Scudo Sports

Pedala yüklenince gelen çat sesi

@_Madmexx _ Sorun neymiş peki? Sorununuzu hallettiniz bitti mi? Sorunun ne olduğunu söylerseniz belki size cevap yazmak için kafa yoranlar veya diğer arkadaşlar da başlarına böyle birşey geldiğinde sorunu çözebilir...

Scudo
Cevabını tam olarak bilmediğim için yanlış yönlendirme olmasın diye detay vermek istememiştim. Sanırım, sınırlandırıcı vidalarindan biri ile halletti. Hangisini, hangi yöne, ne kadar çevirdi derseniz, işte bu noktada, çoğu arkadaşın başına büyük dertler açabilirim.:)

• Beğen
Tepkiler: EnginK.
Arkadaşlar merhaba, usta bir bisikletçi adeta bisikletle konuşuyor. Sonrasında derdini anlayıp, doğru bir müdahale ile sıkıntıyı tamamen gideriyor. Bisiklet de sahibi de rahatlıyor:harika:. Bisikleti askıya asıp, 10dk da tüm vites ayarlarını elden geçirdi. Sorunsuz zannettigim ön aktarıcıya daha çok zaman harcadı açıkçası :hhhhhh:. Yukarıda yazdigim sese ise 2sn:naslyany:. Buradan çıkarttığım sonuç, basit şeyleri dert etmeden ustasına götürmek gerekiyormuş. Zamanını ayırıp cevap yazarak destek olan arkadaşlara tekrar teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız.

Bu linkteki videoda çıkan sesi bi dinletebilirmisin ustana. Sıfır aldığım bisikletten gelen bu sesi gidermek için aynakol, orta göbek, zincir, dişli, arka göbek, jant, arka arttırıcı değiştirmeme rağmen kurtulamadım bu sesten

• Beğen
Tepkiler: Barisc61
Bu linkteki videoda çıkan sesi bi dinletebilirmisin ustana. Sıfır aldığım bisikletten gelen bu sesi gidermek için aynakol, orta göbek, zincir, dişli, arka göbek, jant, arka arttırıcı değiştirmeme rağmen kurtulamadım bu sesten

Hocam videodaki sesin aynısı sıfır aldığım bisiklette mevcut siz sorunu çözebildiniz mi ? pedala yüklenince geliyor genelde 3 5 tur çevirmede bir gibi sıklıkta çat diye ses geliyor sanki dişlinin biri atlatıyormuş gibi hem ses hem sarsıntı yapıyor neden olabilir. Bu arada üzerindeki sistem hg200 kaset ruble altus aktarıcı tekli aynakol

Ses orta göbekten geliyor olabilir mi? Videoda anlatılmış, belki yardımcı olur.

Arkadaşlar ben bugün bu sese kafayı taktım ve detaylı inceledim sesin kaynağı zincir arka aktarıcının içinden geçerken küçük dişlide zıplayarak geçiyor buda hem ses yapıyor hemde sarsıntı yapıyor. Zinciri tek tek kontrol ettim bir tane baklası bükülmeyecek kadar sıkı olduğunu gördüm wd40 yağ vs denedim olmadı bisikletciye gittim videoya çektiğim sesi gösterdim hemen kadro kulağı yamuk buda ellenmez alüminyum kırılır vs dedi. Sonra işaretlediğim zincir baklasını gösterdim onu düzeltmesini istedim zincir düzelince ses ve sarsıntı problemim çözüldü belki arkadaşlara faydası olur
Edit: video eklemeye çalıştım ama hata veriyor

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Bisikleti sürerken pedala her bastığım vakit 'tık/şık' şeklinde bir ses geliyor. Duyabildiğim kadarı ile arka taraftan geliyor ses. Sesi yanlış duymuyorsam pedalı geri çevirirken gelen tıkırdama sesinin aynısı. Yani pedalı geriye çok hafif çevirince gelen o 'tık' sesinin aynısı. Ayrıca öne doğru çevirirken yük binmiyorsa o ses gelmiyor. Yani bisikleti kaldırıp çevirince ses yok sadece sürerken geliyor. Arka göbekten şüpheleniyorum.

Bisikleti sürerken pedala her bastığım vakit 'tık/şık' şeklinde bir ses geliyor. Duyabildiğim kadarı ile arka taraftan geliyor ses. Sesi yanlış duymuyorsam pedalı geri çevirirken gelen tıkırdama sesinin aynısı. Yani pedalı geriye çok hafif çevirince gelen o 'tık' sesinin aynısı. Ayrıca öne doğru çevirirken yük binmiyorsa o ses gelmiyor. Yani bisikleti kaldırıp çevirince ses yok sadece sürerken geliyor. Arka göbekten şüpheleniyorum.

Orta göbek olmasın? Yüke girdiğinde geliyorsa, göbek gevşemiştir.

