Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Pedallarken lanet ettikleriniz nelerdir?

@sercankaptan

Bisiklet yollarının olmadığı yerlerde bisikletin kaldırımdan gidebileceğine dair bir kanun hükmü yoktur.Kaldırımlar yalnızca yayalara ayrılmıştır.Arabaların veya motosikletlerin gitmesi yanlıştır,bu bisikletlerin gitmesini doğru yapmaz.Bu hususta İstanbul veya başka bir şehir için de bir istisna getirilmemiştir.Bu işin yasal kısmı.Ne yani kaldırımı hiç kullanmayalım mı? Kullanalım zaman zaman,kullanıyoruz da.Ancak bunu yaparken kaldırımların yayalara ait olduğunu bilelim ve onları zor durumda bırakmadan,engellemeden yapalım.Kanun kapsamında "Bisikletin yollarda ne işi var?" sorusuna verecek cevabımız var ama "Kaldırımda ne işi var?" sorusuna yok.
 
Scudo
Sayılacak bir çok konu geliyor aklıma. Minibüslere, Araçların dikizlerini kontrol etmeden kapı açmalarına veya park halinden hareket haline geçmelerine, duyarsız insanlara ( bile bile geçeceğini göre göre 1 saniyeliğine müsaade etmezler), bisiklet yolunda yürüyen hanzolara, bisiklet yoluna ( saçma sapan şekilde kesildiğinde ve kavşakta bisiklet yolu her yöne devam etmiyor ise ). Unutmadan bazı mahallelerden geçerken taş fırlatan şehir magandalarına. Aklıma gelenler şimdilik bu kadar.
 
Egzoz gazı. Özellikle durak çıkışı otobüslerin neden olduğu gazlar.
 
Lanet etmek değil de sinir olduğum şey sahil şeridinde zaten tek tük olan adam gibi mekanların bisiklet parkedecek, kilitleyecek donanımı olmaması.
Bisikletle içeri girilmiyor, dışarı da servis yok, havalar desen şubat taklidi yapan bir nisan var ortada. E ot yiyelim o zaman biz!
 
  • Beğen
Tepkiler: Levent S.
@Ömer Ş.
kullaniyoruz tabi ki ama bilincli kullaniyoruz insanlari ezip gecmiyoruz oyle bir aciklamissiniz ki zannedicekler insanlari eze eze kullaniyoruz kaldirima ciktigimizda :)
 
en çok taksilere lanet ediyorum. yolun ortasında birden durma gibi bir yetenekleri var çoğunun.
 
Sinyalsiz dönen araçlar, beni geçip 10 mt sonra sola yanaşıp duran araçlar, 3 şeritli yolda sağ şeritte oturduğu yerden gaza ve kornaya aynı anda basıp 'burda ne işin var' diyen koca göbekli tipler... Liste uzar gider.
 
  • Beğen
Tepkiler: Furkan Y.
Araba kullanırken tam bir HULK'a dönüşüp sürekli sağa sola küfür ederken, bisiklete bindiğimde en manyak taksici bile sinirimi bozamıyor, öyle de bir etkisi var :)
 
Ara sokaktan caddeye çıkarken, araç geliyor mu diye kontrol eden ama bisikletliyi "nasıl olsa durur" diyerek yok sayan araç sürücüleri... Araca bakıyorsun; jip. Ama öyle sıradan değil, JEEP olan jip... Grand Cherokee... Sürücüye bakıyorsun; fularlı, hafif kasıntı, sorsan kendisini kültürlü ya da aydın olarak tanımlayacak bir kişi... Yaklaşık 30km ile kendisine doğru gidiyorum, aramızda 15 metre kalmış, göz teması da kurmuşuz, ama o inadına yapar gibi aracın burnunu çıkartıyor.

Bir değil iki değil. Çok sık karşılaşabiliyorum bu gibi araçlarla. Ama bunu unutturan güzel anlar da olmuyor değil. Göztepe İstasyon Caddesi'ni tırmanırken sağ camını açıp "yolu ortalayarak git, ben sana kalkan olurum" diyen beyefendiler de çıkyor tabi.
 
