Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Pedallamaya yeni başladım ve uzun bir tura çıkmak istiyorum

Tepki
2
İsim
Onur Günçiçeği
Bisiklet
Kron
Merhabalar,

Yaklaşık 6 saattir forum da gezmekteyim.Uzun yol olsun,antrenman vs. konuları araştırdım.Kafamda ki birçok soruyu sildim.Bunlar için teşekkür ederim.
Kafam da kalan sorulardan bir tanesi de, önümüzde ki yaz için İstanbul-İzmir-Çanakkale gibi bir rota doğrultusunda hem sürmek hemde tatil yapmak gibi bir niyetim var.Bu rotayı da uzun süreçli olarak 2 hafta belki 3 hafta olarak düşünüyorum.Bunun için bir bisiklet önerisi istiyorum sizlerden.
Teknik olarak dış katmanım, iç katmanım, tayt şortum çadırım tulumum vs. hepsi mevcut.Gereksinimlerim çanta,''heybe'' galiba ismi,bisiklet teknik eşyaları ve bunları taşıyabileceğim bir bisiklet.
Şuanda Kron XC 300 bisikletim var ve şehir içinde hava şartları uygun olduğunda günlük 20-23 km yol yapıyorum.Ama bu bisikleti kuzenime vereceğim için kondisyon aşamasından çıktık dan sonra kendime yeni bir bisiklet almak istiyorum. Bütçem 1000 -1400 tl arasındadır.

Şimdiden teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: kev1ncon
Scudo
O butceye trek fx serisinden iyisi yoktur herhalde.

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
mtb almanı önermem, dağlık taşlık yerlerden illaki geçilir ama ince teker sürebilirim dersen bir tane triban al.

Benimde nacizane görüşüm uzun tur için Trek Fx serisi olacaktır.Fx 7.1 şu an 2200 tl civarı.Piyasada temiz 2. el olanları mevcut.1100 - 1500 tl arası alabilirsin.Sağlam ve uzun yola gelir ve ömür boyu kadro garantisi var.

Hoşgeldiniz foruma. Tur bisikleti diye arama yaparsanız forum içerisinde, birçok tavsiyeyi zaten göreceksiniz. Defalarca konuşuldu tur bisikleti tavsiyeleri :)

@Ulaş Çavuşoğlu Arkadaşımda 2010 model Scott Mtb vardı bisikletin 3.cü sahibiydi kadro çatlamıştı ve garantiden fatura ile 2015 model kadro ile değiştirdiler.Bir ay bekledi ama mükemmel oldu onun için.Trek kadro değiştiren duymadım oda ayrı bir konu:)

• Beğen
Tepkiler: Ulaş Çavuşoğlu
Cevaplarınız için teşekkür ediyorum bayadır foruma giremiyodum yoğunluktan. Araştırmaya devam :)

Cube touring modellerine bakin butce yukseltirseniz vsf olabilir

(link)
bütçen varsa uzun yolun kralı koga. insanlar bunlarla dünya turuna çıkıyor. adeta bir single speed kadar sorunsuz.

1.000tl mevcutsa size btwin hoprider 300 gibi bir şey önerebilirim üstüne artan parayla ufak bir modifikasyon yaparsınız zaten bisiklette dinamolu göbek mevcut çamurluk ve portbagajda var komponantler hariç bütün parçaları ömür boyu garantili :) bir bakın derim onun dışında carraroda bir kaç bisiklet mevcut...

ikinci el merida crossway serilerine bakabilirsiniz işinizi rahatlıkla görecektir.

O fiyata arkaya bagaj ekleyerek şuna bakabilirsin (link) normal gidon olsun diyorsan (link).
Bunlar dışında Trek , Merida , Mosso ve Sedona bakabilirsin hatta şunu da öneririm (link)

218 km 'lik kartepe 17.tur mayıs 2016 'da olacak,1976 senesinden beri sele ile haşır neşirim, çok uzun yollar gördüm ,tecrübe edindik,yeni bisiklete başlayanlar önce bu kış aylarında 50 km idman yapsınlar,ayrıca uzunlarda iki tarz anlayış vardır

1- 200 km 'de kısa mola tempolu sürüş -rajonu 50-34 arka 11-28 gençler için yol ,benim gibi fosiller için 50-34 arka 11-36 yol
2- durmalı konaklamı 200 km için tur bisikleti (2 günlük tur anlayışında )

mtb kadro kullandım 200 km 'de rüzgarı asla yarmıyor,26 jant gereksiz yormakta .

carraro? @AliMurat Donanımı sedona 410 dan daha yüksek ? Yani triban felan verdiğin linklerdeki bisikletler benim bütçem için uygun ben carraro düşünüyordum sportive 327. Ondan merak ettim.

@serchester Ben bütce 1000-1400 arası deyince daha kaliteli markalar önerdim sizin bütceniz ne kadar?

@AliMurat ya benim de max 1500 ama kararsızlıklar içerisinde kıvranıyorum :D Genelde asfalt ta kullanacam ama yeri geldiğinde bozuk yollarda da kullanmam gerekebilir gideceğim yerden dolayı vs. hani en fazla lastik patlar yama yapar gecersin ya da iç lastik değiştirirsin. Carraro Sportive 327' de takılı kaldım 2-3 gündür. 27 vites v fren shimano donanım. Bu bütçeye bundan daha iyi tur bisikleti var mıdır?

@AliMurat bu arada daha kaliteli markalar önerdim derken carraro kalitesiz mi oluyor yani benim dediğim model 1400tl civarı 2016 modeli. yanlıs mı yazdınız ben mi yanlıs anladım

Geri