Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Pedaldan gelen çıt çıt sesi

Scudo
Benimde sağ pedalda başladı..Çok ince çit diye ses geliyor her çevirişimde..Nasıl bir yol izleyeceğiz..Pedalı sıktım gayet sıkı..Ne yapmam gerekiyor ?

o sesin geliş sebebine %51 eminim ki zincir aktarıcıya sürtüyor pedala fazla yüklendiğin için esneme yapıp aktarıcıya sürtüyor olabilir inşallah yardımım dokunur

@grknmustangt

yok kardeş aktarıcıya sürtse o kadar da anlarız yani :D pedaldan geliyor ses :)

aynen bende de vaar o sorundan..:D pedaldan geliyor çok büyük ihtimalle...çok sinir bozucu bişey..insanda konsantre kalmıyor :D

• Beğen
Tepkiler: Gogitoğlu
sağ pedalımı çıkarttım..söylemesi ayıp zeytinyağı döktüm arasından bakayım ne olacak diye..Ses kesildi :) oh be diyorum..Ama en yakın zamanda bu kurur.Gres bulmam lazım..Gres nereden bulurum arkadaşlar ?

@YARGISIZ_INFAZ

oto ya da bisiklet tamircilerinden alabilirsin ucuza verirler .

Aynı ses bende de var. Sinirim bozuldu bisikleti alalı 4 ay oldu eğer göbek filan değişmesi gerekir derlerse bisikleti olduğu gibi geri veririm :boese157: . Bu ne ya daha toprağa değmedi lastiklerim . Dağ bisikleti güya sağlam olcak .:mad:

Bu SUNDU bisiklette iyice sinirimi bozmaya başladı. Ne zaman gitsem, ki her gidişimde bir eksiğimi alıyorum para kazandırıyorum adamlara, işimiz var musait değiliz gibi laflar ediyorlar bi bakım yaptıramadım. Kesin montajda bir hata yapılmış sürekli ses geliyor diyorum şuan bakamam, bırak yarın bakarız diyorlar deli olcam .:boese157:

Bir keresinde vites geçmiyor diye götürdüm adam zinciri kolanyalı mendille sildi. Şuan elimde mazot veya yağ kalmamış alırsan evde kendin bi yağla dedi. Yuh dedim ya güya forumda reklamları var güvenilir sağlıklı hizmet verıyorlar .

Aslında çok acayip bir durum var. Yeterince işin nasıl yapılacağını nasıl para kazanılacağını bilmeyen adamlar sadece yurtdışından getirdiği parçayı burada satma işini yapıyor bisikletçi değil yani sadece aracı. Ama iş olarak bakarsak eğer en fazla kazanacakları durum bakım ve aksesuar bunu nasıl anlamazlar?
Bisikleti sattıktan sonrası daha önemli bence. Çünkü gider yok sadece el emeğinden kazanıyorsun.Tabi o el emeği yoksa yapmamalı bence sadece aracı olduğunu belirtmeli
İnşallah kime satış yaparızın dışında buralardaki mesajlara da bakıyorlardır da ne düşündüğümüzü öğrenip birşeyler yapar yapması gerekenler...

@tunckuyel

Bizim sıkıntımız Ankara ve Anadoluda yeterli biskletci olmamamsı daha doğrusu biskletci yok sizin dediğiniz gibi yurtdışından aldığı malı satmaya iki vida sıkmayı biskletcilik sanıyor yada milleti kaz gibi yolmayı Ankarada Yeşil bisklet,Aslı bisiklet gibi firmalar olsa o zaman görürdük biz o cinleri kaç günde iflas bayrağını çekiyor görürüz ama bu şekilde daha çok adamı yolarlar.

@philykia

Dediğiniz gibi halletdim benden artık çıt gelmiyor ben pedalı değiştirip gresledim çıt kesildi.

Arkadaşlar pedala yüklendiğiniz gelen çıt sesi seleden çıkabilir. Sele veya gidon boğazından kaynaklanabilir.

Eğer bir türlü çözüm bulamıyorsanız, seleyi çıkarın, sele borusunun raylarını ve selenin raylarını yağlayın, sele borusunun kadroya girdiği yeri gresleyin (eğer kadro karbon değilse). O zaman ses kesilebilir.

o ses büyük bi ihtimalle orta göbekten geliyordur orta göbeği sıkarsanız sesin kesileceğini tahmin ediyorum

@BetterBeDead
Bu durumda mutlaka ayakta pedallara yüklenerek sesin kaynağını bulmaya çalışın.Oturduğunuzda ses geliyorsa sesin kaynağını buldunuz demektir.

@hakan durmuş

Orta göbek işine girişmeden önce ses gelen taraftaki pedalı komple çıkarıp gresledikten sonra iyice sıkarak denemenizi tavsiye ederim. Pedaldan kaynaklanan basit bir durum için göbekle uğraşmak zorunda kalmayabilirsiniz. (Tabi ses kesilmiyorsa yapacak başka bir şey yok.)

bende de aynı sıkıntı vardı.
hiç bir şeyi sökmeden, pedalın arkasında kalan göbek boşluğuna, ince burunlu bir kaptan yağ döktüm.
pedalı bir kaç gez çevirdiğimde ses gitmişti. umarım kalıcı bir çözüm olmuştur.

arkadaşlar aynı sorun bende de mevcut idi. bisikletimi alalı henüz 2 ay olmadı ki pedaldan ses gelmeye başladı. bir arkadaş toz kaçmış olabileceğini söyledi. ben de bunu üzerine sprey yağ ile (zincir yağı) pedalların ikisini de söküp yağladım. yağın içerilere doğru gitmesini sağladım.. ve sonuç sessizlik. . sukunet içerisinde bisikletimi kullanıyorum.

Geri