Alfa romeo, lancia gibi italyan araçları hiç kullanma fırsatım olmadı. Merak ettiğim araçlar. Özellikle eski model boxer motorlu alfalar çok hoşuma gidiyor.
@İlbey Yağcı
Hocam öncelikle böyle bir aracı orjinal halde bırakıp apaçiye çevirmediğiniz için teşekkür ediyorum. Malum bir BMW tutkunu olarak orjinal, temiz kurcalanmamış araç bulamıyorum özellikle 3 serisinde. Aracı ilk sahibinden almanız sizin için büyük şans olmuş. Bu arada 1.5 105hp o yılların motor teknolojisine göre çok iyi değerler. Motorun sıkıştırma oranı, valf sayısını merak ettim...
@Yusuf !!WOW!!
S85B50 kodlu atmosferik V10 yüzünden
@İlbey Yağcı
4. vites 3000rpm'de giderken gaza sonuna kadar bastığınızda çıkan homurtuyu hayal bile edemiyorum
@İlbey Yağcı
Eski model araçlarda mümkün mertebe soğutma suyu kullanmıyorum ben. Eğer araç su eksiltmiyorsa, sistemde de herhangi bir kaçak yoksa %100 antifrizle kullanırım. Sudan daha pahalı olsa da ısıl iletkenlik katsayısı sudan daha yüksek olduğu için motoru daha iyi soğutuyor. Ayrıca su kanallarındaki korozyonun da önüne geçmiş oluyorsunuz...
@nurullah memiş
Bilmediğim için merakımdan soruyorum. Alfa romeonun boxer6 silindir motoru varmı? En sevdiğim motor seslerinden biridir boxer6... Belki porsche sahibi olamam, ama boxer6 motorlu bir alfaya hayır demezdim
@0zan
Siz bunları söyleyince benim de aklıma maserati ghibli geldi. O da tehlikeli araç