Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Orta göbek çeşitleri

Hocam ben anlamadım şimdi bu olayı bu göbek eski teknoloji ve kötümü ? Shimano FC-M523, 40x30x22T, 175mm
IMG_20170916_214330.jpg

Scudo
@Mustafa_Temizel benimde öyle bisikletim bianchi nitro bu 6 köşeli göbek nasıl sökülür yardımcı olabilirmisiniz ve bu göbeğin ismi nedir şimdiden yardım edeceklere teşekkürler

Benim bisiklette pedala basınca orta göbek kısmından çıtırtı gıcırtı arası bir ses geliyor. Orta göbekte de 1-2 mm lik hafif bir boşluk vardı. Yani orta göbek milini elinle 1-2 mm oynatabiliyorsun pozisyona göre sağa sola doğru yada yukarı aşağı.

Bisikletçiye orta göbek değiştirelim dedim. Neco marka bir orta göbek gösterdi. Elime aldığımda biraz ağır geldi. Bu eski tip kare milli orta göbeklerin ağırlıkları aynı mıdır yoksa üzerinde takılı olandan çok daha ağır olma ihtimali varmı gösterdiği neco marka orta göbeğin.

Bu yaz idare etsin diye taktırmayı düşünüyorum hem gıcırtı-çıtırtı gider diye hemde zaten hafif bi boşluk vardı. Ama ağırlık ve orta göbeğin dönüşü açısından cidden kötü bi markaysa başka bi çözüm yolu bulayım diyorum?

Merhaba arkadaşlar bisikletimin orta göbeğini değiştirmek istiyorum bunun bi boyu ya da özelliği varmıdır almam gereken. Bisiklet mosso legarda 1624

204254

Selamlar aynakolun sallanması üzerine söktüğümde muhteşem manzarayla karşılaştım , bilyeler dağılmıştı tabii ki resimde de oyüzden yoklar :) başka bir konuda bahsetmiştim resımde sağ tarafın geldiği demiri , kadro üzerinden dişleri aşındığı için sökememiştim sanırım keserek çıkartabilirim. Orta göbeği değiştirebilmem için bilgiye ihtiyacım var

Orta göbeğin tipi arkdaşın anlattıklarından anladığım kadarıyla ISIS sanırım ? Ölçülerini alırken neleri dikkat etmem gerekir ?

• Beğen
Tepkiler: C.Koc
@Holidey

Neden hemen göbek değişimi yapıyorsunuz bahsettiğiniz boşluk alınır ayarı var.

Göbeği önce sökün eski yağları tüm parçalardan temizleyip arındırın sonra yeniden gresleyip göbeği tekrar toplayın yada bu işlemleri birine yaptırın.

Bisikletçi bu konuda sizi yönlendirmedi mi yardımcı olmadı mı?

Konuyu hortlatmak gibi olacak ama bende de aynı kasete sahip mosso legarda 1624 model şehir bisikleti var. Onun göbeği sökmek istiyorum ve sökme aparatına ihtiyacım var. Bu yüzden size sormak istedim.
@Nigga Hocam KL 08A için göbek sökme aparatı buldunuz mu acaba?

Merhabalar.bisikletimin orta göbeği chin haur ch-51 bu göbeği Shimano ile değiştirmemde fayda varmı markanın kalitesi hakkında bilgi verebilecek olan var ise memnun olurum.Teşekkür ediyorum.

Merhabalar.bisikletimin orta göbeği chin haur ch-51 bu göbeği Shimano ile değiştirmemde fayda varmı markanın kalitesi hakkında bilgi verebilecek olan var ise memnun olurum.Teşekkür ediyorum.

Gürkan Bey, bahsettiğiniz göbek bizim yerli bisiklet firmalarının başlangıç seviyesi bisikletlerde yaygın olarak kullandığı bir marka. Nasıl olsa görünmüyor ve sorgulanmıyor diye ısrarla bunu yapıyorlar.