Hepimiz bisikletin üzerinde çeşitli risklerle beraber yol alıyoruz. Lanet etmek iyi bir şey değil. Bisikleti ne için kullanıyorsunuz ? Kimisi stres atmak için kullanır, kimisi spor olsun diye kullanır. Kimisi tur yapar kimisi işe gider. Her gördüğümüz olumsuzluğa lanet ederek bisiklet sürmek çok mu mantıklı ?

Bu şehirde olumsuz bir durum olmayacak mı ? Anlayışsız insanlar olmayacak mı ? Sizin bahsettiğiniz sorunsuz ortamı dünyanın hiçbir yerinde bulamazsınız. Dağa tepeye çıksanız dahi illaki bir sıkıntıyla karşılaşırsınız. Önemli olan bir sıkıntı, olumsuz bir durum sonrasında olayı büyütmeden yola devam etmek. Bir sokaktan geçerken zorlanıp sıkıştıysanız lanet edeceğinize bir daha o sokaktan geçmezsiniz olur biter.

Mangalcılardan, bisiklet yoluna oturup piknik yapanlardan bahsedilmiş. En son sahilden eminönüne giderken bu insanların hepsiyle karşılaştım. Bisiklet yolunda mangal yanıyordu ve örtü seriliydi. Ben şimdi bu insana lanet mi edeceğim ? Uzaktan gördüğüm an yolumu değiştirip devam ettim.

Böyle olaylara lanet edip sinirlenmek bisiklet üzerinde geçen zamanınızı kendi ellerinizle heba etmek demektir. Bazı şeyleri çok büyütmemek gerekir.
 
@Gökhan Semiz

Sizi Maltepe'den Kartal'a uzanan sahil yoluna alalım da 'mangalcı' ne demekmiş görün. :asik:
 
  • Beğen
Tepkiler: ozkan uzun
@evrenozbilen

Eminönüne giderken bisiklet yolunu hiç kullanmadım desem ? Maltepe sahilde de kullanırım. Mangal yapanlarla da oturup sohbet eder et yiye yiye gezmiş olurum :)
 
tali yoldan anayola giren araçlar, sen yokmuşsun gibi yolunu kesmiş olur. Rahatsız eder ama, buda tadı tuzu olsun diyelim :)
 
Bisiklet yolunda yaklaşdığını duyduğu halde hiçbir şey yokmuş gibi yürümeye devam edenler. :ssrtcbya:
 
@Gökhan Semiz keşke büyütmeyebilsek, ancak başıma gelen bir olaydan bahsedeyim; Sultanahmet'ten Sirkeci'ye inen yokuşta hızla iniyordum, 20 metre arkamda tramvay var. Adamın biri kollarını açmış bisikletle çarpmamı bekliyor. Hayır yani sen korkmuyorsun , neden benim hayatımı tehlikeye atıyorsun. Gerçekten motivasyonu düşüren tipler var.

@Ömer Ş. Ömer Bey bence bu ülkede kanunsuzluk olarak adlandırılcak son şey bisikletle yola/kaldırıma çıkmak olmalı. Saygılar.

@chnkrmz İstanbul'da kadın erkek demeksizin bisikletçilere yapılan tacizler bu boyutta iken henüz bisikletçi kıyafeti giymeye cesaret edemedim.
 
Evet, karşıdan esen rüzgar bayağı zorluyor. O zorlanmaya ve efora bayağı bi yol kat edilir.
 
Burada biraz daha şanslıyız ama özellikle istanbul'daki arkadaşlar ,dışarı çıkarken Safariye çıkıyorum diyerek kendilerini şartlandırırlar ise algılama değişecek hatta sürüş zevkli bile olacaktır.Farklı türleri doğal ortamında gözlemlemek sizce de heyecan verici olmaz mı?
 
Ben en çok, şehirlerarası seyahat ederken, şehre küfrediyorum. Ulan ne biçim yerlerde yaşıyoruz, şu huzur nerede var, lanet olsun şehir hayatına diyorum. Bomboş yollar, yakıcı güneş, serin rüzgar.. Şehre lanet olsun.
 
  • Beğen
Tepkiler: E.Balkan
Tirmanislarda her dönemecin sonunda gelmesini bekledigin ama bir türlü gelmeyen yokus asagi inis.
 
Otobüsler, otobüsler ve otobüsler!!!
 
Geri