Mehmet Ergene
Forum Demirbaşı
- Tepki
- 197
acaba sorunu çözdünüzmü. ben şu an aynı sıkıntıyı yaşıyorum. video linki atayım muhtemelen benim şu an yaşadığım sıkıntıyla aynı sorun.hmm sesi tekrar duyarsam baktırayım oraya.
Aynısını haftada 1-2 kez yaşıyorum. Sanki arka göbek, freehub tırnağından kayıyormuş gibi bir anda çat diye bir ses geliyor. Son defa yaşadığım epey yüksek seste ve hissedilir olmuştu. İniş yaptıktan sonra bir anda yüklendiğimde oluyor genelde. Normal viteslerde veya kullanımda hiçbir problem göremiyorum. Zincir aynakolda bir yerlere oturuyor gibi hissediyorum. Benimde tam bir tahminim yok çünkü çok nadir oluyor. Düzgün olmayan zincir hattından olabilir gibi. Yok mu bir bilgisi olan?Bu videoda duyulan sesin aynısı bende de var. 5-6 saat sürüşte 1 veya 2 kez, pedal kesip tekrardan devam etmeye başladığımda oluyor. Kadroya taş çarpması gibi bir ses ancak nedenini tahmin edemiyorum bir türlü. Fikri olan var mı?
Ben de ara sıra olan bir ses. Tek bir bisiklet için geçerli değil, şimdiye kadar kullandığım hemen hemen her bisiklette olmuştur. Ama sık değil çok nadir oluyor. Çok nadir olduğu için araştırmaya gerek duymadım. Tahminimi söylüyorum; zincir tam olarak arka dişliye veya ön dişliye (daha küçük ihtimal) tam oturmuyor ve pedala yüklendiğinde tam oturuyor ve gerilmeden dolayı da çat diye ses yapıyor oturma sırasında.Bu konuyu tecrube eden kimse yok mu? Bir nevi up.
Nadir olması, anormal bir durum olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Elbette kısa vadede bir sorun çıkartmasını ben de beklemiyorum ve tahminim de seninkiyle aynı (Çok nadir olduğu için araştırmaya gerek duymadım
)Tahminimi söylüyorum; zincir tam olarak arka dişliye veya ön dişliye (daha küçük ihtimal) tam oturmuyor ve pedala yüklendiğinde tam oturuyor ve gerilmeden dolayı da çat diye ses yapıyor