Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Peugeot T11 Kullanıcı Kulübü

Yanıtınız için teşekkür ederim.

İstanbul'da süreceğim. Hafta içi sahil, hafta sonu Şile, Riva vb. Teknik bilgi konusunda iyi olmadığımı da göz önünde bulundurursak hidrolik disk frenden uzak durmam gerekiyor sanırım.

Elimde 700x28 Schwalbe Marathon var ama bu janta uyup uymayacağı belli değil.

Daha önce Carraro Sportive 327 51 kadro kullanıyordum ve çok memnundum. Bisikletim eskiyince sattım. 2015 modeldi. Yeni modelinin hem 48 kadrosunu hem de 52 kadrosunu kullandım. Her ikisinin de geometrisi uymadığı için satmak zorunda kaldım. Alternatif başka model yok pek (bu fiyatlarda). Bisikletsiz kalıcam sanırım :( Bisan modelleri var gerçi ama Bisan pek güven vermiyor.

Bence kullanım şartlarınızda HD frenden çok çekinmenize gerek yok. İki frenin aynı anda bozulma ihtimali küçük olduğu için İstanbul şartlarında servis verebilecek bir yere ulaşmak sorun olmaz.

Bence 700x28 Marathon o janta uyar. Sık kullanılan 19 mm jantlardan varsa 28 mm kesin uyar, daha kalın bir jantsa kontrol etmek lazım ama daha kalın olsa 32 mm lastikle vermezlerdi.

Bisan modellerini bulmak da kolay değil.

Bence T11 yeterince iyi. Kadro boyundan emin olmak için yakınınızdaki satıcılarda aynı kadroya sahip diğer Peugeot sport/trekking modellerinden biri bile olsa deneyip tam boydan emin olmanız önemli.

• Beğen
Tepkiler: yusuf340809
Scudo
Bence kullanım şartlarınızda HD frenden çok çekinmenize gerek yok. İki frenin aynı anda bozulma ihtimali küçük olduğu için İstanbul şartlarında servis verebilecek bir yere ulaşmak sorun olmaz.

Bence 700x28 Marathon o janta uyar. Sık kullanılan 19 mm jantlardan varsa 28 mm kesin uyar, daha kalın bir jantsa kontrol etmek lazım ama daha kalın olsa 32 mm lastikle vermezlerdi.

Bence T11 yeterince iyi. Kadro boyundan emin olmak için yakınınızdaki satıcılarda aynı kadroya sahip diğer Peugeot sport/trekking modellerinden biri bile olsa deneyip tam boydan emin olmanız önemli.

Alternatif olarak bu bisikleti buldum: (link)

Alternatif olarak bu bisikleti buldum: (link)

O da güzel. SPX500'ün ön maşasında da Legarda'lar gibi bagaj bağlantı yuvası yok. Yüklü turlar için burada bir dezavantaj var, onun dışında sorun yok.

• Beğen
@Spartiat Peugeot T11 dış lastiğini neden değiştirmeliyiz? Nasıl bir kusuru var acaba?

Çünkü Mitas, hem de Flash serisi.

Ben Mitas Flash v66'ya 80 km katlanabildim. 23 mm yol lastiğinin kaymadığı şartlarda vızır vızır kayıyordu, her kayma da yüzeyinde traşlama yapıyordu. Schwalbe Marathon Racer'a geçtikten sonra 2.5 yılda aynı bisiklet aynı yer ve koşullarda ve hatta daha kötü koşullarda bir kere bile kaymadı.

Çevremde herhangi bir Mitas ürününü fiyatı dışında öven duymadım, Mitas dışında bir lastik kullanıp tekrar Mitas'a dönen görmedim.

Rubena da Mitas markasının namının kötü olduğunu biliyor olmalı ki asıl markası Rubena'ya geri dönüyor: (link)

• Beğen

Outer rim width 28 mm, inner rim width 22 mm kadar. Bu durum 700x28 uymuyor sanırım değil mi? Minimum 32 olması lazım sanırım, 2 önceki sayfadaki formüle göre.

