Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Powerade zararlı mı?

Scudo
Eee napiyoruz iciyor muyuz powerade?

Sonuca baglanmamis savas cikmis. Netice ne simdi ?

pavıreyd ilk aklıma gelen içecekti ama ben doğal takılıcam biraz. aktarcı abiden öneri aldım. osmanlı şerbeti yapıcam :D
tarifi elimde. isteyen olursa verebilirim

paylaşda görelim neymiş osmanlı içeceği sormana bile gerek yok. bilgilenelim. bide osmanlı savaşı yaparız en azından. :)

ozaman osmanlı şerbetinin tarifini yazıyorum. hazır olun :D aktarcı abim ne yazdıysa aynısını bakarak yazıyorum :))

"""iki zencefil iki tarçın çubuğu kayısı ve üzüm çeşitleri beşer tane. incir bulursan demirhindi ve hurma. keçi boynuzu bi kaçtane. bi yemek kaşığı karanfil azda şeker. onbeş irmi dk kaynat. iki katı su koy tencereye tabiki. al sana süper şerbet. kiraz kaysı falanda koyabilirsin tazelerinden.sonra süz şişeye koy. dolapta dursun. git gel iç. osmanlı şerbeti dedikleri bu... çeşit ne kaa çok okaa vitamin. ama soğuk tüket. sıcak bi halta benzemez."""

ne yazdıysa yazdım :D ben denicem bi ara.

ramazan şerbeti gibi bişi oldu desene.

çok mübarek bi şerbet du yani zamanında koca koca adamlar içiyormuş. hani savaşlarda tek darbede yere yığan adamlar :D
aklıma osmanlının tokatçı birliği geldi :D

@erhanh

Sonucu kendin bulmalısın. 24 sayfa yazı yazılmış. Biraz zahmetli ama okuyup kendi sonucunu bulmalısın.

Gaziantep Meyan şerbeti de güzel oluyor. Ben biraz da pekmez atıyorum içine,bir de çubuk tarçın ohhh....mis gibi :cool:

Yalnız"tansiyon hastaları çok içmesin" yazıyor nedense......

@Uğur Demirtaş

Konuyu hortlatıyorum kusura bakmayın.. Baştan sona okumaya çalıştım açıkçası her mesajı sonuna kadar okuyamadım. Konu başlığından farklı yerlere sapmış. Enerji içeceği ile istonik sporcu içeceği karışmış , bence gereksiz tartışmalar olmuş , konuda çok ampirik yaklaşımlar da olmuş..Ama ben yukarıdaki yoruma katılıyorum.

Ben pek çoğunuzdan yaşlı ve kiloluyum. 2-3 saat arası 50 km lik bir sürüş benim içi ağır oluyor.
1 saatlik nisbeten kendimce hızlı veya yokuşlu antrenmanlarda bile şu durum olabiliyor.
Antrenman bitikten sonra evde dinlenirken her ayağa kalktığımda göz kararması ve baş dönmesi oluyor. Bir yerlere düşüp kafamı çarpacağım Allah korusun. Antrenmana muhakkak bir gün ara veriyorum. Yani gün aşırı bisiklet sürüyorum.. Kısa ama hızlı 4-5 gün arka arkaya kullanırsam da aynı sorun oluyor. Bir gün ara verirsem ara verdiğim gün toparlıyorum. İki ihtimal var ya bu antrenman bana ağır geliyor ya da çok terlediğimden elektrolit dengem bozuluyor diye düşünüyorum.

Önce ikinciden başlayayım dedim. Burada yazılan izotonik içecekte kesin zararlı bir şey vardır mantığı ile burada da bahsedilen litrelik maden sularından aldım. İki ayrı sürüşte iki ayrı marka denedim (akmina ve damla) Hiç bir değişiklik olmadı. Gene baş dönmesi gene göz kararması.
Son iki antrenmanda ise powerade denedim.. 600 ml lik suluktaki normal su bitince durup bir yerlerden bir powerade aldım. Suluğa doldurdum ve çalışmamı onla bitirdim. Kesinlikle 2 seferdir işe yaradığını (göz kararması ve baş dönmesi olmadı) ve sorunumu çözdüğünü düşünüyorum. ..
... da namussuz 3 TL bunun damacasını falan yok mu :D :D :D

@x-rayted merhaba, benzer durumlar bende de oluyordu.belki psikolojik ama poweradden sonra kendimi daha iyi hissettim.ayrıca bim den daha ucuza alabilirsiniz ;)

• Beğen
Tepkiler: x-rayted
bimde acıbadem kurabiyesi var. kuru da değil. ondan da alabilirsiniz

Bence'de artık konu saptı .

