Scudo Sports

Pedallarken dinlediğiniz müzikler?

Scudo
ben klasik müzik dinliyorum...bach'ın çello ve keman sonatları...bazen keith jarrett trio...manzaralı yollarda sakin sakin pedallarken de bazen erkan oğur...:) daha tempolu zamanlarda Joss Stone...

• Beğen
Tepkiler: İrfan Dündar
uzun yolda hızlı gidiyorsam ac/dc thunderstruck gerçekten de çok iyi gidiyor. ben böyle hırslandırıcı şarkı çok az duydum.

• Beğen
Tepkiler: Didem Üstünol
şebnem ferah - özgürce yaşa ... scream bölümlerinde kadansım acayip artıyor..

Eğer bir yerlere yetişme telaşım olmadan sakin sakin gidiyorsan; Dido

Ritm için Prodigy

Arada bir capoeira parçaları da ritmik güzel gidebiliyor :)

Çok enteresan bir konu olmuş çoğu arkadaş üzerinde durmuş ancak çoğu durumda yolda giderken öyle anlar oluyorki "dalıp gidiyoruz" yani o anlarda bile yapılacak ufak tefek hatalar hayatımıza daha da kötüsü sakat kalmamıza sebep olabilir.

Hatta şehir içinde görültüde arkanızdan gelen aracı duymak bile mümkün olmuyor. Yani müzik dinlerken insanlar değişik duygular içerisine de girebiliyor gaza gelebiliyoruz veya dengesiz hareketler yapabiliyoruz. Bence en iyisi çeverye odaklanıp yol almak...

Kesinlikle tercih meselesi. Ben 27 yaşındayım ve 15 yıldır Metal'le uğraşıyorum, hem müzisyen hem dinleyici olarak.. Yoldayken Heavy Metal ve türevlerinden başka hiçbir şey dinlemem. Yokuş tırmanırken; Slipknot, Lamb of God, Hatebreed türü gaza getiren, adamı yoldan çıkaran, hız yapmaya teşvik, 50 km'ye çıkıp arkadan bi araca allah ne verdiyse girdirmek isteyen şeyler dinlerim :) Heavy Metal'in gücü :)

Şehir içinde müzik dinlemeye ben de karşıyım , ama uzun yolda yine sesi çok açmamak üzere Klasik Müzik tercihim..

@burak cırık

Hem de Metallica'nın And Justice for All ve Master of Puppets albümü :) Gaza getirir.. Ya Pantera nasıl gider? ehe :)

@Salih Dinçer

Ben de aynen düşünüyordum düne kadar. Ama gezinti modunda yavaşça giderken hakkaten çok zevkli oluyormuş. :)

Efkar modundayken: Yann Tiersen - La Dispute

(link)

Gaz modu: Justice - Stress

(link)

Yok ya bencede dinlenmemeli zaten onca insan sürüş güvenligini tehtid ederken birde kulaklarimi kapatmak kazanın yüzdelik dilimini bayagi artirir heralde

dinlenen müziğin ses seviyesi ve nasıl bir cihazla dinlediğiniz çok önemli.

normalde müzik en güzel dj kulaklığından dinlenir, mesela şöyle birşey:

http://i51.tinypic.com/33zfno8.jpg

ama tabii ki bisiklet üstünde böyle kocaman bir kulaklık hiç kullanışlı olmaz :) o yüzden daha küçük ve kafaya oturan bir kulaklık lazım. mesela şöyle birşey:

http://www.newlaunches.com/entry_images/0408/04/JVC_headphones1.jpg

ama bu da kulağın içine o kadar gömülüyor ki, etraftan gelen sesleri büyük ölçüde bloke ediyor. hani otobüs yolculuğunda falan çok kullanışlı olur da, bisiklette tehlikeli.

zaten bütün çevresel etkenlere açık olduğumuz bisiklet sürüşlerinde; duyularımız en çok ihtiyacımız olan şey. etrafımızı duyamazsak; arkamızdan yaklaşan bir tehlikeyi farkedemeyiz. ya da farkında olmadan yaklaşmakta olduğumuz bir tehlikeye karşı bizi uyarmak isteyen insanların çabaları sonuçsuz kalır.

o yüzden, bisiklet üzerinde en iyi kulaklık şudur:

http://www.kizilotesi.net/resims/urunler/MF/MF103PHI21.jpg

markası önemli değil tabii ki; ama tarz olarak böyle birşeye ihtiyacımız var işte. kulaklığı hiç müzik çalmadan taktığımızda, etraftaki bütün sesleri aynen duyabilmeye devam etmeliyiz.

müziğin sesini de yarısına kadar açmak yeterli olacaktır. böylece bütün o etraftaki sesleri bastırmayan, tatlı bir fon müziğimiz olur. tempolu sürüşlerde müziğin sesini biraz daha açabiliriz elbette :)

bir de marka olarak sennheiser'ı tavsiye ederim. kulaklığın içinde kullandıkları malzemeler o kadar iyi ki; müzikçalarınızın ses kalitesi iyi olduğu sürece neredeyse gerçekmiş gibi alıyorsunuz bütün sesleri ;)

• Beğen
Tepkiler: Didem Üstünol
İstanbulda yaşadığım için arabalardan korkuyorum bu yüzden pek müzik dinliyemiyorum bisiklet sürerken deniyorum ama 100 metre sonra çıkartıyorum

Bisiklet kullanırken tüm duyuların açık olması gerektiğini düşünüyorum bende. Zira 14-15 yaşlarındayken müzik dinlerken ciddi bir kaza geçiriyordum, neyse ki sorunsuz atlatmıştım. O günden beri müzik dinlemiyorum desem yeridir. Dinlersem de yolun sağından emniyet şeridinden giderken kulaklık sadece sağ kulağımda takılı olur, sol kulağıma ise kulaklık kesinlikle takmıyorum.

Bisiklete binerken müzik dinlemek dikkatinizi dağıtır, tehlikeleri duyamazsınız. Kesinlikle yanlış olduğunu söyleyebilirim.

Geri