Selam arkadaşlar size kaldırıma çıkma hatta kaldırıma zıplamanın en kral yönleriyle anlatımı yapacağım...bunu ben yapabiliyorum ama ben yazmadım bu teorik te olanı umarım dikkatlice okur ve dikkatlice yaparsınız....buarada ön kaldırmak hakikaten çok kolaydır çünkü tek yapmanız gereken en iyi kullandığınız ayağınızı yere 70 derece yukarıda ve ileride tutup bi anda yüklenmek (aman şaha kalkmayında) ve kollar gergin gidonu kendinize çekin ve pedal çevirin bu arada bunu 2/2 2/3 gibi viteslerde tekrarlayın ve sonra 1/2 1/1 gibi viteslerde deneyin bakın nekadar fazla ve rahat gideceksiniz ve spd niz varsa dikkat edin öncelikle spd yi iyi kullanmayı öğrenin
şimdi kaldırıma nasıl zıplanır onu öğrenelim
1) Hareketi yapmadan önce yerde üzerine ya da üzerinden atlanacak engele paralel bir çizgi çekmek faydalı.
2) Çizgiye paralel olarak gidilecek.
3) Atlamadan önce birinci resimde olduğu gibi arkadaki ayağın parmakları yere bakacak şekilde duracak ve dizler kırılacak. Benzetmek gerekirse aynı çıkış almak üzere olan bir 100m koşucusu konumunda durulacak.
Büyük boyut için tıkla!
4) Akabinde vücudu gidonun üzerine doğru verip vücudun ağırlık noktasını ortaya getireceğiz.
5) Çalışma esnasında
yürüme hızı ile engele doğru aynakolları yere paralel tutarak geliniyor.
6) Asıl atlamayı yapmadan önce ayakların konumu çok önemli. İleri doğru zıplanacağı için ayakların konumuna dikkat etmek lâzım.
7) Atlamadan önce bisikletin üzerinde yaylanmaya hazırlanmak, kasılmak gerekli.
8) İkinci resimde olduğu gibi ayakların çalışmasını ve lastikleri yukarı doğru ani bir hamle yapmak için kullanıyoruz.
Büyük boyut için tıkla!
9) Önce ön tekerlek hafif yana doğru kalkıyor.
10) Üçüncü resimde olduğu gibi ön tekerleğin kalkmasından sonra vücudu 45° öne ve yana doğru getiriyoruz.
Büyük boyut için tıkla!
11) Son olarak bisikletin arka tekerleği aynı yöne çekiliyor. Tabii ki vücut yana doğru çekilmiş olduğundan bisikleti de çabucak vücudun altına getirmek gerek.