İzleyin arkadaşlar konusu forumda defalarca çıktı...
Not: Bu arada ek bilgi olarak bilmeyenler için, presta siboplarda kullanılabiliyor...Continentalin iç lastiklerindw prestalar sökülebilir ekstra başlıklı; sökülemeyenlerde ise iğneleri çıkarılarak dolum yapılıyor
@suat akman
Fosss diye sönmesini istemiyorsanız o zaman Foss iç lastik kullanacaksınız attığım videoları izlediniz mi bilmiyorum ama adamlar lastiğe çekiçle onlarca çivi çakıp bisikleti öyle sürüyorlar..
Bu arada farklı bir çözüm daha var. Decathlon' dan 25 Liraya aldım sanırım, şimdi tam hatırlayamadım 29 Lira da olabilir. Zefal' in patlak onarma spreyi. Bunun araba için olanı var arabamda uzun zamandır. Bisikletler için de varmış. Hem presta hem schredder sibop uyumlu. Ayrıca hem tubeless lastiklerde hem de iç lastikte kullanılabiliyor. Üzerindeki cırt cırtla bisiklete kolayca monte ediliyor ve gayet de hafif. Lastiğiniz patladığında, içindeki gazla hem şişiriyor, hem de yarık harici durumlarda küçük patlakları onarıyor. Yapmanız gereken şey yalnızca sibopa bağlayıp, tıpkı deodorant gibi, düğmesine basmak. Ben sele borusuna cırt cırtladım. Foto ekliyorum
@S.Emre DURMAZ
Izledim ve begendim ilk yorumlari yazmadan once
Yalniz amazon da fiyatını gordumde tanesi 9 ila 17 dolar arasi!
Cifti 11 TL decathlon ic lastik ve 30 TL lik zirhla idare eden biri olarak simdilik aklimda olsun sadece
@suat akman
Öyle hem patlamasın, hem de ucuz olsun yok
Benim geçenlerde bike discount sitesinden alışverişim vardı. Zaten alışverişim olduğundan, kargo fiyatı değişmeyeceği için, tanesi sanırım 12 euro gibi bir fiyattan 2 adet 29luk schredder siboplu söyledim. Şu an kullanıyorum, çok da memnunum. Eğer 26jant bisiklet kullanıyorsanız elimde bahsettiğim kullanılmamış bir tane var. 50 Lira gibi bir fiyata dx ten almıştım, aldığım fiyata veriyorum.. Denemiş olursunuz. Yanlış anlamayın ticari bir çıkarım yok Kar etmek gibi bir niyetim de yok maksat iş görsün.. yeni bisikletim 29 olduğu için boşta duruyor.. Bu da yeni bisikletimin üzerindeki resmi, sibopta foss yazıyor çok hoş duruyor
@S.Emre DURMAZ
Tesekkur ederim teklifinize. Soylediginiz fiyat piyasa fiyatlarina bakinca gayet makul zaten onda sorun yok!
Ancak su siralar baska onceliklerim ve memleketteki cogu kisi gibi ekonomik sorunlarim var...Gecen yıl olsa mutlaka degerlendirmek isterdim bu firsati
@İlbey Yağcı hissedilmiyor. Konfora da etki etmiyor. Benim hissettiğim hızımı kesmesi. Belki de bana öyle geliyor emin değilim. Ayrıca yol bisikleti lastiklerinde önerilmiyor şeritler
ben 4 aydır Formula X lastik jeli kullanıyorum, daha havası bile hiç azalmadı. Jel kıvamlı lastikte yayılana kadar hissettim, ama sonra varlığı yokluğu belli değil. ama lastiğin de havası azalmadı hiç 4 aydır.
@yavuzselimsebik
Pahalı derken, neye göre, klasik iç lastiklere göre mi? Zaten kaliteli schwalbe bir iç lastik 30-35 Lira falan. 2 katı gibi bir fiyatı var. Ama ürün, klasik iç lastiklere göre neredeyse yarı yarıya daha hafif ve patlamaya karşı dayanıklı. Bence lastik, bisikletin en önemli ekipmanlarından biri. Bisikletiniz ne olursa olsun, 2 tane lastik üzerinde gidiyorsunuz.
Ayrıca profesyonel olmadığımız halde birçok üst seviye donanıma bir dünya para veriyoruz. İyi bir lastiğe neden vermeyelim? Kısaca, lastiğiniz patlamasın, dayanıklı olsun diyorsanız vereceksiniz o parayı, ya da durup patlak onaracaksınız. Saygılar
Geçmişte, fotoğrafta gördüğünüz şekilde birkaç kere lastik patlatmışlığım var. Bu gibi bir durumda, patlamaya dayanaklı, yani zırhlı dış lastik bir işe yaramaz. Zaten patlamaya dayanıklı iç lastik de esas bu gibi durumlar için. Zira çivi girip de patlamayan lastik diye bir şey yok.. Yine çivi bile girse, çiviyi çıkarana kadar inmemesi avantaj. Bir de hiç beceremediğim iş zımparalama işi. Direk zımparalamadan yamanın yapıştırılması da bence çok pratik..
Bu (link) nasıl birşey arkadaşlar kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
Yol bisikletlerinde kullanan ve performans a etkisi konusunda bilgileri paylaşırsanız memnun olurum.
Arkadaşlar yol bisikletinde en büyük sorunumuz lastik patlaması patlak önleyici şeritler çoğunlukla sıkıntı yaratıyor ben arkadaş tavsiyesi ile n11.com dan formula x aldım önce çekindim uygulamadım 1 nisanda uyguladım sizinle izlenimlerimi paylaşmak istedim lastiğin sibop iğnesi sökülmüyorsa ucundaki bileziği çıkarıp iğneyi lastik içine itin bir ataç yada ip yardımıyla iç lastiğin üste kalan tarafına sabitleyin daha sonra ürünü lastiğe uygulayın ve uygulama bittikden sonra bir kürdanla veya ince bir aparatla sibop bölümünde birşey kalmasın diye yoklayın iğnesini yeniden yerleştirin daha sonra iç lastiği yerine takın ve havanızı basın burdaki en önemli durum iki lastiğe de uyguladıktan sonra en az 12 km ile 15 km arası bisikleti kullanın yoksa balans yapıyor yalan söyleyemem genede çok az belirli belirsiz bir balans kalıyor uygulayacak arkadaşlar çekinmesin gerçekten işe yarıyor biz iki bisiklete uyguladık ve iğne batırarak denedik nerdeyse hiç hava kaçırmadan deliği kapatıyor fotoğrafları da atıyorum bakabilirsiniz
@iksis ben yol bisikleti nde kullanıyorum, lastiğin içine yerleştirip fazla gelen uçlarını makasla yuvarlayarak kesiyor ve çakmak ile yakıp düzeltirseniz iç lastiginizi kesmez. Mükemmel değil fena da değil aslında takali beri hiç patlamadı -derken dün patladı
Zefal marka n11den almıştım yol bisikleti için olduğuna emin olmalısınız.
Bunun dışında bir öğrencim iç lastiği kesip bant gibi yapıştırarak aynı şekilde İstanbul dan İzmir e kadar gidip döndü ... Denenebilir diye düşünüyorum