Şu an sorunsuz çalışıyordur belki ama eninde sonunda bozulacak. Bisikletinizi kullanmaya devam edecekseniz, vaktiniz ve bütçeniz uygun olduğu bir anda can sıkmasını beklemeden değiştirseniz iyi olur.

Gürkan Bey, bahsettiğiniz göbek bizim yerli bisiklet firmalarının başlangıç seviyesi bisikletlerde yaygın olarak kullandığı bir marka. Nasıl olsa görünmüyor ve sorgulanmıyor diye ısrarla bunu yapıyorlar.

Şu an sorunsuz çalışıyordur belki ama eninde sonunda bozulacak. Bisikletinizi kullanmaya devam edecekseniz, vaktiniz ve bütçeniz uygun olduğu bir anda can sıkmasını beklemeden değiştirseniz iyi olur.

100 tl ye shimano marka orta göbek fiyatı aldım bisikletçimden peki onu takdırsam daha garanti ve performans farkı olurmu.

100 tl ye shimano marka orta göbek fiyatı aldım bisikletçimden peki onu takdırsam daha garanti ve performans farkı olurmu.

Total performansa etkisi olur mu, olursa oranı binde kaç olur, bilemiyorum.

BB Un26 kartuşlu göbek taktırabilirsiniz.
hem sağlam, hem uzun ömürlü, hem de daha rahat döner. bakım gerektirmez.
doğru mil boyunda olması önemli ama. rastgele bir uzunlukta mil takmamasını önemle belirtin.

BB Un26 kartuşlu göbek taktırabilirsiniz.
hem sağlam, hem uzun ömürlü, hem de daha rahat döner. bakım gerektirmez.
doğru mil boyunda olması önemli ama. rastgele bir uzunlukta mil takmamasını önemle belirtin.
uyarınızı belirteceğim.umarım memnun kalırız :)

Merhaba kullanmakta olduğum (link) Truvativ marka kare mil orta göbek ömrünü doldurmuş galiba, First markasının orta göbeğini kullanan ya da hakkında bilgi sahibi olan var mı? Veya hiç düşünmeden Shimano BB-UN26 falan mı almamı tavsiye edersiniz?
(link)
(link)
(link)
Bir başka seçenek de aynı marka modelden sipariş geçmek tabi??

First i bilmiyorum ama aralarında fiyat farkı neredeyse yok gibi. Shimano al 5-10 tl için acabaya(?) değmez (benim fikrim)

• Beğen
Tepkiler: Ceyhun Özkan
Elimde deore hollowtech orta göbek var. Üzerinde 2 adet pul var, internetten izlediğim montaj videolarında bisikletin orta göbek kısmı 73 mm ise sağa 1 adet, 68 mm ise 2 sağa 1 sola pul takmanız gerekli diyordu. Bir kaç yabancı video daha böyle olduğunu gördüm. Benim kadroyu ölçtüm 68 mm çıktı fakat elimde 2 adet pul var. Bu durumda nasıl olacak pulun eksik olması bir şey fark ettirir mi? Grup seti aldığım kişide aynı bisikletten vardı, o da bu şekilde kullanmış.

Elimde deore hollowtech orta göbek var. Üzerinde 2 adet pul var, internetten izlediğim montaj videolarında bisikletin orta göbek kısmı 73 mm ise sağa 1 adet, 68 mm ise 2 sağa 1 sola pul takmanız gerekli diyordu. Bir kaç yabancı video daha böyle olduğunu gördüm. Benim kadroyu ölçtüm 68 mm çıktı fakat elimde 2 adet pul var. Bu durumda nasıl olacak pulun eksik olması bir şey fark ettirir mi? Grup seti aldığım kişide aynı bisikletten vardı, o da bu şekilde kullanmış.
Benim yerime soruyu sormuşsun mosso monzada bsa 68mm yatağa hollowtec göbek takınca 1 adet sola 2.5 mm , 2 adet 2.5 mm de sağa konması lazım ön aktarıcın normal olmakoşuluyla. Sola 1 adet koymadığın aynakol arkaya sürtüyor. Sağa koymadığın zaman ön aktarıcı zincirle uyuşmuyor. Ben sola 1 taktım sağa yarım takmak zorunda kaldım çünkü aynakolun sabit şaft borusu(adından emin değilim) ile sol kol girintilere kadar öpüşmüyor. Dün sol kol kapının önünde düştü aşağı :) :) :)
2020-04-06 16_40_26-Aynakol Montajının Püf Noktaları.jpg

