Arkadaşlar selamlar,
Peugeot T11 resmi WEB sitesinde 11/34 Ruble ile geliyor gözüküyor ama bazı satıcılarda ve burada teknik özelliklerinin 11/32 Ruble ile geldiğinin yazıldığını gördüm. Hangisi doğrudur acaba, normalde beklenen resmi WEB sitesinin doğru olmasıdır ama öyle şeyler gördüm ki bisiklet araştırmaya başlayınca her şey mümkün geliyor. Bilgilendirme için şimdiden teşekkürler.
...
T11 ve T11x2 arasındaki fark önde ikili aynakol olması ve buna bağlı olarak değişen ön attırıcı. T11'de arkada 11-32, önde 48-36-26; T11x2'de arkada 11-34, önde 46-30 dişliler var. T11'in teorik maksimum hızı daha yüksek, tırmanma kapasiteleri yakın. Ben alıyor olsam ikisi arasında seçim yapmakta zorlanır, piyasadaki fiyatlarına ve bulunabilirliğine göre karar verirdim.
...artık yönelimim SPX 500 ve T11'e doğru iyiden iyiye kaydı. ...
....
Detaylara bakınca SPX500'ün sınıfta kaldığı başka noktalar da var, bence bu frankeşsiklet'i yok saymak lazım.
Ön attırıcı olarak Claris FD-2030 kullanılmış, 3x8 destekli: (link)
Aynakol da 3x9 için. Resmi sitede M521'in detayları yok T521'in dişlileri var, FC-M521 üretimi (link), satıcılarda ise böyle diyor: (link)
(link) = 2x10 arka attırıcılı, 3x8 ön attırıcılı, 3x9 aynakollu 3x10 sistem.
rubleyi başka hiç bir değişikliğe ihtiyaç duymadan 11.34 ile değiştirebilirsiniz. Arka aktarıcı buna müsait.Merhaba Hocam,
Değerli cevabınız için çok teşekkür ederim. Konunuzda yazdıklarınızı kelimesi kelimesine okudum. Öncelikle gerçekten şartları zorlayıp bir bisiklet aldığımı ve teknik kapasitemin bir şeyleri güncellemek için zayıf olduğunu bilmenizi isterim. Maalesef görece yoğun bisiklet kullanılan bir şehirde yaşasamda iyi işçilik bulmanın zor olduğu küçük bir şehirdeyim. T11 x2'nin gerçekten benim için orta vadede en iyi olan seçenek olduğunuda çok iyi anlıyorum. Mevcut donanımıyla bile benim için belki yeterli olacaktır fakat benim maalesef ki şaun fiziksel ve mental durumun 3'lü aynakoldan (26/36/48) vazgeçmeme izin vermiyor.
Aslında mevcut bisikletim pedalsız ağırlığı 15.2 kg olan 26*2.00 lastikli ağır bir MTB, bisiklet sürmeye başladığımdan bu yana da yaklaşık olarak 25-26 Kg. verdim ve bu bisikletle 1k topladığım 90-95 Km'lik turlar yapabiliyorum. Muhtemelen aldığım treking modeli ne olursa olsun beni çok daha rahat ettirecektir ama uzun vadeli amacım kullanıcı adımdan da göreceğiniz gibi bisiklet ile kamp yapmak. Buda yeri geldiğinde %12-13 eğimleri yaklaşık 8-10 kg. ekstra bagaj ile çıkmamı gerektirecek. O gün gelene kadar ben muhtemelen bir 20 Kg. kadar daha vermiş olacağım fakat beni bu işten soğutacak şeylerden uzak kalmaya çalışıyorum.
Yazdıklarınızı okuyunca belki bir ihtimal şöyle bir çözümün bana ideal olabileceğini düşündüm. Fikriniz ve bilginiz benim için çok önemli cevap verirseniz beni mutlu edersiniz.
Diyelim ki ben 11/34 Rubleli bir T11 bulamadım ve 11/32 Rubleli bir T11 aldım, ben direkt bisiklet gelir gelmez kurulum aşamasında direkt olarak buna SHIMANO ACERA HG200-9 11-34T Ruble satın alıp taktırabilir miyim? Herhangi bir attırıcı , kol vs. masrafına girmem gerekmeden. Eğer böyle bir şey yaparsam belki ileride kullanılmak üzere bir 11/32 rubleyi yedeklemiş olurum ve ileride ruble değiştireceğim zaman bunu kullanarak uzun vadede gerekecek bir şeyi erken alarak hem bugünü hem de ileriyi kurtarmış olabilirim.