Son düzenleme:
Ben de arada bir tekrarlıyor. Zaten her bisikletçinin mutlaka başına gelir, gelecektir ses sorunu. Kullanılan şey illa gevşiyor :)

Bir süredir pedal çevirdikçe yine tıkırtılar duymaya başlamıştım. Büyük çoğunlukla krank kolundaki pedal yuvasına veya aynakol göbeğine giren toz toprak sebep oluyor bendeki tıkırtılara. Temizleyince düzeliyor.

Bu defa hem pedal yuvalarını, hem orta göbeği güzelce temizleyip yağladığım halde sesten kurtulamadım. Bir de ustası görsün istedim. Ustamın sağolsun çok güzel bir yöntemi var, ses şikayeti aldığında. Bisikleti sabitleyip sıkı sıkıya tuttuktan sonra, ön/orta/arka/tekerler/pedallar/sele, her yere sağlam bir ağırlık uygulayarak bisikleti esnetmeye çalışıyor. Sorunlu yer her neresiyse, bu esnetmeler ve zorlamalar esnasında aynı tıkırtıyı, çatırtıyı çıkartıyor. Eli mahkum. :ssrtcbya:

İnanıyorum ki bu yönetmle bulunamayacak ses kaynağı yok. Belki tek başınıza sabit tutamazsınız. O zaman bir veya daha fazla kişiden yardım alın :) Her yerine baskı uygulayın, sele dahil, pedal dahil. Çok büyük ihtimal sese ulaşacaksınız. Kaynağı bulduktan sonra tedavisi zaten kolay. :harika:

Söylemeyi unuttum, bu defa bendeki tıkırtının kaynağı, rublenin gevşemiş olması çıktı. Sıkınca düzeldi 🧿

Sele borusunun temizliğini yapmanızı tavsiye ederim, tecrübe ile sabit 🤷

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Dediginiz durumu dogru anladiysam zincirin on aktariciya surtmemesi lazim. Eger boyle bir durumda surtuyorsa kucuk bir ayarlamayla (aktaricidan) bu sorunu rahatlikla cozebilirsiniz.
Ekleme: Eger yinede surtuyorsa aktarici yamulmustur. Duzeltilebilir ve ya tamamen
Biraz hortlatmış gibi olacam ama ben carraro daytona 930 aldım daha yeni göbekten gelen bir takılmamı desem titreşimi desem sadece yük altında oluyor ses kesinlikle yok her yerine baktım zincirin bir temas yok ama pedala yük binince bir şey varmış gibi oluyor nedeni nedir dişlilermi yapar alışmasımı lazım sizce

Son düzenleme:
Biraz hortlatmış gibi olacam ama ben carraro daytona 930 aldım daha yeni göbekten gelen bir takılmamı desem titreşimi desem sadece yük altında oluyor ses kesinlikle yok her yerine baktım zincirin bir temas yok ama pedala yük binince bir şey varmış gibi oluyor nedeni nedir dişlilermi yapar alışmasımı lazım sizce
15 gün bakımında belli olur. Sürüşü etkileyen bir durumsa şimdiden götürüp hem pedalları hem orta göbeği bi sıktırırsın. Genelde zamanla geçer çok takma.

15 gün bakımında belli olur. Sürüşü etkileyen bir durumsa şimdiden götürüp hem pedalları hem orta göbeği bi sıktırırsın. Genelde zamanla geçer çok takma.
öncelikle teşekürler dönüşünüz için sürüşü etkilemiyor Allah şükürler olsun aynakolda internette baktığım kadarıyla SHIMANO nun logosu var ama benimkinde yok müsait olduğum en kısa zamanda götürüp göstericem

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
öncelikle teşekürler dönüşünüz için sürüşü etkilemiyor Allah şükürler olsun aynakolda internette baktığım kadarıyla SHIMANO nun logosu var ama benimkinde yok müsait olduğum en kısa zamanda götürüp göstericem
Bisiklet firmaları "parçalarda haber vermeksizin değişim yapma hakkını saklı tutar" genelde. Yani internetten aldıysanız yada mağazadan alırken dikkat etmediyseniz ön krank takımı yada diğer parçaların shimano olmama olasılığı herzaman var. Sitelerinden daytona 930 kaldırmışlar ne hikmetse. Diğer sitelerde de krank takımı ve orta göbek için "shimano" bilgisi veren yer göremedim. Dediğim gibi verseler bile farklı gelebiliyor bazen. Sorununuz çözülürse çok kafaya takmayın. Sorunun çözülmesi için de biraz zaman verin. Sorun çözülemezse ve değişim iade gibi seçenekleri kendi rızalarıyla sunmazlarsa THH başvurup ayıplı mal satışından ister değişim ister iade yapabilirsiniz. Biraz uzun sürebilir ama dert etmeyin karar çıkıncaya kadar tadınızı kaçırmadan sürmeye devam edin. Süreç devam ederken kullanmanızda hiç bir sakınca yok.

1736283220103.png

Bu videoda aynakol yani krank takımının shimano olmadığı gösteriliyor mesela. Yani siz alırken shimano yazıyordu ise bile siz eski üretim almış olabilirsiniz yada bu bisikleti hiç shimano aynakol ile satmamış olabilirler.

Geri