Birinci köprüye yayalara izin verileceği hakkında haber geçince atladım küheylana ve 1 'inci köprüye geldim,polis noktasında kimse yoktu,sormadan gecmeyecektim,kafamda polis benzeri bir kep vardı ,gözümde rayban gözlük siyah scott forma uzun kollu,ve siyah bisiklet pantolon
Robocop gibiydim,
Polis noktasını geçtim,hemen sağda yayalar için geçiş yeri var ,daldım oraya ora emniyetli,araçlar yukardan gidiyor,köprünün tam ortasında idim,iki adet polis aracı yukardan beni yakaladı ,nereye beyfendi dediler,sarıyere gidiyorum dedim ,yasak dediler geri döndüm tabi,valla isteseler yaparlar bende adam gibi karşıya geçerim,
6 haziran geliyor dernek geçişi olacakmı bakalım,çok geçtik dernekle,senede bir kere izin veriyorlar,oda sağdan gidecen soldan tek şerit araç gidiyor sıkıntı burda sola fazla kaçarsan araç vurur,eskiden komple köprü bizim idi,
Bi ara gene ayar cekecem bir iki resim atarım yaya yolu var sağlı sollu buraya bisiklet yolu olur ,yalnız avrupa yakaya baglanacak bisiklet yolu beşiktaş istikametine nerden gidecek emniyetli olması gerekir bunun için alt yapı lazım,buda maliyet demektir,birde bu köprüyü 1 milyon insan bisiklet ile geçecekmi ?hiç sanmıyorum,burası hollandanin başkenti amsterdam değil,
Köprü maceram komik bir anı ile son bulmuştu,geriye döndüğümde polis noktasındaki memur beyfendi sizin yüzünüzden amirimden fırça yedim dedi ,bende özür diledim siz yerinizde yoktunuz dedim,durumu anlattım bize valilikten yazılı emir gelmedi dedi,
Bu arada telsizden gelen ses şu idi ,
Polismi o ,diyordu,
Kıyafetim aynen polis kıyafeti gibiydi,
Ciddi ciddi istanbul valiliğine başvurarak bisiklet ile sonsuz geçiş hakkı isteyeceğimde ,beni düşündüren avrupa yakadan sonrası çünki beşiktaşa emniyetli yol yok keza zincirlikuyuya ,ama anadolu yakadan aynen kaçış var ,otobüs durağının orda merdivenden inip acıbademe cikilmakta ,çoktan keşfini yaptım oraların,önemli olan istanbulda bisiklet kullanıcısının caddelerde milyonlar ile ifade edilmesi hayalmi şimdilik hayal