Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Pedal çevirirken farklı zamanlarda gelen ses

ben bahsettiğim sorunun o 2 vidayla alakasını çözemedim.
kurcalarım sorun değil ama sorunun ondan kaynaklandığını düşünmüyorum. en alt ya da en üstteyken değil ki. 6. dişlideyken yapıyor mesela.

Scudo
Arka aktarıcının üstünde bulunan vidalar. Daha iyi açıdaki bir fotoğraf bulamadığımdan bu düşük seviye aktarıcıda olan fotoğrafı upload ettim. Ben kurcalamasını söylemedim bisikletçilerde uyguna fiyata yaptıklarını söyledim... sorunun kadronun yamuk olması yada rubleden olduğunu düşünmüyorum, eğer kadronun dropların da bir sorun olsaydı her kombinasyonda o ses gelirdi...

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
tamam ben de ondan bahsediyorum. bunun bahsettiğim olayla herhanbi bir alakasını kuramadım ben. yanlış bildiğim bişey varsa söyleyin. o vidalar sadece en üst ve en alt dişlide zincirin dışa çıkmasını engellemiyor mu? başka bi görevi var mı?

Sadece en alt ve en üst dişlideyken dışarı çıkmasını değil viteslerin sıralı ve doğru bir şekilde atmasını da sağlıyor.:in:

o nası oluyor ya :/
ben o 2 vidanın etkilediği başka bi yer görmedim. tel gerginliğini sağlayan vi ayar ondan bahsediyorsanız bilemiycem.

bu arada aynakol yapraklarının vidasında hafif bi gevşeklik vardı onları sıktım. bugün sabah sürdüğümde kulağımda kulaklık vardı ama sanırım ses yapmadı, yapsa pedalda hissediyorum zaten...

Arkadaşlar bu ses için daha kötü bir fikrim var arka göbeğin içindeki pedal çevirmeden giderken cırcır seseni yapan çevirirkende dişliden gelen gücü tekerleğe aktaran iki tane pim var .Bu çat sesi ve boşta kalma oradan kaynaklanıyor olabilir.Ya şınmadan ya yayın özelligini kaybetmesi yada yağın özelliğini kaybetmesinden kaynaklanıyor.zor bir iş ama sökülüp bakılması yada göbek değişimi gerekiyor .Umarım oradan ses çıkmaz .Aslında bisikletin en hassas ve önemli yeri orasıdır.

hmm sesi tekrar duyarsam baktırayım oraya.
acaba sorunu çözdünüzmü. ben şu an aynı sıkıntıyı yaşıyorum. video linki atayım muhtemelen benim şu an yaşadığım sıkıntıyla aynı sorun.

Bu videoda duyulan sesin aynısı bende de var. 5-6 saat sürüşte 1 veya 2 kez, pedal kesip tekrardan devam etmeye başladığımda oluyor. Kadroya taş çarpması gibi bir ses ancak nedenini tahmin edemiyorum bir türlü. Fikri olan var mı?

• Beğen
Tepkiler: Kadir İLBAY
Bu videoda duyulan sesin aynısı bende de var. 5-6 saat sürüşte 1 veya 2 kez, pedal kesip tekrardan devam etmeye başladığımda oluyor. Kadroya taş çarpması gibi bir ses ancak nedenini tahmin edemiyorum bir türlü. Fikri olan var mı?
Aynısını haftada 1-2 kez yaşıyorum. Sanki arka göbek, freehub tırnağından kayıyormuş gibi bir anda çat diye bir ses geliyor. Son defa yaşadığım epey yüksek seste ve hissedilir olmuştu. İniş yaptıktan sonra bir anda yüklendiğimde oluyor genelde. Normal viteslerde veya kullanımda hiçbir problem göremiyorum. Zincir aynakolda bir yerlere oturuyor gibi hissediyorum. Benimde tam bir tahminim yok çünkü çok nadir oluyor. Düzgün olmayan zincir hattından olabilir gibi. Yok mu bir bilgisi olan?

• Beğen
Tepkiler: SpirituaL
Bu konuyu tecrube eden kimse yok mu? Bir nevi up.

Bu konuyu tecrube eden kimse yok mu? Bir nevi up.
Ben de ara sıra olan bir ses. Tek bir bisiklet için geçerli değil, şimdiye kadar kullandığım hemen hemen her bisiklette olmuştur. Ama sık değil çok nadir oluyor. Çok nadir olduğu için araştırmaya gerek duymadım. Tahminimi söylüyorum; zincir tam olarak arka dişliye veya ön dişliye (daha küçük ihtimal) tam oturmuyor ve pedala yüklendiğinde tam oturuyor ve gerilmeden dolayı da çat diye ses yapıyor oturma sırasında.

Çok nadir olduğu için araştırmaya gerek duymadım
Nadir olması, anormal bir durum olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Elbette kısa vadede bir sorun çıkartmasını ben de beklemiyorum ve tahminim de seninkiyle aynı (
Tahminimi söylüyorum; zincir tam olarak arka dişliye veya ön dişliye (daha küçük ihtimal) tam oturmuyor ve pedala yüklendiğinde tam oturuyor ve gerilmeden dolayı da çat diye ses yapıyor
)

Bisikletimi tamamen kendim topladığım için ve karakterim gereği bu sesin kaynağını bulmam gerekiyor, meraktan içim içimi yiyor.

Buradan bir cevap alamaz isem şüpheli bölgelere kamera yerleştirip kayıt alacağım:) bu şekilde yakalamayı planlıyorum:)

Orta göbekten gelen sese benzemiyor ama sesin kaynağını tam olarak tespit edebildiniz mi arkadan mı önden mi geliyor?

Aynakoldan geliyor gibi. Ancak bisiklet üzerinde bu sesler çok yankı yapıyor.

Sanki Aynakola zincir üst taraftan çok gergin ortamda bir anda sıyırtarak giriyor gibi.

• Beğen
Tepkiler: Kadir İLBAY
sele, sele rayları ve borusunun kimi zaman birtakım sesler ürettiğine şahit olmuştum. pedala her basışta bir tık-çıt ses geliyordu. bakıma gittiğinde bisiklet askıda olduğu için tespit edilememişti. meğer selenin azizliği olduğu çok sonra ortaya çıkmıştı. demem o dur ki bazı sesler için belli noktalara odaklanmak yerine her aksamı düşünmek gerekebilir.

• Beğen
Tepkiler: SpirituaL
Geri