Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Peugeot Türkiye'de Satışta

Scudo
R11 ve R12 kalkmış piyasadan 😂

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Vay be.. Peugeot artık tamamen karbon bisiklet üretmiyor. Hatta iki tane set var sadece seçenek olarak. Çok üzücü..

Peugeot GR14 gravel geometrisinden çok cyclocross geometriye yakın. Alın borusu açısı 72° ile gravel için aşırı dik. Bağlantı delikleri ise sadece iki suluktan ibaret. Jantların Fulcrum olması haricinde bir artısını göremedim. Fiyatının makul olması gerekir tercih edilmesi için.

• Beğen
Tepkiler: a.valverde
Yeni Türkiye de karbon bisikletleri unutacağız büyük ihtimalle. Mosso da da göremedim karbon seçeceğini.

• Beğen
R14 deki karbon maşayı da kaldırıp alüminyum yapmış yazık

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Portföyden üst segment seçeneklerin çıkmasını bekliyordum bu ekonomik düzende, ama daha ulaşılabilir & giriş seviyesi opsiyonların hepsini kaldırmasına biraz şaşırdım açıkçası. İkinci el piyasada fazlasıyla giriş seviyesi bisiklet olduğundan bu yola gittiler belki, ama yine de ilk bisikletini sıfır alma yoluna giden de ciddi bir kesim var. Tourney/Claris/Sora... Hepsi yok olmuş...

Peugeot GR14 gravel geometrisinden çok cyclocross geometriye yakın. Alın borusu açısı 72° ile gravel için aşırı dik. Bağlantı delikleri ise sadece iki suluktan ibaret. Jantların Fulcrum olması haricinde bir artısını göremedim. Fiyatının makul olması gerekir tercih edilmesi için.
10,000 lira gibi bir fiyatı vardı yanlış hatırlamıyorsam. Bu sene 2x aynakollu dağ ve trekking modelleri de olmasa bir şey kalmayacaktı geriye. Bisan gibi bununda bir lansman videosunu yapmayı düşündüm videoya da çektim ama koysam mı koymasam mı emin olamadım.

• Beğen
10,000 lira gibi bir fiyatı vardı yanlış hatırlamıyorsam. Bu sene 2x aynakollu dağ ve trekking modelleri de olmasa bir şey kalmayacaktı geriye. Bisan gibi bununda bir lansman videosunu yapmayı düşündüm videoya da çektim ama koysam mı koymasam mı emin olamadım.

Aman diyeyim 60cm kadrosu yok. Bir de bununla uğraşmayalım. :D

R13 en üst, R14 en alt olmuş, karbon model kalmamış, Sora, Claris grupsetler falan yok ortalıkta saçma sapan bir şey olmuş anlam veremedim. Tasarımlar da berbat.

Bisiklet meraklısından çok piyasa satış rakamlarına odaklanılmış gibi.

Yol bisikleti tarafında performans sporcularının ihtiyacı olan karbon modeller yok, bisiklet merakıyla yol bisikletine başlayacaklar için modeller yok. Mevcut modellerinde tasarımı eskisinden daha kötü olmuş. Örnek olarak celeste renkli bir R13 yerine simsiyah kendini hiç göstermeyen bir tasarım bana hiç hitap etmedi.

Gravel için bu sınıfa girmek piyasaya göre mantıklı olabilir, ancak tasarım burada da pek hoş gözükmüyor. Aslında piyasada bu sınıfa talep yükselirken daha ciddi bir yatırım (daha fazla çeşit ve daha iyi bir arge) mantıklı olabilirdi, ama dediğim gibi günlük kullanıcı daha çok hedeflenmiş.

Gelelim günlük kullanıcı kısmına...
Ülkemizde sportif veya gezi amaçlı en çok satılan modeller fitness/trekking sınıfı, yılların algısıyla her yola gelen, ucuz ve özellikle başlangıçta ilk önerilen/göze çarpan MTB sınıfı ve son olarak büyük şehirlerde özellikle ulaşımda kullanılabilmesi sebebiyle katlanabilir sınıfı.
Her 3 sınıf için de:
- Tasarımlar daha hoş ve modern (özellikle MTB'de kullanılan 3 parçalı/renkli olan benim hoşuma gitti)
- Çeşitlilik daha fazla

Bu arada bunu 7 aylık 2020 model claris grup setli Peugeot R16 kullanıcısı olarak yazıyorum. Bence fiyat/performans olarak iyi bir noktada oldukları R15/Sora-16/Claris-17/Tourney başlangıç yol bisikletlerinden vazgeçmeleri gerçekten garip bir karar olmuş.

Üçüncü dünya ülkesi olmak nasıl birşey empati yapalım istemişler bence. Evet, şu an dünya lideri bir ülkeyiz ama tok açın halinden anlamaz. Eyy Türk bisiklet tüketicisi, toton karbonda senin, fakir fukaranın halinde anlamıyorsun, bu sene böyle bir konsept ile size yaklaşıyoruz, alın bir alimyon bislet, 3. Dünya ülkeleri neler çekiyor anla demişler. Bu kadar büyütmeyin mevzuyu. 2021 empati yılı hayırlı olsun.

2020'yi aynen devam ettirselerdi daha iyiydi. Her şeyden kismislar, olmamış.

Carbon bisikletten kaç adet satacaklar bu fiyatlardan , maliyetini kurtarmayacağı için çıkarmamışlardır.

Abilerim. Peugeot yol bisikleti modelleri 2. El olarak satılırken kolay satılıyor mu ?

Son düzenleme:
Abilerim. Peugeot yol bisikleti modelleri 2. El olarak satılırken kolay satılıyor mu ?

Eğer bisikletinize temiz bakar ve saçma sapan fiyatlar istemezseniz çoğu bisiklet ikinci elde bekletmez bu ortamda.

Iki tane bisiklet sattım ikinci elde.. ikisine de çok temiz bakmıştım, fotoğrafları ayrıntılı ve net koydum. Birini 3 haftada, ikincisini 5 haftada sattım. İlk sattığım Triban 520, ikinci sattığım karbon r12 Peugeot'du.

Türkiye gibi enflasyonist ekonomide -kullanım sürenize de bağlı olarak- aşağı yukarı verdiğiniz bedeli geri alıyorsunuz.

Peugeot nun 2021 modellerini hiç beğenmedim, keşke 2020 yi aynen devam ettirselerdi, dünyaca ünlü markalar bisikletlerini düz ve sade renklerle üretiyorlar, nedense bizim ülkedeki üreticiler rengarenk kadrolar piyasaya sürüyorlar, çok ucuz ve basit görünüyor böyle kadrolar

• Beğen
Tepkiler: Batuhan Köksal
Peugeot nun 2021 modellerini hiç beğenmedim, keşke 2020 yi aynen devam ettirselerdi, dünyaca ünlü markalar bisikletlerini düz ve sade renklerle üretiyorlar, nedense bizim ülkedeki üreticiler rengarenk kadrolar piyasaya sürüyorlar, çok ucuz ve basit görünüyor böyle kadrolar
Aynen öyle düz mat siyah, gri, kırmızı kadro yapan yok yerli firmalarda... 3-4 rengi karıştırıp saçma sapan bir görüntü yapıyorlar. En azından düz tek renkli seçenekler de sunsalar.

• Beğen
Tepkiler: Sigma Male
Geri