Son olarakta aşağıdaki donanımda bir bisikletten 700*32 lastiğe geçeceğim ve Mitas Flash belkide bunu yaparken başlamak için doğru bir tercih olmayacaktır. Bunun yerine Vittoria Urbano 700X35 Telli Şehir Dış Lastik (Reflektörlü 9 Level) hem marka olarak, hem üretim teknikleri hemde 3mm daha geniş olması sebebiyle daha iyi bir geçiş ve tur lastiği olacaktır diye düşünüyorum. Bu konudada fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Mevcut bisikletimdeki donanım
BTWIN Rockrider 340 (Pedalsız 15.2 Kg/ XL kadro (Kadro boyu kesinlikle bana uygun değil hediye geldiğinden ve bisiklet sürmeye dönmeme sebep olduğundan kullanıyorum, sele boyu en düşükte ucu ucuna doğru pedallama açısına sahibim))
Shimano Tourney FC-TY301 Aynakol Siyah 24-34-42 (22/32/42 aynakolum kırılınca yeni geçtim yaklaşık 200 Km'dir kullanıyorum)
Shimano TOURNEY TY500, 7 vitesli arka vites aktarıcı.
MICROSHIFT MS22 ön vites aktarıcı.
SRAM MRX21 çevirmeli vites kolu, vites göstergeleri.
SHIMANO TZ21, 7 dişli (14 - 28 diş) ruble.
B'TWIN ALL TERRAIN DRY, 26 x 2.0 lastikler
Tebrik ederim. çok güzel bir bisiklet almış oldun. nice güzel günlerde keyifli sürüşler dilerim@Spartiat
Teşekkürler hocam SPX500 ile ilgili azda olsa olur mu acaba diye düşüncemi tamamen sildiniz. 327/328 bulamadığımda hesaba katarsak. T11 veya T11 X2 en temiz yol gibi görünüyor, keşke yenilenen özellikleriyle satan bir satıcı bulsam.
@M.Hamza.Afacan
Güncellenen özelliklerdeki T11 veya T11 X2'yi alabilirim öyleyse, çünkü T11 için söylediğim 11/34 yerine T11 X2'de 11/36 yapmakta beni başta biraz zorlasa da kurtaracaktır diye düşünüyorum. Ama yenilenen hallerini bulmak bence şuan çok zor olacaktır. Yine de belli başlı yerlere sormaya başlayım, bir yerden çıkar belki.
Değerli destekleriniz için teşekkürler.
Hocam tekrar merhaba,
Şimdi bir satıcı ile görüştüm T11'in yenilenmiş modelinin Şubat - Mart öncesi bulunmasının imkansız olduğunu belirtti. Deore RD-M592 arka aktarıcı ile olan modelinden olduğunu söyledi. Bu aktarıcı M371 48X36X26T aynakol ile birlikte 11/34 Rubleyi destekler mi? Ben aşağıdaki gibi bir bilgi buldum ama sizin verdiğiniz bilgiyle çelişiyor, muhtemelen aynakol ile ilgili bir şeyi kaçırıyorum.
Cassette:
- 11-32 T / 11-34 T: CS-HG400-9, CS-HG300-9, CS-HG201-9, CS-HG200-9
- 11-36 T: CS-HG201-9, CS-HG200-9, CS-HG400-9
- 12-36 T: CS-HG300-9, CS-HG400-9
Şimdiden teşekkürler.
Son düzenleme;
11/34 Rubleli ve Alivio RD-M3100 arka aktarıcılı T11 modelinden buldum. Siyah/mavi renginden 495mm kadro boyu olarak biraz önce sipariş geçtim. Şimdi kargo bekleme zamanı, @M.Hamza.Afacan ve @Spartiat hocam ikinizede çok teşekkürler.
İyi forumlar.
Düzeltmerubleyi başka hiç bir değişikliğe ihtiyaç duymadan 11.34 ile değiştirebilirsiniz. Arka aktarıcı buna müsait.
Eğer arka aktarıcı güncel sitede yazdığı gibi m3100 alivio ise T11 modelinde üçlü aynakolla 11.34 ruble
T11 2x modelinde 2li aynakolla 11.36 ruble kullanabilirsiniz başka hiç bir değişiklik yapmadan
benim bisikletimde gelen M592 eski model 9lu deore aktarıcı 11.36 yı desteklemiyordu
Son derece güvenilir bir firma gönül rahatlığıyla alabilirsiniz,birebir görüşüp konuşmuşluğum vardır.5)Son olarak İzmir ADK bisiklet
Hocam çalışanlarından birinin telefon numarası falan varsa söyler misiniz mağazayı 6.50 gibi aradım doğal olarak kapatmışlar. Bende WhatsApptan iletişime geçeceğimBildiğim yerden cevap vereyim.Son derece güvenilir bir firma gönül rahatlığıyla alabilirsiniz,birebir görüşüp konuşmuşluğum vardır.
Maalesef yokHocam çalışanlarından birinin telefon numarası falan varsa söyler misiniz mağazayı 6.50 gibi aradım doğal olarak kapatmışlar. Bende WhatsApptan iletişime geçeceğim