chanik chang
Aktif Üye
- Tepki
- 245
- İsim
- emre
- Bisiklet
- Sedona
Bende bisikleti alalı daha 1 ay olmadı, haftasonu ilk ücretsiz bakım için götüreceğim. Öncelikle ön tekerlekte disk fren sürtmesi sıkıntısı yaşıyordum ki hala yaşıyorum sadece sök tak ayarla derken ses azaldı, dün sağ pedalın oradan bir yerden çıt çıt sesi gelmeye başladı. Sol ayakla bastığımda herhangi bir ses yok, elle pedalı çevirdiğimde yine ses yok ama sürüş esnasında geliyor, ilginç. Azmettim onu da bulacağım. Bu arada dünki sürüş esnasında arka frende ilk kez neden kaynaklandığını bilmediğim bir tavır sergilemeye başladı.
ABS'li otomobil kullananlar bilir, ABS devreye girdiğinde otomobil bilgisayar kontrolü dahilinde fren disklerini sık-gevşet tarzı bir fren yapar. Sizde bunu fren pedalından hafif bir vurma şeklinde hissedersiniz. Benim arka frende böyle davranmaya başladı. Gözle kontrol ettiğimde diskin ortalanmasında, ayarlarında herhangi bir gariplik yok gayet normal. Rotorda da bir sıkıntı görünmüyor ama arka teker kendiliğinden ABS'li oldu, bu da ilginç bir durum. Bakalım yaptığımız km sayısı arttıkça daha nelerle karşılaşacağız.
ABS'li otomobil kullananlar bilir, ABS devreye girdiğinde otomobil bilgisayar kontrolü dahilinde fren disklerini sık-gevşet tarzı bir fren yapar. Sizde bunu fren pedalından hafif bir vurma şeklinde hissedersiniz. Benim arka frende böyle davranmaya başladı. Gözle kontrol ettiğimde diskin ortalanmasında, ayarlarında herhangi bir gariplik yok gayet normal. Rotorda da bir sıkıntı görünmüyor ama arka teker kendiliğinden ABS'li oldu, bu da ilginç bir durum. Bakalım yaptığımız km sayısı arttıkça daha nelerle karşılaşacağız.