Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Pitbullar yasaklansın kampanyası

@EnesKlf07 Köpek ırklarını tanıdıktan sonra yorum yaparsak süper olur bu köpekler birbirlerine çok karıştırılmaya meyilli köpekler (link) (link)

Scudo
@trainspotting35 Irk olarak pek bir farkları yok sizce bakılması gereken nokta bu mu şuan konuda ? 15 20 tane köpeği var adamın içinde pitbull da var kanalına bir göz atarsanız sevinirim. Diğer köpekleriyle de sokağa çıkıyor.

Köpeklerde insanlar gibi karakter sahibidir. Eniştemin kangal köpeği ve bizim kangal köpeğimiz karakter olarak tamamen farklılar mesela. Ancak Pitbull konusunda hayvan severlik yaparken iki sefer düşünmek gerekir. Köpekler ortamdaki olumsuz elektriği hemen hissederler Pitbull a karşı gelişen ön yargı sokakta gördüğümüzde bizi tedirgin ediyor bu negatif elektrik direkt olarak saldırganlık olarak bize geri dönüyor kanaatindeyim.

Asla kimseye köpeğimin ısırmayacağının garantisini veremem ve vermem de. Köpek bu kendi adına bir tehlike sezip saldırabilir. Karşı tarafın ani hareketini tehlike olarak algılayabilir.

@trainspotting35 Hiç bir köpeğe öyle yaklaşmamanız lazım. Pitbull diye illa vahşi mi oluyor bu köpekler.

• Beğen
Tepkiler: Pawcraft
Hemen yukarıdaki yazımı okursanız pitbull saldırganlığını kısmen bizim tetiklediğimizi yazdığımı okumuş olursunuz. Ancak nasıl kuzu gibi köpek varsa bu tetik mekanizmasının hali hazırda beklediği köpek cinsleri de mevcut.

• Beğen
Tepkiler: 9magiko
@trainspotting35 Her köpek tetikte olur golden cinside pitbull cinside iş tamamen sahipte bitiyor. Siz ne verirseniz köpeğiniz de onu alır. Bir çocuğun genç yaşta cinayet, soygun, gasp , yaralama gibi suçlara karışması sizce çocuğun içinden mi gelir yoksa ailesinin ona karşı olan sorumsuzluğundan mı ?

@EnesKlf07 İkisi de bence. Bir alimden bir zalim. Bir zalimden bir alim derler atalarımız.Golden la, pitbull karakter olarak kıyas edilemez. Köpek belgesellerini izlediyseniz köpek cinslerini ilk sefer sahip olunacak köpek yada tecrübeli köpek bakıcıları için köpek diye sınıflandırırlar bunun sebebi sizce ne.

Neyse tartışılacak bir konu değil zorunlu kalmadığım sürece Pitbull beslemem. Besleyenlere de tasmalı bir şekilde dolaştırdıkları sürece birşey diyemem.

Bu köpekleri besleyenlerin büyük çoğunluğu maalesef oynamasini bilmese yada oynamasa da "beyzbol "seviyor. Imkani olursa da "av için "kısa namlulu otomatik tüfek alır.

Evet olay sahibinde bitiyor ama gözden kaçırdığınız nokta Pitbull ısırdığında bırakmıyor. Babam yıllarca Doberman üreticiliği yaptı, Çesitli huylarda köpeklerde yetiştirdi. Fakat hiç birisi bir dönem bakmak zorunda kaldığımız Pitbull gibi kendini kaybeder karakterde değildi. Hayvan giden motosikletin tekerine yapışıp maşaya ağzı vurup kanlar içinde kalana kadar bırakmazdı ki bunu kaç defa yaptı. Yani köpekte korku, canım acıyacak yok. Isırdımı bırakmıyor. Bu durum olası bir köpek saldırısını çok daha yaralayıcı bir hale getiriyor. Bence de bu hayvanlar toplatılmalı ve üretene, sahiplenene, temin edene ayrı ayrı ciddi cezalar verilmeli. Tabi toplanan hayvanların üremekten uzak iyi şartlarda ömürlerini geçirmeleri şartıyla. Küçükten sevmeye çalıştığım köpek tarafından ısırıldığım halde köpekleri çok sever ve korkmadan yaklaşırım. Bu Pitbull durumu dolaylı olarak insanları köpeklere karşı soğutuyor. Bir kaç cins meraklısı yüzünden sokakta yardıma muhtaç o kadar köpek varken köpeklere karşı oluşacak ön yargılara hiç ihtiyacımız yok.

bence bütün vahşi köpek türleri acilen kısırlaştırılıp soyu sonlandırilmalı. sahipleri eğer bunu insani bulmuyorlarsa o zaman sahipleri kısırlaştırılmalı.
hangisinin kısırlaştırilacak olması bence farketmez.

