Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Pedal sökmeye 20 tl isteyen saraçoğlu bisiklet

Scudo
@Bisiklet sever 93Aynısını bana da yaptılar. Hem de çok sevdiğim, saygı duyduğum, kendisine ve işine güvendiğim bir bisikletçi. Ha, ne oldu biliyor musun? Artık oraya girmiyorum.

Önceklikle keşke önceden sorsaydınız. Ben markette su alsam bile sorarım. Fiyat söylendikten sonra parayı vermemek bence olmamış. 20TL verirdiniz ve oraya bir daha gitmez, kimseye tavsiye etmezdiniz
Firmaya gelecek olursak 20TLye pedal sökmek bence müşteri kaybetmektir. Bizim esnafımızı hiç bir zaman 1 müşteri 1000 müşteri eder felsefesini anlamayacak.
En basit örneği şuanda yaşanıyor 3 sayfalık konu oldu. Konuyu forumda bir çok arkadaş gördü. 20TL gibi bir para için bir sürü Müşteri kaybetti.

bisikletçilere para kaptırmayın kendi işinizi kendiniz yapmaya çalışın kazıkçılara vereceğiniz parayı alet edevata verin sizin olsun.

• Beğen
Tepkiler: uniteamsah
Hazır böyle bir başlık varken ben de bir olay anlatayım.
Bisikletimi satın aldığım yere bakım için uğramıştım. Hazır gitmişken başka bir yerden aldığım mtb pedalları takmasını rica ettim. Normalde kendilerinden almadığım için takmadıklarını ama benim güzel muhabbetim için prensiplerini bozduğunu söyledi. Ben de isterse emeği için 5-10 tl verebilirim dedim. Konu para değil prensip dedi.
Esnaf olarak haklı mi ?

Şimdi bazıları 20TL uygun bir rakam, ustayla pazarlık yapmak terbiyesizliktir falan demiş. Ama ustanın eli o kadar kıymetli mi sorgulanmamış :D
Aşağıdaki kız benim bisikletime dokunacak olsa; bisikletimin fiyatı direkt olarak ikiye katlanır zaten. Bu sebeple 20TL işçiliğin lafı bile olmaz, varsın 200 istesin.

Ama Sirkeci'deki tahmini olarak; kel - göbekli - kıllı ustaya neden 20TL vereyim ki 2 tane vidayı çevirmesi için? Yani bana görsel bir hizmet sunmuyorsun. Bunu niçin söylüyorum? 2 tane vidayı 20TL'den aşağı çevirmem diyebilmek için; bir albenin olmalı. İlgili ustada nasıl bir çekicilik var ki 2 vidayı 20TL paraya çevirttirmek gibi fantezilere girişeyim?

Adsız.jpg

Soruyorum Sirkeci'deki bisikletçilere; Sağ pedalı sağa, sol pedalı sola çevirerek açmayı biliyorsunuz diye 2 vidayı 20TL'ye mi açacaksınız?
Siz bu mantıkla devam ettiğiniz sürece dükkanınızın önündeki güneşliğe Sex Shop ibarelerini de eklemeniz gerekecektir. Çünkü bu yaşananların hepsi "Fantezi" ürününden başka bir şey olamaz :)

Konu sahibi arkadaşa bir şey diyemiyorum çünkü hayat bu; hatalar yapa yapa, yanlışlar yapa yapa tecrübe edinecek ve aynı hataları tekrarlamayacak. Konu sahibi fiyat sormadan iş yapar mı hiç bu saatten sonra?

aa.fw.png

@Serkan Mıstınoğlu

Olay 20TL istenmesi değil, servis sektöründe işlem yapıldıktan sonra fiyat için pazarlık yapılması.
Ustaya 20TL isteyecek ortamı hazırladıktan sonra yapacak bir şey yok. Pazarlık yaptın, beğenmedin fiyatı, geri mi taksın pedalı? Adamın tarifesine göre o da 20TL :D

Saçını kestirdikten sonra berbere 10 liradan fazla vermem diyebiliyor musun? Aynı şey.

Eğer işlem için aklında bir maksimum fiyat varsa, yaptırmadan önce sorarsın. Yaptırdıktan sonra pazarlık yapmanın, çirkinleşmenin mantığı yok.

@Gökhan Toros fiyatı sormuş olsa emin olun 10 TL diyecekti başka türlüsü ihtimal dışı ama fiyat sormadığı için 20 tl demiş çirkinleşen kim sizce burada.

@karanbatu

Emin olamam 10TL diyeceğine. Siz de olamazsınız. Belki de öyle, evet durumdan yararlandı, ama belki de değil, gerçekten de 20TL'ye yapıyor işlemi. Bilemezsiniz. Bilmeden de arkasından sallamak hoş değil. Sadece "20TL bir çift pedalı sökmek için çok" diyebiliriz.

Bir de empati yapın, bisiklet dükkanınız olduğunu düşünün. Biri geliyor, fiyat sormadan zincirini söktürüyor, yeni getirdiğini taktırıyor. Listeye bakıp (ya da harcadığınız emeğe göre) bir fiyat veriyorsunuz, 40TL. Beğenmiyor. Yarısını teklif ediyor. Ayıp değil mi bu? Kovmaz mısınız o adamı dükkandan?

@Gökhan Toros iki ay önce eski bi bisiklet için (bu konuya yazmama sebep olan bisiklet) galata yokuşundaki bisikletçiden 10 TL ye pedal aldım sağolsunlar eskisini söküp aldığım yenisinide taktılar.

@karanbatu
Bizim mahallede lahmacun 3TL. Nişantaşı'nda arkadaşlarla oturuyoruz, hesap bir geldi, tanesi 15TL! Vermedim ben de tabi, 3TL'den fazla vermem dedim.

@Gökhan Toros şöyle desek daha doğru olur sizin mahallede lahmacun 3tl heryerde ama siz öncesinde fiyat sormadığınız için bi tanesi 15 tl dedi sizde adamı haklı kendinizi suçlu buldunuz öncesinde fiyat sormadığınız için

@karanbatu

Menü yoksa fiyatı kontrol edebileceğiniz, evet, 15TL istemekte haklı. Ne yapayım yani, yedikten sonra lahmacunu geri mi vereyim?

Bir önce geldiğimde 3TL'ydi, neden şimdi böyle: Zam geldi.
Arka masa 3TL'ye yiyor, neden bana 15? Pazarlık yaptılar.
Yan dükkan 5TL'ye satıyor: Burası yan dükkan değil.

@Gökhan Toros kesinlikle haklısınız bu saatten sonra yapacak çok bişey kalmıyor sadece size yapılan şark kurnazlığını başkalarına da anlatabilirsiniz ki arkadaşta onu yapmış

@karanbatu
Hayır öyle yapmamış. Üstüne pazarlık yapmaya kalkmış, dükkandan kovulmuş. Benim karşı çıktığım konu da o zaten. 20TL çok ya da az demiyorum.

• Beğen
Tepkiler: karanbatu
@IAMCYCLING

çok dedin 5 liralık birşey yapmadın dedim. biraz geveledi havadan 5 lira kırpmak için söylediğini iyice belli etti. hadi sana kolay gelsin dedim gittim :)

• Beğen
Tepkiler: IAMCYCLING
Geri