@Emre GÜLEN
doğru,
kıyalama yaparsak biz sınıfta kalırız örnek istanbul ile amsterdam örneği, istanbul 15 milyonu geçmiş durumda aslında burası acilen toparlanmalı ve bütün belediyeler kolları sıvamalı dernek ile birlikte bisiklet kültürünü nasıl yaygınlaştırırız diye kafa patlatmalı artık kısa mesafeye bisiklet ile git sloganları ile tv lerden tutunda boy boy reklam afişlerine kadar kampanya başlatılmalı ,bu kampanyalar başlatılırken, tabi alt yapılara hız verilmeli ,kısa mesafede işine bisiklet ile git kampanyası bence sürekli kılınırsa etkili olacak ,,,bizim insanımızı harekete geçirmek için hareket eylem yapılması lazım bu eylemi yapacak olan belediyeler ve stk lardır bunlar hiç bi şey yapmaz ise kitleselleşme olmayacağı aşikar ,sağlıktan bahsediyoruz bisiklet en güzel sağlık aracı ,sağlık bakanlığı bütün hastanelere sağlıklı olmak için spor yapın koşun günde 30 dakika yürüyün ve bisiklete binin,afişlerini boy boy koyacak ,neden hastaneler dolup taşıyor, bu millet istanbul halkı hareket etmiyor ,hareketsiz olmak hastalıklara davetiye çıkarmaktır..
@Ertuğrul
güzel çözüm katılıyorum yastık projesi....beton bariyer derken mesafe olacak tabi bisiklet yolunda araç bariyere çarpsada bisikletliye hiç bir şey olmayacak emniyet mesafesi fazla olacakta ama bu yastık doğru seçim ..
ertuğrul dostum,
evet ne yazıkki insanlar bisiklet alırken sadece markalara ve çift amortisörlü olmasına özen gösteriyorlarda ama ufak ayrıntıyı gözden kaçırıyorlar onlarda nedir boyumuz, kolların uzunluğu bisikletin üst boru uzunluğu kaç cm olacak ondan sonra ne oluyor bel ağrıları bi kere önce bunu anlatacağız en etkili yöntem bence kullanan insanların burada boylarını kol uzunluklarını vermesi şimdi çok farklı durumlarda ortaya çıkabilmekte bacak uzunluğu konusunda örnek yol bisikleti kullanan bi dostum var bu forumda hem yol yani asfaltta giden bisiklet kullanıyor hemde gene 28 jant olan sert düz toprakta giden stabilizede giden cyclo cross bike kullanıyor her iki bisikletin üst boru uzunluğu 56 cm olmasına rağmen aynakol - sele borusu arası
farklılık göstermekte yol bisikleti 53 cm ama cyclo da 48 cm cyclo cross bike ona küçük gibi gelmiyor boyu 1.83 dostumun demekki yol bisikletlerinde bi farklı olay var buradan şu sonuç çıkıyor Yol bisikletinde kadro boyu bacak boyuna göre değil, bütün açılara göre yapılıyor. O nedenle komple bisiklet açılarına göre kadro seçmek gerekiyor.,,,evet benim kadro mtb karbon ve 18.76 inç 19 a yakın ve sele borusundan ayna kolun orta noktasına olan uzaklık 48 cm boy bende 1.74 ve bacak uzunluğum 83 cm kol uzunluk 64 cm olduğuna göre 5 yıl 4 ay boyunca bu bisikletten dolayı bende ne bel ağrısı ne de bilek ağrısı kıkırdak zedelenmesi oldu evet herkez burada en önce doğru kadro alacak bisiklet seçiminde bazen arkadaşları uyarmaktayım karşılaştırma yapmaktayım kadroyu büyük olan bi dostum yol bisikletinde sorun yaşadı bileklerinden en önemli konu budur ve insanlara burada bunları anlatmalıyız bir diğer esas mesele şudur ,bu ülkede bisikletin nasıl kitleselleşmesi gerektiğidir bisikletin bu ülkede kitleselleşebilmesi için bisiklet derneklerine ve tüm belediyelere çok iş düşmekte ve hükümetlere ...tabi spor bakanlığına..