Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Orbea Kullanıcıları Kulübü

@trainspotting35 hocam Giant TCR’ a göre önemli üstünlükleri ve ya zayıflıkları neler? Elektronik vites ve disk fren konusunda ne düşünüyorsunuz.
Önemli üstünlük demek yanlış olur ama tamamen kabloların içeriden geçmesi benim için estetik olarak en önemli üstünlük. Bunun dışında aynı lastikler ve aynı jantlarla bisikletleri test etme taraftarıyım fulcrum 4db jantlar ve gp4000 lastiklerle bu bisiklet ayakta daha atak gibi geldi bana. Disk frenin rahatlığı bence tartışılmaz. Di2 sistemi daha önce kullandığım Sram Red sisteme nazaran daha güzel geçişlere sahip 12 li rubleninde bunda etkisi vardır mutlaka. TCR ye göre bir diğer artısı 32 mm lastiğe hatta bir tık fazlasına Orbea kadrosunun destek vermesi. Giant ile 28 mm lastikte bile sorunlar yaşamıştım. Elektronik vitesin artılarını yaşıyorum fakat herhangi bir arıza durumunda maddi sıkıntılarınıda yaşatacak gibi. Cihazın en kazaya açık yerlerinden birisi olan arka aktarıcıya her türlü işlevin toplanması bence büyük handikap. Bir çarpma durumunda beni büyük maliyetler bekleyecek gibi. Gidonu değiştirmeyi düşünmüştüm ilk başta ama ilginç gidon yapısı benim hoşuma gitti Giant ta da aynı yapıyı kullanıyorlar galiba. WhatsApp Image 2023-07-14 at 12.12.08.jpeg

Riser Profile şeklinde gidon tasarımı.
@trainspotting35 Çetin abi hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler dilerim. Kırmızı bükmeye veda oldu galiba, bir de pedal olarak bir değişiklik düşünüyor musun yoksa aynen devam mı?
Kırmızı pedallarım ve suluklarım ile şimdilik bu şekilde devam ileride kırmızı siyah bir gidon sargısı ile kombini kırmızılaştırmaya devam ederim inşallah. Pedal konusuna gelirsek çevremdeki arkadaşlarımın çılgın eleştirilerine göğüs gererek ve ben hobi kullanıcısıyım kardeşim üstüme gelmeyin diyerek kırmızı Crank Brothers Candy 1 ler ile yola devam edeceğim.

Scudo
Hayirli olsun, Allah kazasiz belasiz kullanmak nasip eder Insallah. Nice Orbea ve daha üstlerine sahip olamni diliyorum.

Sağlıkla, ağız tadıyla binin. Bisiklet daha güzel fotoğrafları da hakediyor gibi :) onları da bekliyoruz.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Sağlıkla, ağız tadıyla binin. Bisiklet daha güzel fotoğrafları da hakediyor gibi :) onları da bekliyoruz.
Hepinize ayrı ayrı güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Umarım gelecek senelerde ülke olarak daha iyi yerlere geliriz hepimiz çok daha üst düzey bisikletlere bineriz. Daha inanın çok az kullanma fırsatı buldum ilk fırsatta güzel fotolarını paylaşacağım.

Böyle giderse tourney setli bisikletlere di2 fiyatına bineriz bu gidişle 😂

@cazci merhaba özelden de yazdım ama cevap gelmedi daha belki gormemissinizdir. Ayrı açtığım konu neden ısrarla buraya yamanmaya çalışıyor. İçinde güzel bir hikaye barindiran ayrı bir M30i basligimiz olamayacak mi?

• Beğen
Tepkiler: ErzincanLee
Özelden yanıt verdim.
Ayrıca alınan her türlü bisiklet için yeni konu açılırsa bu bizim server için ciddi sorunlar oluşturuyor.
Eski üye olmanıza rağmen bunu bilmiyor olmanız mümkün değil.
İnadına 3 kez konu açmanız da bir o kadar anlaşılmaz....

