Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ön far alacaĞim tavsİye lÜtfen

Ahmet F.ELBİR

Forum Demirbaşı
Tepki
111
Bisiklet
Salcano
Arkadaşlar merhaba malum yabancı sitelerden alışveriş yapmak istiyorum, Önceliğim ön far anlamadığım şeyler var bu ürünlerden alıp kullananlar varmı yada tavsiye edebilecekleri başka ürünlerde olabilir.

(link)

(link)

(link)

Biri bana bunlar arasındaki fiyat farklarının neden oluştuğunu anlatırsa sevinirim. Mesela birde Fenix bt10 var 74 dolar ilk gördüğümde tamam aradığım şey bu demiştim.Akıllı bellek ile şarj edilip çalışıyor o yüzden fiyat böyle dedim ama baktım ki oda bataryasız çalışmıyor.
Yukarıdaki 3 link te aynı batarya ile çalışıyor.Anlaşılan şarj edilip yüksek ışık veren modeller için biraz daha zaman var, en azından varsa bile fiyat çok pahalıdır düşmesini beklemek gerekecek.

Scudo
Bir ara bende araştırdım bu tarz bir ürün ve ilgimi çeken DX'teki şu ürün olmuştu: (link)
Eğer gece sürüşleriniz çok ise bu ürünlerdn birini almanızı tavsiye ederim. Lakin benim gibi zorda kalmadıkça gece sürmüyorsanız 10-15 liralık fener işinizi görebilir.
Bu arada bahsettiğiniz ürünlerin piyasası böyle. Bence yaptığı işe göre fiyatları çok yüksek değil.

Banggood linkini verdiginiz urunu kullaniyorum. Is gorur, epey guclu, cok agir degil, ekstra pil cantasi ile geliyor kadroya baglanan. Diger linkdekiler gereksiz pahali ve gereksiz guclu olacaktir. Bu ucu arasinda sadece guc ve yapi farki var. Fenix daha kaliteli bir yapiya sahip ve direkt marka uretim. Bahsettigim urunen daha gucsuzdur ancak gayet yeterli olabilir. Diger 70 dolar ve ustu gordukleriniz, niterider, exposure gibi markalar 200 dolardan 500 dolara kadar cikar, surekli yanarken de cakabilen, duruma gore ayarlanabilen, tek parca icinde batarya dahil daha kompak ve hafif urunler. Dogru duzgun pulse ayarlari vardir. Duzgun uretim ve kalite mevcut. Bu sebepten ciddi fiyat farki vardir. Cin mali urunlerde duzgun cakma ayari yok. Cok hizli sekilde trafikte herkesi delirtebilecek bir cakma ayari vardir ki asla kullanilmamalidir.

@verisakeet

Üstteki arkadaşın dediği gibi gece sürüşleri yapmıcam ama madem para verecem daha güçlüsünü daha işlevlisini almaya çalışırım hep dediği gibi 10-15tl lik yada 350 lümen ışık verenlerde işimi görür belki ama niyetim bunlardan almak.

Senin yorumuna gelince; 1. linkteki 26 dolar 3.linkteki 28 dolar
1.linkteki far 1600 lümen 3,link teki ise 4000 lümen , birde 1.link aynı zamanda headlamp avantajı var ama 3.link ışık hızı fazla başka fark var mı?

birde bu var mesela http://www.banggood.com/Mini-CREE-LED-T6-XML-1600Lm-Front-Bicycle-Light-Headlight-Headlamp-p-74641.html
bunu la arasındaki 20 dolarlık fark ürün daha çok saatmi çalışıyor yoksa batarya daha uzun mu gidiyor.

