir de aynakolum 28-38-48. 2 sorum var:
1- 9lu sistem kaliteli bir ön aktarıcı alsam sekizli arka viteste ne sorunlar çıkarır. uyum sağlar mı? çünkü kaliteli ön aktarıcılar hep 9lu uyumlu.
2- başka parça değiştirmeden alabileceğim en iyi ön aktarıcı hangisidir? (vites kolları shimanodur)
şimdiden teşekkürler

(link) buyur arkdaşım bende mevcur acera ön aktarıcı... hemde uygun bişiler ayarlarız malzeme acısından deore ayarındadır..

• Beğen
Tepkiler: erdal kılıç
ben tx50 kullanıp bisikletten tiksinmek üzere iken 7li sistem bisikletime 9 uyumlu alivio ön aktarıcı aldım ve yaklaşık 2 aydır ne bir sürtme ne de en ufak bir ayar kaçması yaşamadım, arada kontrol ediyorum ama yok hala sağlam :)

• Beğen
Tepkiler: erdal kılıç
teşekkürler arkadaşlar. galiba acera bi ön aktarıcı alacağım. deore falan geçiyo aklımdan ama acera vites kollarına ve 8li arka dişliye uyumlu olmaz gibi geliyor.

acera aktarıcı almaya gittim, bulamayınca alivio aldım. 9lu sistem olduğu için tereddüt ettim ama iyi ki almışım. rahat geçişler, geniş bi kullanım aralığı var. ayrıca ileride arka dokuzlu sisteme geçerip bi deore veya slx alırsam da uyumlu olacak. yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar ön aktarıcıda bugün sorun yaşadım bisikletim 3-4 günlük öncelikle ses gelmeye başladı ön aktarıcıdan vitesi değiştireyim ses belki düzelir dedim arka vites dörtte iken ön vites ikideydi bende üçe alıyım dedim zincir boşa attı elimle düzeltip bire aldım daha sonra tekrar ikiye atıyım dedim yine boşa attı bu işlemlerde arka vites hep sabitti yani dörtteydi sebebi ne olabilir yarın servise götüreceğim gerçi fakat böyle problemler yaşamamak adına cevaplarınızı bekliyorum. :)

Eğer vitesi üçe alırken belli bir hızla gitmiyorsanız böyle yapması normaldir bana da oluyor bazen

• Beğen
Tepkiler: -OnuR-
Pedal yumuşakken değiiştirdim vitesi çokta hızlı gitmiyordum umarım yarın hallolur diğer arkadaşlarda problem hakkında cevap yazarsa sevinirim. :)

Büyük olasılık vites ayarı ile hallolacak bir sorun.

şu konuyu kontrol etmenizi öneririm. Orta aynakol vites geçişlerinde problem var. buda alt-üst ayar vidalarındaki oynamalarla hallolur gibi. özellikle sorunun bu tablodaki gibiyse kolayca halledebilirsin. bende de hem zincir sıyırma hemde zincir dış plakaya değerek ses çıkarıyordu. aynen bu tablodaki yönergelerle basit şekilde halloluyor.

• Beğen
Tepkiler: -OnuR- ve gok
Geri