Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Pedal çevirirken ses geliyor?

Yüklendiğiniz de zincirde kayma benzeri sorun oluyor mu? Bisiklette sesin geldiği yer tam anlaşılmıyor. Yani pedal dersin zincir çıkar. Aktarıcı dersin göbek çıkar. Sesin geldiği yere çok odaklanmayın.

Benzer bir problem yaşamıştırm örneğin. Zincir çıktı. Zincirin bir baklalarından biri aşınarak çıkmış. Onu baklayı çıkartıp yenisini takınca bütün sorun çözüldü.

Scudo
ön aktarıcıya baktın mı belki ses zincirin ön aktarıcıya çarpma sesidir.

@hızlı46Yok hocam öyle bir sorun yok. Zaten öyle olsa binmeden pedal çevirince belli ederdi kendisini.

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Benim bisiklette pedal değişti garantiden. Önce ses kesildi. Şimdi tekrar çıkıyor. Ne saçma şey anlamadım.

• Beğen
Tepkiler: Efe.bogar
Merhaba arkadaşlar benim de bisikletimde pedal çevirirken ayağımın altında sessiz bir tıkırtı var. Vites ayarlarına baktık hepsi normal. Acaba zincirde, rublede veya pedallarda mı bir problem vardır? Aklıma orta göbek de geliyor ancak orta göbek hollowtech ve daha 2000 km civarında. Bu kadar kısa sürede hollowtech göbek problem çıkarır mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

@sinan hüner Görmeden duymadan birşey diyemeyiz tabi ama SPD pedal kullanıyorsanız ihtimaller listesine kal vidalarının gevşek olup olmadığını da ekleyin. Benim de zamanında tıkırtı geliyordu sonra evde ayakkabıları temizlerken bir kal vidasının eksik olduğunu gördüm. Bir süre sonra ses kesilmişti yoldayken, meğer gevşekken tıkırtı yapıyormuş düşünce ses kesilmiş.

@sinan hüner , bunun bir çok nedeni olabiliyor. Yaşadığınız şehirdeki iyi bir bisiklet ustası veya eski bir bisiklet emektarı size yardımcı olacaktır.
Hallowtech göbeklerden ses geleceğini sanmıyorum. Zincirin bağlantı pimi gevşemiş olabilir...Eğer temiz ve yeterli yağlama yapılmadıysa da ..
Tabi ilk elden bakıp incelemek en doğrusudur...

Pedal bağlantı yerleri yağsızlık toz vs nedenlerden kuru kalmış olabilir, aynakol yaprak bcd vidaları olabilir , bir ara çıt sesi beni delirtti, sele borusundan tutun aynakol yaprak vidalarına kadar akla gelebilecek her türlü vidayı sıktım, geriye göbek ile pedal kalmıştı, sonunda pedalı söküp gresleyip yerine taktım dünyalar benim oldu.... Aslında ilk akla gelip yapılması gereken basit şeyi eringenlikten atlayıp en son yapmış oldum...

@sinan hüner Görmeden duymadan birşey diyemeyiz tabi ama SPD pedal kullanıyorsanız ihtimaller listesine kal vidalarının gevşek olup olmadığını da ekleyin. Benim de zamanında tıkırtı geliyordu sonra evde ayakkabıları temizlerken bir kal vidasının eksik olduğunu gördüm. Bir süre sonra ses kesilmişti yoldayken, meğer gevşekken tıkırtı yapıyormuş düşünce ses kesilmiş.
Cevabınız için teşekkür ederim. Pedallarım spd değil. Bugün bisikletçiye götürdüm bir şeyi yok dedi. Zaten ses yapmıyor ayağımın altında köpük patlarmış gibi bir his yapıyor özellikle temiz asfaltta. Sanırım başka pedal takıp denemeden anlayamayacağım.
Pedal bağlantı yerleri yağsızlık toz vs nedenlerden kuru kalmış olabilir, aynakol yaprak bcd vidaları olabilir , bir ara çıt sesi beni delirtti, sele borusundan tutun aynakol yaprak vidalarına kadar akla gelebilecek her türlü vidayı sıktım, geriye göbek ile pedal kalmıştı, sonunda pedalı söküp gresleyip yerine taktım dünyalar benim oldu.... Aslında ilk akla gelip yapılması gereken basit şeyi eringenlikten atlayıp en son yapmış oldum...
Evet ben de artık öyle düşünüyorum başka bir pedal takıp deneyeceğim inşallah. Teşekkür ederim bu arada.

• Beğen
Tepkiler: bilalfidanboy
@sinan hüner zaten genelde bisikletçiler aynı cevabı veriyor ses var ama cevap birşey yok arkadaş ses var ve bu ses daha once yoktu ama yine cevap, bir şey yok..ses, bir şeylerin uyarıcısı ve dikkate alınmadığında daha büyük gecistirilemeyecek bir arızaya sebebiyet verdiğinde bu sefer cevap "ya sen ne yaptın" oluyor..

Merhaba arkadaşlar benim de bisikletimde pedal çevirirken ayağımın altında sessiz bir tıkırtı var. Vites ayarlarına baktık hepsi normal. Acaba zincirde, rublede veya pedallarda mı bir problem vardır? Aklıma orta göbek de geliyor ancak orta göbek hollowtech ve daha 2000 km civarında. Bu kadar kısa sürede hollowtech göbek problem çıkarır mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

Benim Shimano Claris orta göbek 2.000km olmadan o tıkırtı gelmeye başladı. 2.500 de çok net hissedilir oldu. Özellikle yokuş çıkarken o tıkırtı geliyor. Denildiği gibi birçok sebebi olabilir, zaman gösterir.

@sinan hüner zaten genelde bisikletçiler aynı cevabı veriyor ses var ama cevap birşey yok arkadaş ses var ve bu ses daha once yoktu ama yine cevap, bir şey yok..ses, bir şeylerin uyarıcısı ve dikkate alınmadığında daha büyük gecistirilemeyecek bir arızaya sebebiyet verdiğinde bu sefer cevap "ya sen ne yaptın" oluyor..
Evet bu durumu yıllardır yaşıyorum aslında alacağım cevabı bile bile gidiyorum. Elmecbur yapacak bir şey yok.

Bisikletçide başka pedal takarak denedik. Ses tıkırtı hala devam ediyor. Pedal ile alakalı bir durum olmadığını anlamış olduk. Zinciri detaylı bir şekilde temizledim. Vites ayarlarına tekrar tekrar baktım. Orta göbeği kontrol ettim. Tıkırtı geçmedi. Ancak şunu fark ettim pedalı geriye çevirirken zincir rubledeki dişlere geçeceği sırada bir üstteki yaprağın duvarına değiyor ve orada bir tıkırtı yapıyor. Bu sorun ileriye çevirirken de mi oluyor da bu sesi yapıyor anlayamadım.

Geri