Dosyalar

• 5DAB1256-489B-4DB3-9490-35ACD3C250FB.jpeg
    5DAB1256-489B-4DB3-9490-35ACD3C250FB.jpeg
    65,5 KB · Okunma: 12
Outer rim width 28 mm, inner rim width 22 mm kadar. Bu durum 700x28 uymuyor sanırım değil mi? Minimum 32 olması lazım sanırım, 2 önceki sayfadaki formüle göre.

Onun ölçüldüğü yere ve hassasiyete bağlı. Jantın üstünde ETRTO 622-XX diye bir değer yok mu?

Onun ölçüldüğü yere ve hassasiyete bağlı. Jantın üstünde ETRTO 622-XX diye bir değer yok mu?
Hiçbir yerinde yazı yazmıyor. Fabrikasyon üretim sanırım. Satın aldığım yer de ısrarla 25’in bile uyacağını söylüyor.

Hiçbir yerinde yazı yazmıyor. Fabrikasyon üretim sanırım. Satın aldığım yer de ısrarla 25’in bile uyacağını söylüyor.

19 mm ise 28 garanti uyar, 25 mm ise büyük ihtimalle uyar.

Henüz Türkiye'deki yaygın markaların trekking/şehir bisikletlerinde ve hatta çoğu dağ bisikletlerinde 19 mm dışında jant görmedim.

19 mm ise 28 garanti uyar, 25 mm ise büyük ihtimalle uyar.

Henüz Türkiye'deki yaygın markaların trekking/şehir bisikletlerinde ve hatta çoğu dağ bisikletlerinde 19 mm dışında jant görmedim.
22 mm ölçtüm ben. 19’dan daha fazla kesinlikle. Bir önceki mesajımda belirttiğim 25, 700x25. Yani bisikletçinin dediğine göre 700x25 lastik bile bu janta uyar.

Dosyalar

• 8A334A73-C358-472E-A0D7-426095C8C8A6.jpeg
    8A334A73-C358-472E-A0D7-426095C8C8A6.jpeg
    71,6 KB · Okunma: 14
  • 0E326D2A-1FE0-4F1B-84EB-C6C6C8981350.jpeg
    0E326D2A-1FE0-4F1B-84EB-C6C6C8981350.jpeg
    81,2 KB · Okunma: 14
  • 75DF608A-57B7-4529-81FE-DEB29211B522.jpeg
    75DF608A-57B7-4529-81FE-DEB29211B522.jpeg
    65 KB · Okunma: 14
22 mm ölçtüm ben. 19’dan daha fazla kesinlikle. Bir önceki mesajımda belirttiğim 25, 700x25. Yani bisikletçinin dediğine göre 700x25 lastik bile bu janta uyar.

Benim mesajımın ilk satırı şöyle okunabilir: jant iç genişliği 19 mm ise 28 mm lastik garanti uyar, 25 mm lastik ise büyük ihtimalle uyar.

22 mm jant aşırı kalın. 19 mm jant kullananlar bisikleti 35-38-40 mm lastik ile satarken çoğu dağ bisikletinde olmayan 22 mm jantı trekking bisikletinde 32 mm lastikle veriyor olmaları bence hiç mantıklı değil.
Bence ölçülen yer yanlış. Fotoğrafa göre jantın dış kenarından başlayıp iç açıklığın başlangıcına kadar 22 mm ölçülmüş görünüyor. iç açıklığın kenarlarını ölçmek ya da o fotoğraftaki dış kenar ile iç açıklık başlangıcı arasındaki ölçüyü çıkarmak lazım.
Bu tür ölçümler için şerit metre olabilecek en kötü aletlerden birisi. Kumpas yok mu?

Benim mesajımın ilk satırı şöyle okunabilir: jant iç genişliği 19 mm ise 28 mm lastik garanti uyar, 25 mm lastik ise büyük ihtimalle uyar.

