Scudo Sports

Ön Aktarıcı

Scudo
vites ayarı genelde caprazlama yanlis aktarmada bozuluyor.ön aktaracıya zincir temas etmemesi lazim.cok az da olsa asla degmicek.yokuslara cıkarken pedala sert abanmak vites degistirmek yanlis kullanim.zincir ve arka vites aktarıcı hasar goruyor bazen zincir kopar ya da arka aktarıcı elastiyetini kaybediyor.elastiyeti kaybolunca artik eskisi gibi randiman almak mumkun olmuyor degismesi gerekiyor.gecmiyorsa arka tekeri havaya kaldirarak yapmamiz lazim.zorlama asla yapmamalıyız.ayar sadece vidalar sıklama-gevsetmeylede olmuyor. tel gergisininde yerinde olması lazim.vitesli bisikletler hor kullanmaya gelmiyor. (link) (link) (link) bu linkler bayag faydalı sonuncusu ingilizce ama gorsel olarak anlasiliyor.

Seda bisiklete ve konu üzerinden yardımcı olan arkadaşlara ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederim sorun çözülmüştür konu kapatılabilir. :)

Herhangi bir açıklama yapmadılar ama vites vidalarını ve pedalları sıkıp düzelttiler şuan viteslerim daha iyi geçiş yapıyor. :)

• Beğen
Tepkiler: caner ünsal
Arkadaşlar merabalar. kron xc750 kullanıyorum ve ön aktarıcıda sorun olduğunu düşünüyorum. teli en boşa alsam bile veya aktarıcıdan vites teli ile bağlantısını kessem bile ön vites 1'e geçmiyor. h-L vidalarını söksem, ayarlasam bile.. ön aktarıcıyı biraz inceledim ve 7TL'lik bir aktarıcı koymuşlar. beni almayı düşündüğüm aktarıcı şu:
(link)

acaba bisikletimle uyumlu mu ve nasıl bir aktarıcı olduğunu yazarsanız sevinirim. Eğer önerileriniz varsa önerilere açığım. bu arada şu özellikler ne anlama geliyor özellikle kalın yazdığım kısmı anlayamadım. yardımcı olursanız sevinirim :)

SHIMANO FD-M786 ALTTAN SANILIMLI ÖN DEĞİŞTİRİCİ

10 VİTES İKİLİ

2X10 İÇİN MÜKEMMEL VİTES DEĞİŞİM PERFORMANSI

ARKA SÜSPANSİYON SİSTEMİ İÇİN GÜÇLÜ VİTES DEĞİŞİM PERFORMANSI

ALETLE ERİŞİM KOLAYLAŞTIRILARAK DAHA KOLAY MONTAJ SAĞLANMIŞTIR

bu arka attırıcı 10lu sistemde kullanılır ve aynakol 2 yaprak olan modeller içindir sizin 3x9 almanız gerek

(link) Xt ' nin senin aynakolla uyumlu olanı ,üstelik 8 euro daha ucuz. Delta'yı önermem fiyat açısından biraz yüksek , bu verdiğim siteyi takip et sürekli indirimli ürünlerden yararlanabilirsin. Ayrıca atıyorum yarın verdin siparişi, aynı gün kargoya veriliyor verildiği günden 1 gün sonra kargo elinde, kargoyuda onlar karşılıyor.

delta bisikletin sitesinde baktım 9lu sisteme uygun bulamadım xt olanı hepsi 10lu ve 2x10 sistem için

@Deniz Caz

(link) Daha ucuz, 3x 9 lu sistemle uygun.

@Ozan Güner

azonce arkadaşın aynakolunun diş oranlarını araştırdım bu linkteki attırıcı tam uyuyoor rahatlıkla alıp kullanabilir :)

@Deniz Caz

3x9 lu sistemlerde dişli sayısı çok farklı olmuyor zaten genelde 44 tür . 48 olan istisnalar var tabi. Ama yine genelde 3 yapraklı aynakolu dağ bisikletlerinde kullandıkları için dişli sayısı 48 gibi büyük değil , 44 oluyor.

arkadaşlar vitesleri tek tek atmayan fuji turingdeki gibi aktarıcıyaı sınırsız hareket imkanı sunan , kıvırmalı vitesler oluyor ya onlardan kaliteli bir sol vites kolu tavsiye edebilecek var mı? şu an shimano altus ön aktarıcı ve vites/fren kollarını kullanıyorum ön vites için böyle bir değişikliğe gitmek istiyorum. önerilerinizi bekliyorum:)

Arkadaslar oncelikle herkese merhaba ben de artik yeni bir bisiklet kullanicisiyim decathlondan btwin rockrider 340 aldim baslangic olarak lakin cogu viteste zincir on aktariciya degiyor ve cikan ses biraz endiselendirdi bunun icin ne yapmaliyim kendim duzeltmek istiyorum ogrenmek icin yardimci olursaniz sevinirim

Arkadaşlar merhaba,

Kron xc150 marka bisikletimin ön aktarıcısı sanırım bozuk. Çok zor 2. vitese geçiyor. 3 e hiç geçemiyor. Onu değiştirmek istiyorum. Bir sürü ön aktarıcı satılıyor ama hangi modelin uyumlu olacağını bilmiyorum. 2 adet fotoğraf koyuyorum. Lütfen yardımcı olun.

Dosyalar

• 20160919_161958.jpg
    20160919_161958.jpg
    141,1 KB · Okunma: 37
  • 20160919_162005.jpg
    20160919_162005.jpg
    133,1 KB · Okunma: 32
@FahrradWelt
teli değiştirmekle başlayabilirsin.

@FahrradWelt bozuk değildir ayar yapılınca düzelir boşuna masrafa girme çünkü ayarda en en fazla vereceğin 10 15 lira

yeni konu açmamak için buraya yazayım.
ön vites 3"den 2 ye ya da 2"den 1 e düşmüyor.Tıkır tıkır ses yapıyor
vites büyütmede sorun yok.

Geri