Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ön göbek bilya sistem değişimi

Taxonera

Forum Bağımlısı
Tepki
788
İsim
Gökhan
Bisiklet
Mosso
Ön jantın göbek milini söküp temizlemek istedim. Ama bilyaları dizme idi. Şu halkalı olanlardan değil. Halkalı olan ile değişimi mümkün mü. Bir ölçüsü var mıdır?

Görseller yardımcı olur sanırım.
495341b6d20e54e2896e33fe1f52b6e0.jpg
2d8d46e49469f6b02d3c8a0b2f3e5c1f.jpg

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Scudo
Kafes bilye alıp takabilirsiniz... Arka ve ön ölçüleri farklıdır.
Bu bilyelerden yanınızda götürün kafes bilye isteyin

@a.f.k.Adı kafes bilya diyo geçiyor demek

Eyvallah çok teşekkür ederim

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Shimano'ya ait bilya kafesleri mevcut ucuz da bir bak derim.

Shimano HB-RM40 V-Brake isimli ön göbek ile shimano fhrm30 model göbel şu an benim bisikletimde takılı ve ben onun bilyesini değiştirmek istiyorum. Hangi boy bilyeyi almalıyım?

Shimano HB-RM40 V-Brake isimli ön göbek ile shimano fhrm30 model göbel şu an benim bisikletimde takılı ve ben onun bilyesini değiştirmek istiyorum. Hangi boy bilyeyi almalıyım?
1/4 inc mis sayin abim . O da iste 6.25mm gibi bisey yapar heryerden alabilirsin 100 tanesi 5lira.
(link)
Arka gobege gobek rm40 mis bu. On daha kucuk olur

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
İkisi için de net bir cevap verebilecek olan var mı?

IMG_20200528_183521.jpg
bu göbeği nasıl açabilirim

@Süper Dede bilyeleri temizlicem ama öndeki o metali nasıl çıkaracağımı bilemedim

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
kapalı sistemmiş açmadan temizleniyormuş

Bisiklet tamirhanelerinin müşteriye karşı "ya doluyuz aslında kem küm" şeklinde tuhaf bir yaklaşımları var. Ben daha fazla muhatap olmak istemiyorum. Bu yüzden ön arka göbek bilya değişim ve bakımları kendim yapmaya karar verdim.

Bir de şunu belirtmek istiyorum. Sadece tamir işi yapan, bisiklet ve parça satışı yapmayan atölyeler açılsa çok iyi iş yapar. Devir internet devri. Millet artık bisikleti de parçayı da internetten alıyor. Bisiklet ve parça satmaya odaklanmış iş yerleri bu tip tamir işlerini beğenmiyor, mal al-sat yapıp 5 dakikada parayı cebe indirmeyi tercih ediyorlar. Töhmet altında kalmadan, rahatlıkla iş yaptırabileceğimiz tamirhanelere ihtiyaç var. Her neyse, konuya döneyim.

Bisikletin üstünde önde FORMULA FM21, arkada ise Shimano RM30 göbek var.

Internet'te Shimano RM30'a dair pek çok bilgi var. 1/4 bilya gerekliymiş.

FORMULA FM21'in bilya çapı hakkında hiçbir bilgi bulamadım, bu konuda yardımınızı rica ediyorum.

@Arena İki göbeği de açacaksın zaten. Ön bilyalar arka ile aynı ise 1/4", arkadan küçük ise 3/16" bilyadır. Ön ile arka farklı ebatta çıkarsa, 3/16" olarak aramaktansa "ön göbek bilyası" olarak aramak daha çok sonuç çıkartır.

Arkadaşlar, @Can Çelik , gene ben. Her iki göbeği de açmayı becerdim, ancak aşağıdaki parçayı yamulttum. Parçanın adı nedir, üniversal bir parça mıdır acaba? Her bisikletçide bulunur mu yoksa sipariş mi edeyim? Arka göbek Shimano FH-RM30'a ait, en dışta kalan, toz koruma kapağı gibi bir parça.

yamuldu.jpg

Son düzenleme:
Vay arkadaş, Shimano Türkiye bile bulamadı yukarıda sorduğum parçayı. Öyle bir parça yamultmuşum ki, parça kataloglarında bile yok.

Dosyalar

• FH-RM30-7S-2389C.pdf
    158,2 KB · Okunma: 6
Geri