Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Orta göbek çeşitleri

Peki orta göbeğin tipi nedir bilginiz var mı?

Scudo
Tam emin olmamakla birlikte kare milli orta göbek diyorum

Kare olmasaydı, çektirme ile açamazdınız. Eski bisikletlerde genelde kare mil olur. Ancak üst seviyede farklı sistemler oluyor.

Anladım. Çektirme, 14 lük lokma ve gress yağı işimi görür mü?

Bu gobekten ses gelmesi gayet normal çünkü bu bilye dizilen tipteki gobekler cok narin oluyor eski bisan bisikletimde ayda bir gobek bozuluyordu dedim dusmuyoruz etmiyoruz neden böyle icine giren toz kum vs bilyeleri asindiriyor.

Bunu sokmek icin ayna kol sokme aparati veya gobege uygun vida ve kurbacik.

Tavsiyem rulmanli gobekle degistirmen forumda bir arkadas ucretsiz veriyordu.

@alperr125

Açıkçası ben bu bisikleti 3 yıl önce aldım. Başlarda odometre yoktu tam olarak emin değilim ama 4000 den fazla km oldu. Benden önce ne kadar binildi bilmem. Hala da bakım yapılmasa önemli bir sorun teşkil etmediğini de belirtmek isterim. Kısacası pek de narin değil. Belkide düşündüğünüzden farklı bir göbek bu.

@Olgunn temiz ortamda toz toprak yoksa uzun sure gider belki bilyelerde benimki kumun icine girerdi yani.

bu şekle bakinca bilyeli gobek tipine cok benziyor. rulmanli gobekler ozel aparatla sokulur

Screenshot_2016-11-21-23-20-09.png

Reismde 4 farklı tip göbek var ve benimki en üstteki sanırım değil mi? Bu aynakol sökme aparatı ve çektirme aynı şeyler mi oluyor?

@Olgunn evet en ustteki sizin gobek muhtemelen. digerleride cartridge bearing octalink hollowtech vs olanlar. ayna kol sokme aparati daha uygun tabir olur cektirme biraz daha genel ismi. Resimlerinizde yok ayna kol gobekle nasil bagli o onemli bende ayna kol sokme aleti yok ama oraya uygun vidayla aynakolu sokuyorum. Bazilari karmasik oluyor ayna kol sokme aleti ile sokmek daha uygun.

@alperr125 Tamam yarın diğer cepheden de resim eklerim. Teşekkürler.

Bende bilyalıyı rulmanlıyla değiştirdim daha sessiz çalışıyo bisiklet iki aylık ama yapıcak bişey yok çin malı ucuz bişeyi orta göbek diye takmışlar :mad:

@Olgunn Evet görür, öyle göbek değiştirme atraksiyonlarına da gerek yok. Açıp bakım yapın, kapatın. Bitti gitti. Ben de 15 senelik bisiklet var, elimde sağlam bisiklet olmasına rağmen yazlıkta bazı parçalarını yenilediğim 15 senelik bisikletimi kullanıyorum. Hoşuma gidiyor. Yağlayıp, bilyelerde kırık dökük varsa değiştiriyorum oluyor bitiyor, bu işlemi de anca 1-2 defa yapmışımdır. Tıkır tıkır çalışıyor. Orta göbekte bütün mesele, toz koruyucusunun olup olmamasıdır. Eğer varsa kapalı sistem, sene de bir bakımını yapsanız yeter. Zaten üst seviye bir şeye geçeyim derseniz o iş göbekle başlar, vitesle biter.

arkadaslar bisikletimde fsa mega exo hollowtech tipi orta gobek var ben onun sol tarafini sokemedim bisikletten biraz yalama oldu nasil sokebilirim

Öncelikle Merhaba Benim bir sorum olacak internet üzerinden aynakol almayı düşünüyorum ve şöyle bi sorunum var aynakol kare mil uyumlu, benim bisikletimde kullandığım octalink. Satıcı aynakolun yanında aynakola uyumlu göbek vericek acaba bisiklet üstünde octalink göbeği kare mile çevirebilirmiyim? lütfen yardım
.

@Aykut_16 aynakol un yanında göbek gelmez genelde gelecekse yazar mutlaka.
Evet octalink i kare göbeğe çevire bilirsiniz .

@BarkinD Hocam sıfır almıyorum o yüzden satıcıyla konuştuk göbeğide vericek :D Bu arada İlginiz için Teşekkür ederim . Nası çeviricem biraz anlatsanız..

@Aykut_16 images (12).jpg images (11).jpgbu iki anahtara ve 8mm allene ihtiyacınız var
Ben nasıl yapıldığını bilmiyorum tecrübeli üyeler yardımcı olsa daha iyi olur .
Güvendiğiniz bisikletçi varsa ondan öğrenebilirsiniz .
Bol pedallar

Aynakol ve octalink göbek söküp yerine karemil göbek takılacak ama burda önemli olan yeni göbek uzunluğunun sizin bisiklete uygun olması...
Yukardaki fotolarda ki takımlar ile söküp takabilirsiniz.

Geri