Scudo Sports

Pedala yüklenirken gelen ses

tam yeni konu açıcaktım burda birisi hortlatmış:) bugun aynı sorun başladı bende, nebuya herkes şikayetçi.. bi sorun var bu göbeklerde bence

Scudo
Aynı problem benim Amoeba Hussar'da da vardı. Çünkü şikayetler birebir aynı. 2 Hafta boyunca, pedaldan mı, seleden mi, ayna koldan mı derken, sol pedal tarafından geldiği ve göbekten geldiğini teyit ettikten sonra kendimiz sol göbeği sıktık ses biraz kesildi. Aslı bisiklete sıktırdım birazda o gün ses kesildi. Kaçkar bisiklet sol göbeği sıktı eve geri dönerken toplam 35 km.lik yolun 15 km.si ses yine başladı ve tüm hafta içi devam etti. Cuma gününden Kaçkar bisikleti aradığımda o zaman gelirken Aslı bisiklet'e uğra ordan beni arasınlar dedi. Aslı bisiklet garanti kapsamında sıfır göbek verdi ve Kaçkar bisiklet yenisiyle değiştirince ses kesildi. Bazen bu tip problemler olabilir. Bu tip problemler garanti kapsamındadır. Bence aldığınız yere götürünce problemi garanti kapsamında en iyi şekilde çözeceklerine eminim. Nitekim bende ki örnekte olduğu gibi.

• Beğen
Tepkiler: Ümit Bozyılan
@soneryen
büyükçekmeceden sirkeciye götürmek zor olacak bisikleti göstermeden göbeğin değişmesini kabul ederlermi acaba yoksa boşuna gitmiş olucam

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
Belki göbekte birşey yoktur sadece aynakol gevşemiş olabilir. Benim eski bisikletimde aynı sorun vardı aynakolu çok kuvvetlice sıkmıştım bir milimden bile daha az oynamıştı yerinden ama düzelmişti.

• Beğen
Tepkiler: Gogitoğlu
Göstermeden olmaz çünkü tam olarak sesin nereden geldiğini ve problemin ne olduğunu net tespit etmek gerekir. Aslı Bisiklet'in Sirkeci'de atölyesi olmadığı için büyük bir ihtimalle sizi en yakın Ortaköy'deki Kaçkar bisiklet'e yönlendireceklerdir.

aslı bisikletten almadım efordan aldım buarada aynakolu dıştaki vidadan sıktım sonuç değişmedi

aynı sorunu bende yaşadım, daha cok pedala yüklendiğim zaman problem oluyordu.Aynakolun yapraklarını sıkınca sorun ortadan kalktı.

Eski bir cevabım: (2006 yılından, bu konuda çok yazdım)

Oldukça sıkı görünen pedal millerinden "çit" diye belli belirsiz bir ses gelebilir. (Dikkat "çıt" diye değil!!) İyice sıkınca bu ses geçer. Bu ses yüzünden başka bisikletçilerde XTR ayna kol değiştiren birilerini biliyorum. Bana geldi,pedalı sıktım,ses kesildi, adam kahroldu ( Ses kesilmesine sevindi tabii ki..
İşte size pek bilinmeyen bir püf..

Arkadaşın bisikletin ortasından gelen sesin karakteristiği ve frekansı önemli. Tarifle bunu çözmek zor..Bir sürü etken var..Ama vites ayarı konusunda Çağrı doğruyu yazmış..

@castelloterminator

Efor'unda atölyesi yok. Sen olmazsa Gürsel Abi'ye git bir baksın.

• Beğen
Tepkiler: Gürsel A.
Eski cevapları bir okudum da konu nerelere gelmiş..Burada sorun falan yok arkadaşlar.. Tüm yapılacak iş (eğer gıcır, gacır sesleri geliyorsa) sağ ve sol ayna dişliyi orta mile bağlayan vidaları sıkmak.. Yeni bisikletlerde genelde bu olur. Fabrikada/atölyede yeterince sıkılır belki ama yük binince micro boşluklar oluşur ve bu boşluğu almaktan ibarettir olay. Arkadaşın sorunu da %99,9 budur.Buradan çıkan sesin 50 çeşidi var, hepsi de farklı sorunlara işaret eder. Güleceksiniz ama tık, tik, tuk,gıcır, tinnn, trannnnkkk, tikir, gacur, taaaak, teeenk; bunların hepsi ayna dişli /aktarım sisteminden gelen seslerdir. Hepsinin çözümü ayrıdır..

