Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

pedal

spd kallerinin ayarı için biraz araştırma yaptım..

diyorlar ki, yeri yanlış olursa ciddi sağlık sorunları ortaya çıkabilir.
ilk defa kullanıcaksanız ayarı için bi bisikletçiden yardım alın.
çoğu insan biraz eğimli takılmış kallerle daha rahat edermiş... vs vs...

sonra forumda, dizi ağrıyan arkadaşlara, kallerin yanlış ayarlanmış olabileceğini söyleyen mesajları hatırladım...
sonunda da, padalları, kalleri ve ayakkabıları, yine birbirinden ayrı olarak, kutularına kaldırdım...

bu kalleri nasıl ayarlıycam ben?
bir de, pedalların kutusundan üstünde 2 delik olan, ince plastikler çıktı. onları nereye takmam gerekiyo?

Scudo
Ben de ayakkabiyi aldim pedala da gunler kaldi, basligi okudum tamamen oldukca faydali olmus gercekten , sorularinizin cevaplarini tecrubeli kullanicilar verecektir ancak youtube da oldukca detayli videolar var pedal degisimi ve ayakkabi montajiyla alakali okumaktan ziyade gormek de faydali olacaktir hatirlatayim dedim=)

• Beğen
Tepkiler: CandanC
@CandanC
güncel diil :) cevap alındı

Normal bisiklet pedallarında sağ sol ayrımı var mıdır acaba? Pedallarım yamuk gibi duruyordu ben de sağı solu değiştirdim yanlış mı yaptım acaba

Normal bisiklet pedallarında sağ sol ayrımı var mıdır acaba? Pedallarım yamuk gibi duruyordu ben de sağı solu değiştirdim yanlış mı yaptım acaba
yönü vardır sağ pedal normal vidayken sol pedal ters pasodur

Evet vidalama yönleri farklı sol pedal terse doğru sıkılıyor ancak iki pedal da birbirine takılabilir doğru mu anladım. Bu arada cevabınız için teşekkür ederim

Evet vidalama yönleri farklı sol pedal terse doğru sıkılıyor ancak iki pedal da birbirine takılabilir doğru mu anladım. Bu arada cevabınız için teşekkür ederim

Pasoları ters olduğu için takılamaz, önceki mesajda anlatılmak istenen o. Doğru tarafta pedaldaki vida ve koldaki yivler aynı yönde denk gelir, ters tarafta çapraz gelir, takamazsınız, zorlarsanız yivler bozulur.

Merhaba hocam önceki arkadaş ters takmış şimdi sağdaki dişler tamamen yenmiş durumda bisikletçi diş açmak kurtarmaz demişti japon ile tutturmaya çalıştım bugün kısa bi tur attım çıktı tekrardan. Şuan çözüm arayışındayım

Merhaba hocam önceki arkadaş ters takmış şimdi sağdaki dişler tamamen yenmiş durumda bisikletçi diş açmak kurtarmaz demişti japon ile tutturmaya çalıştım bugün kısa bi tur attım çıktı tekrardan. Şuan çözüm arayışındayım

Başka bisikletçilere de danışın derim, şu aletlerle kola tekrar diş açabilen yerler var: (link)
Alternatif olarak, kol ve pedalın ikisini de son kez kullanmaya razı olursanız Loctite (link), (link), (link) gibi yapıştırıcılarla kalıcı olarak tutturabilirsiniz ama bu yapıştırıcılar pahalı olduğundan elinde olan birisinden bir miktar kullanmadıkça yenisini almak pek efektif değil.

Teşekkür ederim sanırım dişleri gidince çapı büyümüş o yüzden yeni diş olmuyormuş yapıştırma işi aklımda ama ondan önce pedalın ucuna dişli demir kaynatıp aynakolun arkasından somun ile sıkma fikri var.

Geri