2020-04-06 16_39_48-Shimano Hollowtech Iı Orta Göbek Dolgu Halkası 2.5mm - n11.com.jpg

hollowtec.jpg
Bende sora fc 3550 34-50t aynakol var şu resimdeki sabit boru bende 11 cm yaklaşık daha uzunumu alcam anlayamadım sendeki Kaç cm ? Normalde satılan monzalarda fc 3300 serisi oluyormuş boru uzunluğu hakkında bişey bulamadım. Pulları takmazsan sol kol cuk diye oturuyor ama sürtüyor.Zaten çok yumuşaktı un kare 53 39 aynakol ve yatak araştırdım dün :)

Benim yerime soruyu sormuşsun mosso monzada bsa 68mm yatağa hollowtec göbek takınca 1 adet sola 2.5 mm , 2 adet 2.5 mm de sağa konması lazım ön aktarıcın normal olmakoşuluyla. Sola 1 adet koymadığın aynakol arkaya sürtüyor. Sağa koymadığın zaman ön aktarıcı zincirle uyuşmuyor. Ben sola 1 taktım sağa yarım takmak zorunda kaldım çünkü aynakolun sabit şaft borusu(adından emin değilim) ile sol kol girintilere kadar öpüşmüyor. Dün sol kol kapının önünde düştü aşağı :) :) :)
226589 dosyayı görüntüle

226590 dosyayı görüntüle

226591 dosyayı görüntüle
Bende sora fc 3550 34-50t aynakol var şu resimdeki sabit boru bende 11 cm yaklaşık daha uzunumu alcam anlayamadım sendeki Kaç cm ? Normalde satılan monzalarda fc 3300 serisi oluyormuş boru uzunluğu hakkında bişey bulamadım. Pulları takmazsan sol kol cuk diye oturuyor ama sürtüyor.Zaten çok yumuşaktı un kare 53 39 aynakol ve yatak araştırdım dün :)
Milin uzunluğu kaç cm bilmiyorum eve geçince ölçeyim. Grup seti aldığım adam böyle kullanıyorum derken 3 tane pulu kast ediyormuş. Göbeği ayrı olarak göndermişti, gönderdiği pakete hiç dokunmadım kenarda duruyordu montaja ufaktan geçeyim derken fark ettim. 2 tane olunca birisi sağa birisi soladır diye düşünüyordum meğersem hiç öyle değilmiş. Ya pul bulacağım, ya da her şeyi uydurduğum gibi buna da bir uydurmasyon yapacağım.

SLX Aynakol hollowtech Spacer (Pul)
Şu konun en altındaki 3-4 tane mesajda arkadaş kendisi yaptırmış. Bakalım buna benzer en azından geçici çözüm oluşturacak bir şeyler yapabilir miyim deneyeceğim. Gerçi n11'de 10liraya 2.5mm pul var. 10 liralık ürünün kargosu da 10 lira :)
(link)

(link) 3 adet 45 TL ye ücretsiz kargo aldığım ilan

• Beğen
Tepkiler: MakRo
226589 dosyayı görüntüle

226590 dosyayı görüntüle

226591 dosyayı görüntüle

İşe giderken aklıma geldi fotoğrafınızı atayım. Parçayı da şimdilik kullanım için pul ile hemen hemen aynı sertlikte 5mm'lik bir malzeme buldum 2 tane pul yerine tek onu koyarak hallettim. Şuanda sıkıntı yok, bu arada gerçek puldan da sipariş veririm. Şuanda 1 tane pul boşta.

Dosyalar

• IMG_20200515_224013.jpg
    IMG_20200515_224013.jpg
    1,1 MB · Okunma: 29
Geri