Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Parafin PTFE zincir wax

Crockpotlar türkiyede çok pahalı böyle bişey almayı düşünüyorum. Şimdilik sos tavasında yaptım kendim gıda termometresi ile sıcaklığı ölçerek. Ocakta sıcaklık çok hızlı artıyor. Açık alvede parafin ısıtmak çok riskli parafinin alevlenme sıcaklığına çok hızlı ulaşıyorsunuz. parafin 70 derecede eriyor zaten bu üründe 90 görüyorum ayar yerinde.320994 dosyayı görüntüle

Bende bi dahakine mum yerine bunu deneyeceğim. Benim aldığım mumda ne kadar yağ olduğu belli değil. Böyle daha ucuza geliyor hem.
320995 dosyayı görüntüle
c
Ben cezve ve süt termometresi kullaniyorum. Ocakta en kisik ayarda 100 derecede kapatiyorum. 68 derecede zinciri icerisinden cikariyorum. Tabi bu tarz isiticilar daha pratik ama cezve termometre 2lisi ile herhangi bir problem yasamadim.

• Beğen
Tepkiler: gumusilik
Scudo
Wax'ı aynakol yapraklarına ve rubleye uyguluyor muyuz yoksa temizleyip bırakıyor muyuz? Kuru olacaksa paslanmıyor mu?

bu cihazlar 800ml imiş galiba. 500gr parafin eriyince 560-585 ml arasına geliyor. zinciri de sayarsak belki dökülmeden kullanılabilir.
bazı soru yanıtlarında 400 yazmışlar. çok büyük değil muhtemelen kazanı

Wax'ı aynakol yapraklarına ve rubleye uyguluyor muyuz yoksa temizleyip bırakıyor muyuz? Kuru olacaksa paslanmıyor mu?
onu uygulanmıyor. güzelce temizle sadece

• Beğen
Ben cezve ve süt termometresi kullaniyorum. Ocakta en kisik ayarda 100 derecede kapatiyorum. 68 derecede zinciri icerisinden cikariyorum. Tabi bu tarz isiticilar daha pratik ama cezve termometre 2lisi ile herhangi bir problem yasamadim.
Ben en küçük ocakta en kısık ateşte bıraktım erimesi için. 5 dk sonra duman çıkmaya başladı. Dereceyle ölçtüm 190'ı görmüş. dereceyle başında bekledim ocağı aç kapa yaparak, çok hızlı ısınıyor. sürekli aynı sıcaklıkta kalması daha iyi tabi.
Eğer ikiside temizse zinciri taktıktan sonra bütün viteslerde gezdirerek tüm parçalara bulaştırabilirsiniz.
bu cihazlar 800ml imiş galiba. 500gr parafin eriyince 560-585 ml arasına geliyor. zinciri de sayarsak belki dökülmeden kullanılabilir.
bazı soru yanıtlarında 400 yazmışlar. çok büyük değil muhtemelen kazanı

onu uygulanmıyor. güzelce temizle sadece
Örnek olarak attım bu tarz cihazlar crockpot - instapotlara göre baya ucuza geliyor Türkiyede. Adamlar 10 dolara 2. elini alıyor crockpotların diğer ülkelerde.

• Beğen
Tepkiler: profmillerson
Bu ısıtma işlemini Ocakta yapmak yerine ev fırınında yapmak daha rahat olabilir mi. Sonuçta fırının isisi ayarlanabiliyor?

Bu ısıtma işlemini Ocakta yapmak yerine ev fırınında yapmak daha rahat olabilir mi. Sonuçta fırının isisi ayarlanabiliyor?
Genelde fırınların gösterdikleri derecesiyle gerçek derecesi farklı oluyor. Fakat 100 dereceye ayarlarsanız çok uçuk derecelere çıkmaz diye düşünüyorum. Fırına koyacağınız kabın sapı olmayacak zinciri waxın içinde sallarken sıkıntı olabilir. Zinciri ve kaba daldırmak içinde kullandığınız tel ısınacak tutması zor olabilir. Bilmiyorum olabilir ama fırın bana çok güven vermiyor duman çıksa göremezsiniz. Duman parafinin alevlenmeye yaklaştığını gösteriyor. Hızlı müdahele etmeniz lazım. Ocakta gıda termometresiyle sürekli başında durarak yapmak daha sağlıklı olur bence.

