Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Pompa

evde bulundurmak için pompa ceşidi cok. evde kullanmak için kaliteli, ayakla sabitlenebilen, basınç göstergeli, kolayca şişiren kuvvetli bir pompa gerekir. bunda hemfikirizdir sanırım ama yolda lastik şişirmek gerektiğinde hele bir de dagda bayırda filansak bizim işimize yarayabilecek olan bisikletin üzerine monte edilebilen küçük ama etkin bir pompadır. sedona ve giyo pompa haricinde fikir var mı?

Scudo
@sarıyerlibisikletçi

en güzel pompa, yıllardır kullanıyorum. motosikletle uzun turlarda yanımdan ayırmam. bisiklet içinde en uygunu.

@SALİH TUNÇKIRAN

Salih abi iyi güzel hoş da bu söylediğiniz pompa 1 kg ağırlıgında ayrıca ince sibop durumuna uygun değil. sırt çantanıza koyduğunuzda sırtınıza batacak birşey.Bisikletçi için kesinlikle ideal değil 12 liraya iki sibop durumunada uygun 100 gram ağırlıgı gecmeyen sedona pompa dururken bunları tavsiye etmek bence uygun değil.Tabi bunlar benim şahsi düşüncelerimdir kimseyi bağlamaz. Bisikletforumda bisikletçiye uygun ürünler tavsiye etmek gerekir.

bende sedona mini pompa kullanıyorum, gayet iyi.herkese öneririm.

@ferhat köse

ferhatçım bu pompanın ucuna takılan aparatları var. ince siboplar için kullanılabiliyor. dikkat etti isen motosikletle çıktığım turlarda yanıma aldığımı belirttim. bisiklet için uygun olduğunu belirttim. bisiklet turlarında küçük pompa uygundur. fakat evde her ikiside olsa bisiklet içinde bu pompayı kullanırsın. küçük pompa insana eziyet ediyor çünkü.. bisikletin mutlaka arka bağajı olması taraftarıyım gerekli malzemeleri çantana koyup bagaja bağlıyacaksın. kaçındığın 2-3kğ ağırlık yolda kalmanı enğeller.. aksi halde bisiklette gerekli ekipmanlar yoksa belki km lerce elinde bisikleti taşımak zorunda kalırsın.

@SALİH TUNÇKIRAN

Salih abi bende senin söylediğin pompadan da var arabamın bagajında her ikisinin de çalışmasını gayet iyi biliyorum.Emin ol burada buyuk çoğunluğun tavsiye ettiği sedona pompa hemen hemen aynı hızda lastiği şişirebiliyor.Hatta sana şu kadarını söyleyim yol bisikletine yaklaşık 100-120 hava basılıyor alt seviye dış lastikler için ve çoğu benzin istasyonunun kompresörü bile o basıncı veremezken sedona pompa gayet rahat verebiliyor.yedek zincir dahil insanın aklına gelecek herşeyi taşıyorum su torbalı sırt çantamda ama bu ayak pompası cidden taşınacak birşey değil.Sen büyüğümüzsün senin söylediğin olsun :)

• Beğen
Tepkiler: SALİH TUNÇKIRAN
@SALİH TUNÇKIRAN

Bence... İhtiyaçlar kişiye göre değişiyor... Mesela ben arka bagaja alışamadım gitti. Takamıyorum bisiklete. İlle de sırt çantası takacağım. :) Güldüğüme bakmayın, ciddiyim takamıyorum. Garip geliyor. Dediklerinizde haklı olabilirsiniz (bu pompayı denemedim sonuçta ve değer mi değmez mi bilmiyorum) ama alışma meselesi var ya, işte çok büyük bir etken bu.

Sonuç olarak, çanta taşımak durumunda olduğum için, içinde taşıdıklarımı mümkün olduğunca hafifletmeye çalışıyorum.

Tabi bu arada ek bilgi olarak; hangi amaçla yolculuktan bahsederek yazışıyorsunuz burada tam anlayamadım ama ben çok uzun çıkılan turlardan bahsetmiyorum, maksimum 90-100 km falan... Daha uzun (mesela günler/aylar süren) turlar için ne nasıldır tam bilemiyorum.

• Beğen
Tepkiler: SALİH TUNÇKIRAN
sedoş mini pompa ... 2 senedir kullanıyorum hala bozamadım :D hafif yer kaplamıyor kullanışlı gayet ideal.

pompayı genelde sırt cantanızda mı bagajda mı yoksa bisikletin kadrosuna monteli yapışık vb mi tasıyorsunuz?

