Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ön bagaj takmak?

ali alper uyar

Forum Demirbaşı
Tepki
763
arkadaşlar uzun turlarda hep arkaya çok fazla yük bindiriyoruz, hele benim gibi kilolu bi adamın arka lastiğe çok fazla yük bindirmesine ve arka bagajın kırılmasına yol açıyor, Sahibi olduğum Trek FX 7.1 de, ön bagaj için vida yuvaı var, peki ön bagaj olarak hepsi tek çeşitmidir, araştırmalarım sonucu delta bisiklette buldum, peki ön bagaj ı kullanmanın faydaları veya dezavantajları nelerdir,?

• Beğen
Tepkiler: cihan aksoy
Scudo
Ali Alper merhaba. Ön bagaj konusunda mantıklı düşünmüşsün. Hakikaten faydası çok oluyor. Üç yıl önce ben pek bilgim olmadığından ve şartlardan dolayı Edirne'de bir bisikletçiye, çocuk bisikletlerinde bulunan küçük arka bagajı benim bisiklete ön bagaj olarak monte ettirdim. İki uzun turda'da onu kullandım. Çok faydası oluyor. Tur dönüşüde çıkarıyorum. Şimdi orijinalini almayı düşünüyorum. Genelde tek çeşittirler. Bıke&Outdoor ve Doğa Bisiklettede var. Onlarıda araştır. Dezavantajı yok gibi. Kiloluysan muhakkak kukullan bence. Selamlar.

artıları:
> ilave alan kazanıyorsunuz
> bisiklete atalet kazandırıyor
> ön tekerin yol tutuşuna olumlu katkı yapyor

eksileri:
> aşırı yüklenirse furç bölgesinde hesapta olmayan baskı yaratıyor.
> aşırı yüklenirse özellikle ani manevralarda gidon kontrolünü tehlikeli olabilecek boyutta zorlaştırıyor. mesela gidonü çevirdiğinz taraftaki yük de hız alıyor ve gidonu geri toplamak için normalden daha fazla kuvvet uygulamız gerekiyor. yük bir nevi merkezkaç etkisi yaratıyor.

tespitler:
> ilk taktığınızda bisikletten ziyade bir otobüs kullandğınız hissi uyandırıyor :)
> gidona karşı daha nazik davranmaya itiyor :)
> kısa bir süre sonra kontrolüne alışyorsunuz ve hatta keyif alıyorsunuz.
> furç bülgesinden normalde gelmeyen çıtırtlar geliyorsa ve gidonun kontrolünde bir yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız bence aşırı yüklemişsinizdir
> yükte hafif hacimde geniş malzemeler için ideal bir alan; havlu, çamaşır, gıda maddesi vs.

ben 1000 km.lik bir izmir-antalya rotasında kullandım sadece. şimdiki doğa bisikletten almıştım ama onu takmak için maşanızın alt kısmında öne doğru delik gerekiyor. her maşada yok maalesef. mevcut bisikletimde ne o delikleten var ve ne de ortadaki deliktn var. bu nedenle 9lt lik bir gidon çantası edindim ama turda hiç kullanmadım. inşallah iş görür.

ortadan delikli maşalar için olan bahsedilen model v fren pivotlarına bağlanıyor ve bu nedenle benim içime pek sinmiyor. sonuçta o pivotlar üretilirken, farklı yöndeki bir kuvvete yönelik üretiliyorlar. sonra yükleyince turun en canalıcı noktasında :)) pivotu, ön bagajı, heybeyi ve ön freni elime almak istemem. ya da belki abartıyorumdur. tasarım mühendislerine güvenmek lazımdır.

özetle kesinlikle faydalı bir icat, hacimli ve hafif yükler, ıvır zıvır vs. için sorunsuz bir çözüm olur.

www.resimupload.com/ds422293032_5448_1121076707115_1232992288_30372351_5931758_n.html

benim eski emektarın resmini paylaşacaktım, beceremedim. isteyenler benim kullandığım şeklini burdan görebilirler umarım.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Ozler
ben baglantıyı tekrar vereyim.. bendeki tur heybesinden.. ufak ama işlevsel =) gerci ben daha cok ufak günübirlik gezintilerde kullanıyorum o ayrı.. Ama normal bagajı öne uyarlamanız gercekten hoşuma gitti.

