Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Peugeot 70'S PX-10 Büyük Restorasyon

Başar B.

Üye
Tepki
60
Bisiklet
KTM
Herkese merhabalar, hikayem, bir kız arkadaşımın bana klasik bisiklet bak alacağım demesi ve ardından bu peugeot'u alıp, "E bu bu şekilde olmaz biraz el sürer misin?" demesiyle başladı. Ben biraz biraz el sürme olayını abartmış olabilirim ama nitekim ilk büyük restorasyon tecrübemdi zor zamanlarıyla güzel ve keyifli zamanlarıyla güzel günlerdi. Daha öncesinde ufak tefek boya işleriyle ilgilenirdim gerçi ama bu çok farklı bir tecrübeydi.
Hazırsanız geçmişe doğru yolculuk başlasın;

1%20120_1.jpg

Tarih:24 Eylül 2015 İlk alındığında okuluma getirdiğim, parçalanacağından haberi yokkenki hali

Konumu "Klasik bisikletler" bölümüne taşırsanız sevinirim.

Scudo
Proje başladımı peki :) konu öksüz kalmış gibi

• Beğen
Tepkiler: Başar B.
Proje 2016 yılında baslamıs ve 3 ay sonra bitmiş olup, bisiklet su an yollarda eskimektedir :) Ben ise hem okuldan sebep hem de üşendiğim için paylaşamadığımdan 2 senedir bekliyordu. Kısmet bu zamanaymış. Lafı uzatmayıp önceki fotoğraflarını koymak istiyorum;

(link)

Arkadaşım bu bisikleti bana ilk gösterdiğinde, "bundan hiç bir şey olmaz, yenilemeye değmez" gibi cümleler geçse de içimden ortada verilmiş bir söz vardı ve bu sözü gerçekleştirmeliydim ama bunun gelişi güzel değil de gerçek bir restorasyon olmasını istiyordum ve bu yüzden kolları sıvamıştım başıma neler gelecek bilmeden.

(link)

Fotoğraflardan çok anlaşılmasa da bisikletin etiketlerinin bir kısmı korunarak badana gibi boya atılmış üstüne ve gerçekten kötü bir işçilikle. Jantlar ve diğer krom yerler ise griyle boyanmış durumda.Bu boyadan pedallar ve aynakol da nasibini almış.

(link)

Jant telleri pas içinde.

(link)

Dinamolu ışıklandırma.

(link)

Sele dışardan takılmış ne olduğu konusunda bir bilgim yok.

(link)

Aynakolun alt katmanları paslı üstü griye boyanmış durumda. Ön aktarıcı da 2000'li yıllara ait.

(link)

Orjinal fabrika etiketi.

(link)

Bilgisayar çıktısı "Peugeot" yazısı.

(link)

Yine günümüzden yan sanayi arka aktarıcı.

(link)

Orjinal gibi duran pedallar.

(link)

Boyadan nasibini almış ön vitesler ve gidon boğazı.

(link)

Kesinlikle orjinal fren kolları ve tutamak :)

(link)

Frenler henüz bu bisiklette icat edilmemiş.

(link)

Jant göbekleri orjinal gibi duruyor ama temizlemeden bilemeyiz.

(link)

Boyayan kişi jant tellerini bile boyamış daha ne yapsın:)

@mehmetsunu
Kesinlikle amin ama normal arkadaşımdı kendisi :)

@hidromek

Proje 2016 yılına ait şimdi paylaşabiliyorum :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Başar B. Son halini merakla bekliyoruz. Tekerinize taş değmesin.

Jant tellerini boyamak nasıl bir kafa yapısı gerektirir, bu arada sonucu merakla bekliyoruz.

yukarıda yazılanlardan anladığımız kadarıyla biteli epey zaman olmuş. yeni halinin fotoğraflarını merakla bekliyoruz.

Yahu güzel arkadaşım yüz görümlüğümü istiyorsun çıkar şu bisikleti görelim. çatlayacağım meraktan.

@Başar B. Ee nerde güzellik bakalım artık :)

@mehmetsunu

Hahahaha valla iyi güldüm :), iş sebebiyle vaktim olmuyor fotoğraflar karışık düzenledikçe paylaşıyorum :)

@mehmetsunu
+ 12226 Aynen
Konuya girmiş idim
Aynen eski bisiklet hakkinda bllgiler var idi
Madem proje bitmis yeni resimler de gelmeli idi

@Doğukan Aksu

selam, üstündeki bilgilerden ve birleşim yerlerinden araştırdığım kadarıyla yazmıştım, çok detaylı bulamadım, eğer biliyorsanız doğrusunu paylaşırsanız sevinirim, seri numarası da mevcut, teşekkürler.

@Başar B.
Merhaba,

bana sanki milletle dalga gecermis gibi geldi konu, bundan dolayida yazmak istemiyordum. Bisikletinizin arastirmasini yol bisikleti olrak degilde eskiden melez olarak üretilen tur/sehir bisikletrleri altinda arastirmanizi tavsiye ederim. Üzerindeki decallarda bana göre sonradan yapistirilmis. Alt borudaki kesin sonradan cünkü 70li yillarin basinda görüntüsü decal vardi. Arti viteskollari orjinal bisiklette alt boruda takili iken sizinki ile oynanmis ve gidona takilmis.

Bisikletinizi birde Peugeot P8E olarak arastirin eminim daha cok bilgiye sahip olacaksiniz.

Ayrica milletle allay edermis gibi fotolar yüklenecek falan isini de gecin ve artik merak edenler icin bir kac foto yükleyin. 24 Saat calistiginizi ve binlerce fotosu olupda secceginizi hic sanmiyorum, öylede olsa konuyu fotolari sectikten sonra acsaydiniz daha mantikli olurdu.

kusura bakmayin biraz sert bir yorum oldu ama Serte olsa hic yoktan arastirma yönünü dogrulamis olursunuz. ;)

@Murat Cömez Konuyu takip edenlerin içinden söylediklerini yazma cesaretinde bulunduğunuz için size teşekkür eder, yorumlardaki fikrinize aynen katılıyorum. Bir kaç resim seçmek ne saatler nede günler sürer :harika: Bu arada yapmış olduğunuz yorum sert olmayan ve bilakis çok doğru olan bir yorumdur. :harika:

@Murat Cömez

Evet bu bisiklet bir Randonneur, günümüzün gravel i. özellikle sele borusu açısı ve çeki demiri borusunun uzunluğu ele veriyor.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geri