Özelden yanıt verdim.
Ayrıca alınan her türlü bisiklet için yeni konu açılırsa bu bizim server için ciddi sorunlar oluşturuyor.
İnadına 1 kez konu açtım ilkini tasidiniz inatlik bir durum yoktu, ikincisini sildiniz zaten komple neyse tartışacak değilim ama yaklaşık 3 senede açılan bir konu server a yük olacaksa birşey diyemiyorum forumun bizler sayesinde forum olduğunu umarım birgün anlarsınız. Giant in hikayesi konusunu umarım okumussunuzdur size zahmet olmazsa onu da Giant kullancilari başlığı altına tasirsaniz onu gördükten sonra forumu terk edeceğim. Saygılarımla arz ederim.

Özelden yanıt verdim.
Tdf için her seneye özel konu açarken de benzer hassasiyet gördüğüm zaman iyi niyetinizden şüphe duymayacağım. Forumu sevdiren @trainspotting35 gibi kullanıcıları küstürünce forum iyice yavan olacaktır.

Bu başlık taşıma işi çığırından çıkmış elle tutulur bir yanı da yok.

Çetin abi uzun uğraşlar sonucu bir bisiklet almış, emek vermiş hikaye gibi anlatmış. Bu konuyu sadece bisikleti orbea diye kullanıcıları kulübüne taşımak çok anlamsız. İnsanların hem bu süreçle, bisiklet ile ilgili merak ettiği soruları yada sadece hayırlı olsun mesajlarını orbea kullanıcıları altında görmek orbea kullanıcılarına da haksızlık çünkü yazan çoğu kişi orbea kullanıcısı değil bir kere. Kaldı ki belki uzun güncellemeler, soru cevaplar gelecek, ya da sadece geyik ile konu 20-30 sayfa olacak.

Murat abinin açtığı konuları da, klasik bisiklet toplama başlığına taşıyın madem sonuçta hepsi klasik bisiklet? Sonra konu çorba olsun Murat abinin emeği ''bu bisiklet ne kadar eder'' (bisiklet mountain cat), ''satlık bsiklet'' (bisan roadstar) mesajları ile arada kaynasın.

Ayrıca 2023 yılında nasıl bir sunucu hizmeti alıyorsunuz da açılan başlık ''ciddi sorunlar'' yaratıyor? Altı üstü 3-5 kişiyiz şurda herkes başlık açsa ne olacak.

Davulun sesi uzaktan hoş gelenlere kibarca bir açıklama yapayım:
Bizim hiç bir forumdaş ile bir sorunumuz yok (Forum kurallarını ihlal edenler hariç).
Geçmiş yıllarda server hacmi yetmediğinde otomatik olarak konu ve fotoların silindiğini hatırlayanlar olacaktır.
Neredeyse başlık çöplüğü haline gelen açılmış konuların arşivde yer aldığını ve yasal nedenler ile konu sahibi talep etmedikçe de müdahale etmediğimizi de hesaba kattığımızda bundan sonra da benzer konular en uygun başlıkta toplanmaya devam edecektir.
Ayrıntılı bilgi almak isteyen forumdaşlar @Admin ile iletişime geçe bilirler.
Herkese iyi forumlar dilerim....

Butceyi biraz daha artirabilirsen sora bir tik daha iyi hocam diye yorumlarida gorecegiz 😂
Sora lüks kaçar. Claris veya Tiagra keser. "105 is dead. Claris, Long Live New Groupset of the People.".

Bizim hiç bir forumdaş ile bir sorunumuz yok (Forum kurallarını ihlal edenler hariç).
Geçmiş yıllarda server hacmi yetmediğinde otomatik olarak konu ve fotoların silindiğini hatırlayanlar olacaktır.
Neredeyse başlık çöplüğü haline gelen açılmış konuların arşivde yer aldığını ve yasal nedenler ile konu sahibi talep etmedikçe de müdahale etmediğimizi de hesaba kattığımızda bundan sonra da benzer konular en uygun başlıkta toplanmaya devam edecektir.
Sayın modum herkez size kanalizemi olacak. 😂 Şaka bir yana bu pasif konuları yasal olarak kaldıramadığınızı söylüyorsunuz. Adam konuyu açmış işini görmüş çekmiş gitmiş, bu konuları silin gitsin. bence sormaya bile gerek yok. 2 yılı aşan pasif konular silinebilir.