@gürsel

bu sorunun aynısı bende varken adam direk orayı değiştir demişti.
bende ısrar ettim sen ordaki vidaları sık, çünkü ilk bakımda adam öle yapmmıştı dedim bi faydası olmaz ama yine bi yapayım dedi, kendi kendini mors etti, ses geçti ama 3 gün sonra yine başladı.

@sertacr88
O vidaları çok sıkı sıkmak lazım. Kısa boylu anahtarla olmuyor. Sol taraf sıkılacaksa bisikletin sağ tarafına geçilir. (veya tersi)Göbek (kendi göbeğiniz yani:D ) bisikletin selesine dayanır. Bir elle ayna kol kavranır diğer elle alet.. Güçlüce sıkılır. (390in-lbs-(kare mil için)435 in-lbs(8 allen vida için))Benim gücümle %60 falan.. Bazen %70-80 gerekiyor..:boese157: tabii ki bisikleti bir yere dayayıp (sabitleyip) tek elle de sıkılabilir ama kontrolsüz bir sıkma olur..(Ben bu durumda torkmetre kullanmıyorum, hissederek daha iyi oluyor)
Eğer önceden gevşekken binildiyse , (özellikle kare milli göbeklerde) sıkılsa bile tekrar gevşeme olabiliyor.. Bazen vidayı/somunu aşırı sıkmakla bu önlenebilir ama geçici bir çözüm olur..

@gürsel

Teşekkür ederim bilgilendirme için.

cevaplarınız için teşekkürler
Sorunun pedaldan geldiğini zannetmiyorum çünki ses resmen taaak! diye geliyor ve ilginç olan birden sağ pedala yükleniyorum ses geliyor sonra yine sağ pedala yükleniyim ses gelmiyor sırasıyla sağa ve sola yüklenince ses geliyor oyüzden sorunun göbekte olduğunu düşünüyorum.

tanrının cezası çıt sesini benim bisiklet de yapmaya başladı...sinirden ölmek üzereyim.sprinte kalkıyorum.çıt çıt çıt olan moralim bozuluyo..millete hava da atamıyorum :p .... cevabı onlarca kez verilmiştir ama bir kez daha veren olsa... :p...

Bende yeni bir hussar-amoeba almayı düşünüyorum alır almaz vidaları sıktırıp da mı binmeliyim yoksa direk süreyim mi :D :D :D ... ???

benim 2 aylık sedona 671 de bu sekilde aldıgımdan beri ses yapıyor.ayna kolu sıktırdım. zinciri yaglattım ama gecmedi. bu islemlerden kısa bir sure sonra yine basladı. pedallar en alt ve en üst konumdayken yapıyor ne is anlamadım gitti

arkadaşlar pedalları sıkmayı denediniz mi? :)
yeni aldığım pd-m520 pedallarımı taktığımın ikinci günü çıt çıt, arada tak diye sesler geliyordu. sonra pedalı arkadaşımın sözü üzerine gevşetip sıktım ve ses kesildi. komik ama gerçek. sesin oradan geldiğini tahmin bile etmemiştim. ya göbekte ya da pedalın kendisinde bi sorun var diyordum.
deneyin ve görün :D

• Beğen
Tepkiler: Erman Kurban
@Serdar_Aksoy
Evet yukarıda da yazmıştım..Olay budur..:) (10 sene önce XTR ayna kolu atan kişiyi hatırlayın bu ses yüzünden:) )Pedalları biraz kuvvetlice sıkmak lazım.. Hatta vida üzerine biraz gres koymak da çok iyi olur..

:Skull-175 Şaka değil mi bu? :eek: İnanmak istemiyorum. Hatta isteyemiyorum.@gürsel

Geri