Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ön maşa kilit sorunu

akinomatata

Aktif Üye
Tepki
30
İsim
akin
Bisiklet
Mosso
30 Haziran'da Mosso Legarda 1521 Msm V modelini aldım.Temmuz ayında ufak ufak turlara başladım. Bu satırları yazdığım an itibariyle 192 km yapmışım. Dün evden çıkarken herhalde şeytan dürttü ve “ön maşayı kilitleyip öyle kullanayım bakayım nasıl oluyormuş” dedim. Biraz uğraştım fakat başaramadım. Daha önce kilitlenip kilitlenmediğini kontrol etmiş ve kilitleyebilmiştim. Ters giden birşeyler vardı. Satın aldığım yere götürdüm. Orada ilgili arkadaş kapağı çıkardı ve bir süre uğraştı fakat sonuç alınmadı. Hafta için sabahtan bırakmamı işinin biraz uzun olabileceğini söylediler. Şimdi yarın sabah kısmet olursa servise götüreceğim.
Kafamda şu deli sorular var;
Kilitli maşalarda sık karşılaşılan bir durum mu bu?
Yarın karşıma neler çıkabilir?
En iyisi ve en kötüsü ne olur?
Daha önce böyle bir tecrübesi olanlar varsa ve paylaşırlarsa sevinirim.

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
Scudo
@akinomatata
Merhaba. Bisikletiniz de kullanmakta olduğunuz maşanın markası Zoom dur. Bu maşalar maalesef maşa markaları içerisinde üretim kalitesinin başlangıç seviyesi olarak nitelendiriliyor. Bence bu kadar önemsememek gerekiyor. Maşa performansı istiyorsanız türlü türlü fiyat performans ürünleri vardır. Ancak bu performansı hali hazırda kullanmakta olduğunuz üründen beklememek gerekir diye düşünüyorum. Zira bu marka ile ilgili forumda yada diğer paylaşım sitelerinde çok şikayet oluyor.

@SerkanH İlginiz için teşekkür ederim. Açıkçası ben fazla bir performans beklemiyorum. Açılıp kapansın yeter ki şu an kilitlenmiyor. Kilitlenme mekanizması bozulduğunda kolay tamir edilebilir bir şey mi? Garantisi devam eden bir üründe firma bunu değiştirir mi?
Veya kullanıcı hatası poziasyonuna sokarlar mı?
O zaman size şunu sorayım bu bisiklete uyacak fiyat/performans urunlerinden hangilerini tavsiye edersiniz.
Teşekkürler.

@Anonim Merhaba. Yanıt verdiğiniz için teşekkürler. Servise götürdüğümde "direk olarak bu maşayı değiştirin mi?" demeyliyim.
"Bisikleti bırakın işlemi uzun sürebilir" demişlerdi.
Açıkçası tam olarak sorunun neden kaynaklandığını bilmiyorum.
Yani böyle hem bir şeyden anlamayan hem de çok bilen gibi yapan itici bir tip de olmak istemem.
Önce servisin koyduğu teşhisi bekliyim diyorum siz ne dersiniz?
Nasıl bir yol izlemeliyim?

@akinomatata Ben değişim isterdim açıkçası...Para veriyorsun sonuçta ve bozuk çıkıyor...Bu senin hatan değil ki...Şöyle örnek vereyim geçen sene son bisikletimde hidrolik frenlerde hazne kısmında terleme yaptığını gördüm...Aldğım yere gittim gösterdim dedim böyle böyle sorun olmasa bile benim içime sinmedi diye adamlar direkt yenisiyle değiştirdi...Ya ne gereği var sıksak düzelirdi falan dedim yok abi sıfır bisiklet aldın biz onu değiştirelim kalanı firmayla bizim aramızda dedi...

@Anonim Çok iyi firmaymış, markayı merak ettim doğrusu.

Şu anda ben de benzer bir sorun yaşıyorum, daha önce gidondan kilitleme yapabiliyordum fakat bugün turda kilitlenmediğini farkettim. Kilit kolunu aşağı indiriyorum, masada da killit kısmı dönüyor fakat kilitli kalmıyor.

@Anonim aslına bakarsan ilk aldığım zaman denemek için kilitledim ve çalıştı. Sonra kilitli kullanmadan hemen açtım. Yani ben bunu ne yapmış olabilirim de bozulmuş merak da ediyorum. Dediğin gibi yarın servisin yaklaşımına göre değişim de isteyebilirim. Ben sizin kadar anlamadigim için ufak bir sorunu büyümüş olmak istemiyorum satıcıya karşı. Belki gerek kalmadan "degistirelim" diyecekler.
Sonucta garantisi devam ediyor. tamirle halledildigini varsayalım tekrarında değişim isteme hakkım devam ediyor degil mi?

Eger garantisi varsa sizin birsey demenize gerek yok. Aldiginiz yer zaten zooma göndermesi gerekiyor, kendi tamir edemez. Eger zoom degsecek tamiri yok derse yenisini gönderir. Tabi anlatdigim garanti davasi almanyada böyle türkiyeyi bilmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
@akinomatata Suntour'un maşasını kullanmıştım. Bisiklet üzerinden kilitleyince veya açınca işlevini yerine getirmiyordu. Üzerindeki "reload" düğmesiyle normale dönüyordu. Benzer bir düğme var mı acaba sizin kullandığınız maşada?

@Aytekin Akkaya evet maşanin sol tarafinda preload tuşu var. Bunun benim maşamin kilitlenmemesiyle dolayli veya dogrudan bir ilgisi var mi? Servisteki arkadas hic oraya bakmadi bile. Ben de bilmedigim icin kurcalamadim.

@akinomatata Bisiklet yanınızdaysa, binmeden o tuşu gösterdiği yönde çevirin. Sonra yine bisiklete binmeden, basınç uygulamadan kilitleyin veya kilidi açın.

@Aytekin Akkaya preload yazan tusun uzerinde + ve - yonler vardi iki tarafa da cevirdim. Onceden cok sıkı olan o tuş şimdi boşa donuyormus gibi. Kilit kisminda da bir değişiklik yok. Kilit dugmesi cok sert duruyor. En iyisi ben yarina kada sabredeyim :) İlginiz için teşekkürler.

@akinomatata Dediğim gibi ben Suntour marka kullandım. Şimdi de evde ama işte olduğum için bakamadım. Bendeki maşa, az da olsa basınç uygulandığında kilitleme/açma fonksiyonunu yerine getirmiyordu. "Reload" düğmesiyle normal haline dönüyordu.

@akinomatata Maalesef bilgim yok. İhtiyaç duymadığım ve ağır olduğu için amortisörlü maşayı söküp, sabit maşa taktım.

@akinomatata Genel olarak asfaltta kullandığım için sabit maşa benim için daha uygun. Amortisörlü baya ağır. Ama olur da bozuk zeminde kullanırım diye Suntour'u da tutuyorum bir köşede.

Geri