Şu tarz bir şey işinizi görür en düşük ayarı suyu kaynama sıcaklığına çıkartmayacak kadar az yani 100 derecenin altında.

sw.JPG

• Beğen
Ben ürün olarak şundan temin ettim ve çok işime yarıyor : (link)

2. sıcaklık ayarında, içindeki hazır parafin ve ptfe yaklaşık 30dk da hazır hale geliyor , bir de yiyecek ısı ölçeri almıştım üst kapağındaki delikten içeri sallandırıyorum 92derece gibi sıcaklıkta tutuyor sonrada zinciri parafinliyorum.

61lwuzxdTkL._AC_SX679_.jpg

fırını kullanmayın bence, sonuçta o fırını tekrar yiyecek için kullanacaksınız. ve eğer yüksek sıcaklıklara çıkarsa ki 200 derece gibi dumanı makine içinde is gibi yapışmasına neden olabilir. bence bu işleri bozulursa çöpe atabileceğiniz cihazlarda yapmanızda fayda var

(link)
daha önce bu video paylaşıldı mi göremedim ama burada detaylı anlatiyor

• Beğen
Ben evde "benmari" yöntemini kullanıyorum. Zincirin rahatlıkla hareket edebileceği cam kaba parafin koyup onu da, kaynar suyun olduğu tencere içinde eritip işlemi yapıyorum. Fikir vermesi açısından aşağıdaki videoyu ekliyorum.

Ben evde "benmari" yöntemini kullanıyorum. Zincirin rahatlıkla hareket edebileceği cam kaba parafin koyup onu da, kaynar suyun olduğu tencere içinde eritip işlemi yapıyorum. Fikir vermesi açısından aşağıdaki videoyu ekliyorum.

Buda guzel fikirmis yanma ihtimali yok.

• Beğen
zincir temizleme için benzin alıp 6 saat kadar bekletip sonra balata spreyi içinde 1 saat kadar bekletmeyi düşünüyorum. bundan sonra ispirtoda bekletmek gerekli mi? zaten balata spreyi kalıntıları çıkarmaz mı?

zincir temizleme için benzin alıp 6 saat kadar bekletip sonra balata spreyi içinde 1 saat kadar bekletmeyi düşünüyorum. bundan sonra ispirtoda bekletmek gerekli mi? zaten balata spreyi kalıntıları çıkarmaz mı?

Ben sıfır zinciri 4-5 saat benzinde beklettim. Ardından birkaç saat de tinerde beklettim. Bu işlemler sonucunda zincir fabrika yağından tamamen arındı ve tertemiz oldu.

Bu ikisi yeterli, 2 çevrim tiner + bir sefer IPA'da bekletirsiniz. Başka birşeye gerek yok. 2. banyo için kullandığım tineri, diğer zincirin ilk banyosu için de kullanmıştım.

*Migrostan aldığım saklama kapları çok işe yaradı, böyle küçük saklama kaplarını kullanabilirsiniz.

WhatsApp Image 2024-09-03 at 12.53.50.jpeg

Bu ikisi yeterli, 2 çevrim tiner + bir sefer IPA'da bekletirsiniz. Başka birşeye gerek yok. 2. banyo için kullandığım tineri, diğer zincirin ilk banyosu için de kullanmıştım.

*Migrostan aldığım saklama kapları çok işe yaradı, böyle küçük saklama kaplarını kullanabilirsiniz.

321168 dosyayı görüntüle
Aynen 4k kullanilmis leş gibi zincirxe 2x 4h tiner en sonda ipa ile duruladim sorunsuz. 0 zinciri çok rahat temizler.

• Beğen
Tepkiler: profmillerson
zincir kaç kmde bilmiyorum ama 1.25k ya yakındır. Bir baklava çatlak oluşmuş hatta. nasıl kopmamış anlamadım. zincir esnemesi yok bu arada, bazen fazla zorluyorum zinciri daha önce de kırılma başıma gelmişti.

benzini döktüğüm gibi simsiyah aktı. kutu zeminine çamur gibi kalıntı yapıştı. 8 saat bekledi.
balata spreyine 45dk yatırdım onda da sıvı simsiyah.
en son ipa ya koydum. ipada 30dk falan durdu ama tertemiz değil sıvı. bunu ne kadar süre bekleteyim?
tüm yağından pasından arındığını nasıl anlayabilirim?
ipadan çıkardım bezle sildim ama hala siyahlık geliyor beze. temiz görünse de. tekrar benzine koydum sabah aynı işlemleri tekrar yaparım

Son düzenleme:
Geri