@ahmet fatih elbir

1. linkdekinin gidona takilimi cok daha saglam 2. sinden. Fiyatlar genelde anlamsiz ve dengesiz, o yuzden o kisma cok takilmayin neden daha pahali diye. 1600-3000 lumen gibi rakamlara cok kanmayin bu arada. Benim kullandigim 1600 lumen ancak 700-800 lumen civarindadir gercek isik gucu. Daha fazlasinin epey gereksiz oldugunu soyleyebilirim. Bosuna agirlik olacaktir. Batarya genelde 3saatten fazla gidiyor zaten. Gece surmeyecekseniz 350 lumen epey is gorur ve govde kalitesi cok daha iyidir marka alirsaniz felix gibi. Ayrica dogru duzgun cakma modu olacaktir. Digerleri, 1000-4000 lumen 20-50 dolarlik urunleri 1-2 model haric ancak sabit yanan sekilde kullanabilirsiniz.

Senin aldığına karar kılmıştım ki, forumda bir yerde okudum, t6 ları değilde U2 leri tavsiye ediyorlar. sağlamlık bakımından, herhalde U2 olanlardan bakacam.

teşekkürle hocam sağol, hem okadar wermek istemiyorum hem de 1200 lümen bile işimi görüyor.

forumda okudukça görüyorum bu fenerlerin manyetiği kablosuz km saatlerini etkiliyormuş:((

ne yapalirim bu tarz bi fener ve kablosuz km alacam , ama birbirini etkilemesinler istiyorum

http://www.bikeandoutdoor.com/FB,753,50,skully-arka-stop-ss-l324r-farkli-renkli-kuru-kafa-on-far-skully-ss-l324r.jpg Bundan Bulursan çok şanslı olucaksın kardeşim tanesini 40 tl idi maltepe yetkili eda bisikletten aldım indirte indirte 17.5 TL'ye tanesini verdi üzerinde 2 adet power led var 600 metreden çok net bir şekilde görülebiliyor 2 seçeneği var flaşör normal yanma şeklinde 100 saat yanabiliyor tavsiye ederim çin malı değil ama gene uzak doğu taiwan malı :)

yok üstad onları karşılaştırmada kullanmak için seçtim

haftasonu sirkecide bisikleti alığım mağazada gördüm kurukafalar 5 tl idi.
Almadım çin sitelerinden alışveriş yaparken onuda alırım dedim 2 adet 1,50$ mı ne o aralıkta yani.
Seninki baya pahalı olmuş ama ömrü uzun demek

@Murat Alaaddinoğlu

Bir kaç kişi almayı düşündüğüm modeller hakkında böle yorum yapmışlar hatta örnek:
@Gökhan SÜMER

(link)

(link)

Bu iki ürün arasında kaldım ama sanki 2. linkteki ürünü başka bir yerlerde 22 $ a falanda görmüştüm, fiyat olarak değilde ikisi arasından hangisini seçiyim sizce

(link) dan alamayı düşünüyorum Ebay da daha da ucuza var.

(link) ben buna karar kıldım düşük lümen olduğu içinbide daha kibar
Bir kaç arkadaş verdikleri fazla ışıktan şikayetçi olmuş , araçlar rahatsız olmuş şehir içinde

Hocam ben bu konuda size yapmış olduğum komboyu söyliyim

İlk olarak gidonda yer kazanmak için gidon boğazına bu aparattan satın alıp bağladım

(link)

İkinci olarak klasik bir aydınlatma yanıp sönme fonksiyonu olan farkedilmemi sağlayacak ve normal sokak aydınlatmalarının olduğu alanlarda takviye olacak bir ürün

(link)

Son olarak şehirler arası yollarda aydınlatmanın yetersiz kalacağı yerlerde kullanabileceğim 500-1000 Lümen arası uzaklık ayarlı aydınlatma

(link)

Ben bu ürünü kullanıyorum oldukça memnunum.Kablolu ürünler bana göre değil.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Bülent Oğuz
@Ozan Güneri

Gidona bağlantısı nasıl oluyor?

@K. Benli

Aynen böyle.

https://i.hizliresim.com/KqOyaR.jpg

• Beğen
Tepkiler: K. Benli
Geri