Scudo Sports

Orta aktarıcı vites ayarı

Evet, en sıkı konumda. O gevşetilip koldan uzaklaştıkça teli geriyor. Teli tatlı gerginlikle bağladığımızda gevşetme ihtiyacı olmayacak ama gerek ilk ayarda gerek zaman içinde germek gerekebilecek, yeterince germe payı olması için başlangıçta dipte olması lazım.

315027 dosyayı görüntüle

Yani tel ayar vidası sıkıldığında tel gevşer, tel ayar vidası gevşetildiğinde tel gerginleşir.

Telin aşırı gerginleşmesi/gergin olması küçük vitese/dişliye geçmeyi engeller.
Telin aşırı gevşemesi/gevşek olması büyük vitese geçmeyi engeller.

Vidayı sıkmak için vida saat yönünde döndürülür, gevşetmek için vida saat yönünün tersine döndürülür(arka viteste yapıldığı gibi).

Bu ifadeler doğru mu? Bir yanlışlık var mı?

Scudo
Yani tel ayar vidası sıkıldığında tel gevşer, tel ayar vidası gevşetildiğinde tel gerginleşir.

Telin aşırı gerginleşmesi/gergin olması küçük vitese/dişliye geçmeyi engeller.
Telin aşırı gevşemesi/gevşek olması büyük vitese geçmeyi engeller.

Vidayı sıkmak için vida saat yönünde döndürülür, gevşetmek için vida saat yönünün tersine döndürülür(arka viteste yapıldığı gibi).

Bu ifadeler doğru mu? Bir yanlışlık var mı?

Doğru, en azından Shimano ve çoğu Shimano uyumlu MTB/Trekking grubu ön vites kollarında.

...Telin aşırı gerginleşmesi/gergin olması küçük vitese/dişliye geçmeyi engeller.
Telin aşırı gevşemesi/gevşek olması büyük vitese geçmeyi engeller....

kısmı için "sınır ayarları doğru olduğunda" diye ekleyebiliriz; hatalı alt sınır ayarı küçük vitese/dişliye geçmeyi, hatalı üst sınır ayarı büyük vitese geçmeyi engelleyebilir.

• Beğen
Tepkiler: Şenol U.

Bu videoda (2.31 sonrası) geçen şu ifadeyi şimdi anladım:
"Saat yönüne çevirerek tamamen gevşetiyorum..Şuan tamamen boşalttım. Telin üstündeki gerginlik gitti."
Demek burada tamamen gevşetiyorum denilen şey telin kendisiymiş. Vida değil.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-

Bu videoda (2.31 sonrası) geçen şu ifadeyi şimdi anladım:
"Saat yönüne çevirerek tamamen gevşetiyorum..Şuan tamamen boşalttım. Telin üstündeki gerginlik gitti."
Demek burada tamamen gevşetiyorum denilen şey telin kendisiymiş. Vida değil.

Evet. Aslında belirtmesi lazım tabii. Çekerken söylenmese bile sonradan yayına hazırlarken eksik / yanlış anlaşılabilecek kısımları yazılı not şeklinde ekliyor bazıları, iyi oluyor.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Geri