Arkadaşlar, benim de benzer bir sorunum vardı. Pedal çevirdikçe çıt sesinden daha farklı bir ses geliyordu. Hani aluminyuma şöyle tırnağınızla hafif sertçe tıklayın. Aynı o ses geliyordu. Daha da yeni aldım bisikleti. Specialized Sirrus. Alalı 1 ay olmadı. Yağmura yakalandım sadece bir kere. Ondan sonra ne olduysa oldu zaten.
Gittim aldığım yere. Gösterdim ben binince sesi farkediyorum onlar farkedemiyorlar. Birşey değişmedi. Forumda bu konuyu okudum. Bazı arkadaşlar pedalları yağlayın geçebilir demişler. Gittim pedalları yağlattım. Ses daha da sürekli gelmeye başladı. Pedallarımı değiştirttim. Ses gitti. Daha 2-3 gün oldu olacak bu akşam sahilde binerken çıt sesi gelmeye başladı. Ve sol pedal yere yakınken bu ses geliyor.
Aldığım yerde ilgilenen arkadaş Sirrus'un 2010 modellerindeki aynakolunu pek tutmadığını, birkaç müşterinin daha bu tarz ses sorunuyla geldiğini söyledi ve mümkünse aynakolu değiştirmemi tavsiye etti.
Kısacası yağladık geçmedi. Pedal değiştirdik geçti. 3 gün sonra daha beter karşıma çıktı sorun. Sizce ne yapmam gerekiyor arkadaşlar.