@hayri77
kadroya monteli şekilde taşıyorum.ayrıca sırt çantasının belli avantajları var örneğin sizi rüzgardan korur ve düşme sırasında sırtınızıda korur, pompayı çantadada taşınasınız birşey olmaz.

Crank Bros Power Pump Ultra..
Süper küçük, hafif ok.. Orta boy bir sele altı çantaya bile sığıyor. Ayrıca High Pressure/High Volume özelliği çok güzel. Evde denediğimde de çok güzel çalışıyordu, Ancak...
Geçen gün yolda (patlak sebebiyle) ilk kez denemek zorunda kalınca sonuç çok da iyi olmadı; o sıradaki sinirle pompayı siboba biraz fazla mı bastırdım bilmiyorum ama daha sonra gördüğüm kadarıyla sibobun ucu pompanın en içerisindeki döner kafaya kadar girmiş ve üzerindeki silindir şeklindeki contaya zarar vermiş! Dolayısıyla daha ilk kullanmamda pompa kaçırmaya başladı ve yarı şişik bir lastikle ancak eve geri dönebildim. Daha sonra evde contayı ters çevirip geri takınca sorun halloldu; ama bu tarafı da zedelenirse game over! (Veya bir conta uydurmaya çalışmak lazım)
Bence netteki pompanın "kaçırdığı" yönündeki yorumların çoğu bundan kaynaklanıyor. Bu hatayı yapmak hiç zor değil; aslında sibobun max girebileceği mesafeyi sınırlayan bir kademe olmalıydı.

Bu pompayı kullanan varsa, benim arkadaşlara önerim; eğer pompa kafasını siboba kilitlemek için mandalı döndürürken en ufak zorlanmayla karşılaşıyorlarsa sakın daha fazla zorlamasınlar! Bu durumda sibop kafanın içine kadar girmiş demektir! Pompayı biraz gari çekip tekrar kilitlemeyi deneyin..

• Beğen
Tepkiler: Upper Architect
Arkadaşlar Decathlon'dan bir pompa aldım, ucuz diye. İşimide gayet iyi görüyor, lastiği şişirmesi gayet rahat fakat basınç değerini göremiyorum doğal olarak. Elimle bu sertlik yeter diyorum. Var mı daha doğru bir yolu bu işin?

(Profex Bisiklet Çift stroklu mini pompa), oldukça küçük bir pompa ama kullanışlı, sağlam ve hafif tavsiye ederim....

arkadaşlar bir tane yol bisikletim var ve size de bir sorum
(link) linkteki pompa ile bisikletimin lastiklerini şişirebilir miyim ?

Benim evde kullandığım pompamın aynısıdır.Her iki sibop türüne de kullanabiliyorsun.Hiçbir sıkıntı çekmeden kullanabilirsin ama bu pompa yanında taşınacak bir pompa değildir.Bir tane de yanında taşıyabileceğin bir pompan olmalı.

yanımda taşımak şu an çok önemli değil evimden fazla uzaklaşmıyorum o yüzden yer pompası tercih ettim gerçekten yol bisikletime 120 psi basabilirsem çok iyi olucak bi de ince sibop ucu 2 günde bozuluyo diyenler var endişem bu yönde...
yorumun için teşekkürler.

bir yıldır kullanıyorum bozulan bir yerini görmedim :) zaten el pompası bozulmuyorsa bu hiç bozulmaz çünkü hortumlu olduğundan o kısımdan tutmuyorsunuz kilitleyip bırakıyorsunuz üzerine yük binmediği için de kolay kolay bozulacağını zannetmiyorum. Ayrıca ufak el pompalarından da 120-160 psı hava basabilenleri var benim kullandığım topeak el pompası 120 psı çok rahat basabiliyor üstünü zorlamadım hiç.

şimdilik bu yeterli ilerde uzun bir yolculuğa çıkarsam gözüme güzel bir el pompası kestirdim topeak onu alıcam ama şimdilik yer pompası işimi fazlasıyla görür inşallah lastikler güzelce şişer de bende aldığım günden bugüne ilk kez istediğim gibi şişik lastiklerle yola çıkarım yorumun için teşekkürler inşallah dediğin gibi bozulmaz

Son karar senin ama şu modeli şiddetle tavsiye ederim ben bunun hortumsuz olanını kullanıyorum ikinci el aldıgım için öyle oldu yoksa kesinlikle bunu alırdım.Hem hortumlu olduğundan sibop bölgesine yük bindirmiyor çok kullanışlı hemde 140 psı hava basıncı verebiliyor ufacık ve çok hafif.

(link)

• Beğen
Tepkiler: İslam Gölge
Geri