Hala ben soruma yanıt alabilmiş değilim. Aynı bisikletten başka bir inceleme başlığı yok ve bu konu ya siliniyor ya da marka başlığına taşınıyor. Ama forumda Tour de France diye aratın kaç başlık çıkıyor ve yine de 2023 için ayrı başlık açılabiliyor. Nedense bu başlık sahibi de sayın Cazcı. Bu çifte standart nedir?

Her seneye ayrı TDF başlığı mantıksız zaten. Bütün TDF'ler birleştirilsin bi başlıkta. Senelere ayrılınca ne oluyor ki? "Açayım da önceki seneler için ne muhabbetler yapılmış okuyayım" denecek bir şey de değil zaten, müsabaka muhabbeti sonuçta.

Okuduklarını anlamlandıramayan, açıklamalardan tatmin olmayan, çifte standartın bile ne olduğunu kavrayamamış, polemiksever üyelere son sözüm:
Yönetime salvolar yöneltmek size bir şey kazandırmaz, devam edildiğinde forum yaptırımları devreye girer, bilginize...

• Üzgün
Tepkiler: Bir vatandaş
Okuduklarını anlamlandıramayan, açıklamalardan tatmin olmayan, çifte standartın bile ne olduğunu kavrayamamış, polemiksever üyelere son sözüm:
Yönetime salvolar yöneltmek size bir şey kazandırmaz, devam edildiğinde forum yaptırımları devreye girer, bilginize...
Ben ortaya konuşmuyorum sorumu üslubumu düşürmeden size soruyorum. Sorduğum soruyu da kolay anlayabilmeniz için örnek üzerinden yapıyorum.Yazdıklarınız bana ise ben okuduklarımı anlamlandırabilen, çifte standardın ne olduğunu çok iyi bilen, polemik sevmeyen ancak haksızlık karşısında sessiz kalmayan biriyim. Ama sorduğum soruya bu seviyede yanıt almayı beklerken tehditle karşılaşıyorum. Tehdidinize yanıtım buyurun dilediğiniz yaptırımı yapın çünkü benim açımdan bu forum bitmiştir. Mesajlarımı silecekseniz üyeliğimi de silin ya da bırakın forumdaşlar karar versin. Elinizdeki gücü kullanıp korku imparatorluğu yaratma niyetinde iseniz de siz bilirsiniz.

Eleştiriyi dikkate alıp almamak sizin takdiriniz olmakla birlikte, eleştireni tehdit eder tavrınızı ben de doğru bulmuyorum. Hayatın her alanında bu dilden ziyadesiyle bıktık zaten.
Herkes şahit olduğu haksızlık karşısında susmayı tercih etmeyebilir, doğru bulmadığı bir tavra makul üslupla tepki göstermek te bir tercihtir.
Ben de gerek davranışınızı gerek tavrınızı doğru bulmayanlardanım. Bana göre ısrarla mesajları silmeniz, hevesle açılmış bir konuyu taşıyıp manüple etmeniz yanlış bir tutum.
Bununla birlikte saygısızlık yapmadan sizi eleştiren bir üyeye aba altından sopa göstermenizi de inanın yakıştıramadım.
Şahsen tanışmasak ta forumda yazdıklarınızdan hakkınızda az çok fikir sahibi olmuş biri olarak inanın şaşırdım.

@krank 'a karşı bu tavrınızı doğru bulmuyorum. Size genel ahlak kurallarına uygun şekilde, makul biçimde sorulan sorulara, bu şekilde cevap vererek forumdaki kaliteyi düşürüp, seviyeyi aşağı çektiğinizi düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: krank ve gurkan
Geri