En azından sokağa çıkartırken ağızlık takılması zorunlu olsun..

Ben 2. nesil pitbull ogluma bakiyorum 6 yasinda 14 senedir pitbull cocugum var, yukaridaki arkadasin paylastigi video tadindayiz. Dolayisiyla boyle basliklari okuyunca sacmalamayin diyorum. Kopegi sokaga mahkum edersen aklini kacirir normaldir, eziyet edersen aklini kacirir normaldir, saldirgan olmayi ogretirsen saldirir normaldir. Cok hassas duygusal varliklar bunlar sen ben nasil yipraniyoruz, tanisaniz nasil olduklarini bilseniz, bir de neler cektiklerini hesaba katsaniz olan biteni anlarsiniz. Koca bebekler cunku ve kocaman yurekleri var.
Ben agizlik takiyorum ama sebebi sokaktaki zavalli kopekler, kopegini etrafa salip telefonla konusanlar vs vs cnku yoksa ben tedirgin oluyorum birbirlerine girerler diye. Yoksa gerek yok zira 4 de kedimiz var, kucaginda uyuyorlar pitbullumuzun.

Sunu da belirtmeliyim ki bu yasaklar dunyada birer birer kalkiyor. Italya, hollanda, finlandiya, macaristan da kaldirildi, ingiltere ve fransada ulke disindan gelmiyorsa yasak degil. Amerika ve kanada'da da yavas yavas kalkiyor. ABD'de obama doneminde obama'dan kopek irklari ozelinde yasama ve yasalarin sacmaligi ile ilgili bir aciklama gelmisti. Kendisi anayasa profesoru.

Ufkunuzu acin biraz yani.
Kucukken doberman yasakti sonra rotweiller yasaklandi, bir ara alman kurdu yasaklansin oldu. Modaya uyup aklimizi ipotek etmeyelim lutfen.

Burada hala pitbul saldirgandir diyenler aćsin videoyu izlesin adam köpeği eğitmiş isiriyor kopek sadece bagiriyor saldirmiyor !!!

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@soner kalaycıoğlu

sahibi genç hapse girmiş,anne babası da,köpeği serbest bırakmış.

@Pawcraft

Kesinlikle katılıyorum. Modaya uyarak hiç bir canlının yaşam hakkı elinden alınamaz. Kesinlikle bir önlem alınması gerekiyorsa pitbull, rott, dogo vs. gibi adı çıkmış köpeklerin sahipleri denetlensin nasıl yetiştiriyor nasıl davranıyor diye denetim olmasada bir sertifikasyon benzeri sistem getirilebilir. Çünkü bu gün pitbull yarın bilmem ne. Yaklaşık 3 yıl önce sokakta fotoğraftaki arkadaşlar karşılaştık ve o gün bugündür insanların köpeklere yaklaşımı daha iyi gördüm 3 senede 5. evimdeyim şu an bahçesi olmasına rağmen aparmanın diğer sakinleri 10 aydan sonra köpeğimden şikayet etmeye başladılar. Yani bu işin sonu yok. Dediğim gibi hiç bir canlının yaşam hakkı kısıtlanamaz.IMG_1163.JPG

Her ne kadar hayvan sever olsam da bir ırka değil köpekler yaya veya bisiklet sürürken her daim zorluk çıkartıyorlar keşke doğru düzgün bir çözüm getirilebilse

sayin dostlar , hayvan beslemiyorum evimde ancak sokakta bir coguna mama alip , kendimce onlara yaardimci olmaya calisiyorum.
ancak , son zamanlarda ozellikle sosyal medyadaki bu "pitbull" gercegi ile ilgili cikan haber ve goruntuleri izleyince , inanin kanim donuyor.,
sadece sizler kadar bu konuda tecrubeli olmadigimdan , yani evimde bir hayvan beslemedigimden dolayi , inanin sadece bilmek istedigimden dolayi ;
bu kopegi besleyen ve yetistiren ve "problemsiz" gibi gostermeye calisan herkese soruyorum ; neden bu kopek ? neden alman kurdu , sibirya kurdu ne bileyim kangal degilde bu kopek?

• Beğen
Tepkiler: FuBu ve Pawcraft
Geri