22 mm jant aşırı kalın. 19 mm jant kullananlar bisikleti 35-38-40 mm lastik ile satarken çoğu dağ bisikletinde olmayan 22 mm jantı trekking bisikletinde 32 mm lastikle veriyor olmaları bence hiç mantıklı değil.
Bence ölçülen yer yanlış. Fotoğrafa göre jantın dış kenarından başlayıp iç açıklığın başlangıcına kadar 22 mm ölçülmüş görünüyor. iç açıklığın kenarlarını ölçmek ya da o fotoğraftaki dış kenar ile iç açıklık başlangıcı arasındaki ölçüyü çıkarmak lazım.
Bu tür ölçümler için şerit metre olabilecek en kötü aletlerden birisi. Kumpas yok mu?
Şerit metre vardı ama bulamadım. Fakat gerçek ölçü aşağı yukarı bu şekilde. 22mm jant kullanılmış ve ETRO değerine göre en ince lastik ölçüsü olan 700x32lik bir lastik takılmış. Bu bisikleti satan bir yeri aradım. En ince 32 olacağını ve 28’in jantlara zarar verebileceğini söyledi. Ne yazık ki 700x32 lastik almak zorunda kalacağım gibi. Önerdiğiniz zırhlı ve akıcı 700x32 lastik varsa öğrenmek isterim. Bendeki 700x28 schwalbe marathon greenguard.

Şerit metre vardı ama bulamadım. Fakat gerçek ölçü aşağı yukarı bu şekilde. 22mm jant kullanılmış ve ETRO değerine göre en ince lastik ölçüsü olan 700x32lik bir lastik takılmış. Bu bisikleti satan bir yeri aradım. En ince 32 olacağını ve 28’in jantlara zarar verebileceğini söyledi. Ne yazık ki 700x32 lastik almak zorunda kalacağım gibi. Önerdiğiniz zırhlı ve akıcı 700x32 lastik varsa öğrenmek isterim. Bendeki 700x28 schwalbe marathon greenguard.

Zırhlı ve akıcı Marathon Racer var ama onun 32 mm olanı yok, 30 mm olanı var. Daha ağır ve daha zırhlı diğer Marathon modelleri olabilir.

• Beğen
Schwalbe de uyar diyor :)

Dosyalar

• 1359F0E6-32C9-488F-A3D7-D702CEB174B1.png
    1359F0E6-32C9-488F-A3D7-D702CEB174B1.png
    81,1 KB · Okunma: 18
Son düzenleme:
Merhabalar, peugeot t10 bisikletim için barend almayı düşünüyorum. Önereceğiniz uyumlu bir model var mı acaba internete bakındım ama karar veremedim.

• Beğen
Tepkiler: templeos
Merhabalar, peugeot t10 bisikletim için barend almayı düşünüyorum. Önereceğiniz uyumlu bir model var mı acaba internete bakındım ama karar veremedim.

Tüm modeller uyumlu. Sadece elcik ve fren-vites kollarını gerektiği kadar içeri almanız gerekiyor.
Ben bunu kullanıyorum: (link) . Güncel olarak satan bir yer bulamadım.

• Beğen
Tepkiler: Önal
Bisiklet kurulduğu günden beri sürerken gacur gucur ses çıkartıyor. Böyle bir şey yaşayan var mı?

Bisiklet kurulduğu günden beri sürerken gacur gucur ses çıkartıyor. Böyle bir şey yaşayan var mı?
Jant telleri gevşemiş olabilir. Elinizle kontrol edin, gevşeyen varsa akort anahtarı ile boşluğunu alın. Düzelecektir büyük ihtimal.

• Beğen
Tepkiler: MYD
Jant telleri gevşemiş olabilir. Elinizle kontrol edin, gevşeyen varsa akort anahtarı ile boşluğunu alın. Düzelecektir büyük ihtimal.
Çok teşekkür ederim. İlk fırsatta kontrol edeceğim.

t11 x2 için kelebek gidon bakıyorum. daha önce değiştirmiş olan var mı? gidon ölçüsü 31.8 mm mi acaba? yanlış gidon almayayım

Geri