• Beğen
Tepkiler: hakan sancaktar
Bilge Çağrı ile birlikte resim de belirttiği tur bagajını aldık.
İlk görüşlerimi yazıorum
+Bisiklet tam turist işi duruyor
+Düz yolda çok fark ettirmiyor
+ Gidon hakimiyeti sağlıyor, bisiklet yere basiyor yani
Eksiler
- Bayır çıkarken zorluyor
-Rüzgarı direnç yapıyor

Ama sonuç olarak turcu adam hız yapan adam değildir bir günde 100 yapacağınıza 80 yaparsınız kafanız rahat olur:) o yüzden tavsiye ederim:)

Ben bagajı monte ettim. Elimde daha önce aldığım küçük heybe türü bir çanta vardı. Onun bir birine bağlandığı bölümünü kestim. Daha sonra arkasına 2 adet kanca yaptım. Üzerinede bagaja sabitlemek için perlon diktim. Biraz daha göze hitab etmesi için kare şekli verdim yani kare şekil sadece artistlik oldu ama bence hoş oldu. Aşağıya çantalarla duruşu ve boş halini fikir vermesi açısından ekliyorum. Bu taktığım bagaj maşaya sıkma ve fren pivotlarına bağlanarak kullanılıyor. Ama istenirse yani pivotlara takmak riskli gelirse değişik altarnatifler üretilebilir mesela üst kısımda sıkmalı yapılabilir. neyse uzatmayayım fotoları koyayım.

şunuda eklemeden yapamayacağım bu bagajın avantajı şu diğer ön bagajlar süspansiyonlu maşalara monteedilemezken bu tasarımda sorun yaşanmıyor. Ayrıca diğer bagajlara oranla biraz daha zarif bir görüntüsü var :) buda benim gibi kovalaklar için gayet heyecan verici sanırım :)

onun yerine sele bagajları var yada kadroya bağlanan bagajlar var bunlar daha mantıklı değil mi ?

evet onlarda bir alternatif. fakat bu tarz bagajların avantajı biraz daha göze hitap etmesi. buda zaten kişiden kişiye değişiyor :) ben bu seçeneği birazda duruşu için terçih ettim.

@mertcan gölge

dostum nasıl bişi kastettin anlamadım arkadaşlara da sordum ama ne demek istediğini yani nasıl bi çanta kastettğini anlamadıkta?

Bende Trek 7.3 için ön bagaj ve çamurluk arıyordum. Bunu gördüğüm iyi oldu.Bisikletimin maşalarında bulunan delikler sanırım bu tür bagajlar için tasarlanmış. Çamurlukları nereden aldınız. Orjinal mi? Birde fiyatlarını öğrenebilir miyim.

Çamurlukları herhangi bir trek satan yerden alabilirsiniz ve bontrager orjinaldir. Lastikleriniz 700x 32 ise uyar üstü için olmaz. Ön bagajı velespitten aldım başka yerde yok sanırsam o da 60 liraydı, çamurluk çok hafif ve 45 euro heryerde..Bu deliklere uygun olan modeller Türkiyede satılmıyor, yabancı sitelerde satılanlar da çok pahalı yani bu uygun bence..:)
Umarım yardımcı olabilmişimdir

• Beğen
Tepkiler: Fikret Öztürk
Gidon çantasından bende almayı düşünüyorum ve merak ettiğim birkaç şey var;

- Gidon çantasından memnunmusunuz ?
- Öne doğru eyikmi duruyor yoksa monte edildiğinde dik durabiliyormu ?
- Ağırlık olarak sizce nasıl ? Kuru ağırlığı ?

Bu gün Erdoğanlar firmasından aldığım XLC ön bagaj taşıyıcısını kargodan teslim aldım.Bisiklete montaj etmeden önce internet te nasıl montaj edileceğine dair video veya görseller aramaya başladım.Ancak uzun müddet aramama rağmen şu aşağıdaki iki adet yanlış görselden başka bir şey bulamadım.

lowrider-xlc.jpg

xlc.jpg

Bagajları bu şekilde montaj etmenin imkanı kesinlikle yoktu.
Sonradan fark ettimki bagajların birinin üzerinde L,diğerinde R harflaeri vardı.Yani sağ ve sol :)
Nette ki görsellerin tamamen yanlış olduğunu anladım ve aşağıda görüldüğü gibi montaj ettim.

XLC ÖN TAŞIYICI.jpg

Bu bagajdan alacak arkadaşlara montajda faydalı olur umarım.

Geri