Katılan herkese teşekkür ederim.

@x-rayted Ben yerel bir marketten 1.75TL'ye alıyorum. Bence yerel marketleri bir gezin fiyatlar çok oynuyor powerade için.

@chnkrmz Aynen abi bende aliyorum efsane tadi var :D Tavsiye ederim

powerade kipalarda 1.95 ama kesinlikle gatoradenin çakması bi ürün tavsiyem gatorade kullanmanız :)

Terlemeyle birlikte vücuttan atılan su, sodyum ve potasyum, vücudun elektrolit dengesinin bozulmasına yolaçar. Bu dengenin bozulması kalp aritmilerine ve birçok organın fonksiyonlarının bozulmasına neden olabilir. Spor yaparken tüketilen sporcu içecekleri elektrolit dengesizliği riskini azaltmaktadır. Ayrıca içeriğinde bulunan karbonhidratı oluşturan glikoz, fruktoz ve sukroz gibi maddeler vücuttan hızlıca emilip kana karışır ve çalışan kaslar için enerji üretilmesini sağlar.
Yapılan araştırmalar içecekte bulunan en az %6 oranındaki karbonhidratın sporcu performansını artırdığını ortaya koyuyor. Piyasada içerdiği karbonhidrat oranı bakımından çeşitli sporcu içecekleri bulunuyor. Karbonhidrat oranı %6 – 10 arasında olanlar hızlı emilip kana çabuk karıştığından spor yaparken kullanılması öneriliyor. Karbonhidrat oranı %10 – 25 olanlar ise emilimi daha uzun sürede tamamlandığından dinlenme sırasında kullanılması tavsiye ediliyor. Ayrıca %10′dan fazla karbonhidrat bulunduran içecekler bazı insanlarda bulantı, diyare ve kramplara neden olabiliyor

Peki ben bunu evde yapamazmıyım ? Diyenler üşenmezlerse elbette yapabilirler
Malzemeler
1/4 fincan şeker (fincanın dörtte biri)
1/4 çay kaşığı tuz
1/4 fincan portakal suyu
1/4 fincan sıcak su
2 yemek kaşığı limon suyu
3.5 bardak soğuk su
Sıcak su, şeker ve tuz karıştırıldıktan sonra soğuk suyla beraber diğer malzemeleri de ekleyip karıştırıyorsunuz.
Bu içecek yaklaşık 50 kalori enerji ve 110 mg sodyum içeriyor yani Powerade veya Gatorade gibi meşhur sporcu içecekleriyle hemen hemen aynı

Ben de bir aralar Powerade içmiştim kısa bir dönem. Taa ki turuncu renkli olanı sulukta kullanana kadar. Nasıl bir madde veya boya varsa içinde artık ,beyaz renkli suluğun içi birden turuncuya dönmüştü ve hatırlıyorum çıkaramamıştım o rengi suluktan. Düşünün bir de , ben onu içtim, vücuduma aldım.
Tadı çok güzel bir içecek, muhakkak yararları da vardır ama artık içmiyorum. Yerini tutarmı tutmaz mı bilmem ama hurmanın hastasıyım. Hurma + su benim favorim. Onun yanında diğer kuru yemişler , pekmez sucuğu, muz gibi yiyecekler yanında su ile birlikte çok iyi gidiyor. Dönüşte de maden suyu güzel oluyor.

• Beğen
Tepkiler: NoIde4 ve Elbrus
içecek dünyasının WD 40'ıdır bu. henüz bir mutabakata varılamadı.
bence güzel, aktivite sonrası vücudu anında toparlıyor.
özellikle mavisine kurban...

• Beğen
Tepkiler: Elbrus
Geri