Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

prostat

Merhaba, öncelikle herkese (rahatsız olan) geçmiş olsun. Anladığım kadarıyla bu durumdan bir çoğumuz müteessir.
Bende bir süredir idrar debisinde (akış hızı ve hacmi) yaşadığım sorunlardan dolayı yaşta ilerlemesinden (48) dolayı prostattan şüphelenerek bir üroloğa gittim.
Prostat muayenem normal çıktı. İdrar akım hız testi sorunlu çıktı. İdrar kanalında bir sorun varmış.
Önce ilaç tedavisi düzelme olmaz ise ameliyat dendi. Bir ay kadar Tamprost diye bir ilaç kullandım. Sonrasında yapılan testler ve kendi hissiyatım düzelince ilaca devam etmeye başladım.
Özellikle bisiklet kullandığımı (4-5 saati aşan sürüşler) söyledim doktoruma. Bununla bir ilgisi olma ihtimalinin çok düşük olduğunu söyledi. Sürmemde bir sakınca olmayacağını söyledi. Nitekim ilaca ve sürmeye devam. 👍

Scudo
Bende prostat büyümesi var geçen gece idrarımı yapamadım ve acile gittim sonda tsktılar anında 1 litre idrar indi torbaya ama çok rahatsız etti beni bir saat sonra çıkarttım. Sonrası ÇOMÜ üni hastanesi bir üroloji profa randevu aldım gittim ameliyat dedi hoca. TUR yöntemi olacak kapalı ameliyat. Şu an sonda takılıyım bir hafta sonra gel dedi testleri yapalım alalım prostatı dedi. Bisikleti sordum ortası delikli sele kullanacaksın vede altı ay gibi binmeyeceksin dedi.
prostat ameliyatı olan arkadaşlar tecrübelerini aktarabilirler mi?
Acil şifalar, yaşınız kaç üstadım?
Merhaba, öncelikle herkese (rahatsız olan) geçmiş olsun. Anladığım kadarıyla bu durumdan bir çoğumuz müteessir.
Bende bir süredir idrar debisinde (akış hızı ve hacmi) yaşadığım sorunlardan dolayı yaşta ilerlemesinden (48) dolayı prostattan şüphelenerek bir üroloğa gittim.
Prostat muayenem normal çıktı. İdrar akım hız testi sorunlu çıktı. İdrar kanalında bir sorun varmış.
Önce ilaç tedavisi düzelme olmaz ise ameliyat dendi. Bir ay kadar Tamprost diye bir ilaç kullandım. Sonrasında yapılan testler ve kendi hissiyatım düzelince ilaca devam etmeye başladım.
Özellikle bisiklet kullandığımı (4-5 saati aşan sürüşler) söyledim doktoruma. Bununla bir ilgisi olma ihtimalinin çok düşük olduğunu söyledi. Sürmemde bir sakınca olmayacağını söyledi. Nitekim ilaca ve sürmeye devam. 👍
Geçmiş olsun, yabancı kaynakları arastiracagim. Uzun Süre seleye oturma ile prostat büyümesinin korelasyonunu belki birileri araştırma konusu yapmistir. Birseyler bulursam paylaşırım burada
Acil şifalar, yaşınız kaç üstadım?

Geçmiş olsun, yabancı kaynakları arastiracagim. Uzun Süre seleye oturma ile prostat büyümesinin korelasyonunu belki birileri araştırma konusu yapmistir. Birseyler bulursam paylaşırım burada
Iki arastirma buldum:
AB çapında ve aynı zamanda British Cycling tarafından araştırmalar yapılmış. Profesyonel bisikletçilerin 'normal' veya başlangıç PSA'sının daha yüksek olduğunu ancak diğer erkeklere göre prostat kanseri riskinde artış olmadığını bulmuşlar. Bu araştırmanın sonucunda BAUS tarafından, profesyonel bir bisikletçinin yüksek PSA ile sevk edilmesi durumunda üroloğun MR ve/veya biyopsinin gerekli olup olmadığını dikkatle değerlendirmesi gerektiğine dair bir kılavuz yayınlamışlar.
British Cycling ayrıca yoğun bir bisiklet sürme periyodunun 1 ila 4 saat arasında PSA'yı %10'a kadar artırabildiğini gösteren bir araştırmada yayınlamış. Özetle, önlem olarak prostat için uygun olan sele tipleri varmış, ortası boş veya çukur, bunları tercih etmek soru işaretlerini giderebilir.

Nedensellik açısından bisikletin prostat büyümesi yaptığı konusunda kesinliğe ulaşmak mümkün değil. Acaba o kişi bisiklete binmese de prostatı o düzeyde büyüyecek miydi bunun tespiti zor.

Aşırı yüklü efora kaçmadan, yaşa uygun plan ve doğru bike fit + sele yapılacak en iyisi olabilir

Yaşım 51, 2 hafta önce PSA testimi tekrarladım, total 1.30 , serbest 0.29.

4 sene öncesine göre hafif artış var ama bu zaten doğal, yaş aralığına göre referans aralıkları da değişiyor, zira zamanla artan bir değer bu.

Başkalarıyla kıyas yapmak zor ama neredeyse 40 yıldır sele üstündeyim. Yaşıma göre referans aralığında sıkıntı yok, ŞİMDİLİK :hımm:

Prostat herkeste var, sadece bazılarında enfekte oluyor veya daha kötüsü kansere yol açıyor. Selenin olası baskısı PSA değerini yükseltiyor, bu da kanser riskini arttırıyor.
Özetle prostat rahatsızlığı olsun olmasın ben şahsen her erkek bisikletçiye, bu bölgeye baskı uygulamayan doğru ölçüde seleyi doğru açıyla tercih etmelerini tavsiye ederim.

Kronik Prostatit arkadaşlara da ek olarak, terleyip bu bölgeden soğuk almamaya veya bu bölgeden üşütmemeye özen göstermelerini tavsiye ediyorum. Soğukta her şey büzüşür 😊 prostat ta büzüşür ve görevini tam yapamaz, üşüyünce sık idrara çıkma nedeni aynı zamanda.

Son olarak prostatit nedeni bakteriyelse eğer tayt temizliği ekstra ekstra önem taşıyor. Hani zaten kimse kolay kolay yapmaz ama bir taytı yıkamadan iki sürüşte, aman diyeyim.

Biraz uzun oldu ama bu satırları yazdıran süreç, üzüntü, depresyon, acı, emek, umut ve sonunda mutluluk içerir.

Doktor değilim ama yazdıklarım iyi bir doktorun tavsiyelerinin özeti niteliğinde.
Yine de bu tarz bir probleminiz varsa eğer, yüzünüze bakmadan reçete yazan bir ürologdan ziyade, iyi bir doktorun takibiyle başlayın sürece.
Sağlıklı sürüşler dilerim.

Çok geçmiş olsun. Prostat ameliyatı sonrasının bayağı sıkıntılı olduğunu duymuştum. Kendi araştırmalarım sonucu prostat'ın yapısı farklı. Başka organlara benzemiyor. Bir kere, cinsel hayat etkileniyor, idrar yapma sanıldığı gibi sorunsuz olmuyor. Çünkü prostat içinden geçen idrar kanalının zarar görmemesi neredeyse imkansız. Eğer varsa ameliyattan önceki tüm tedavi seçenekleri değerlendirilmeli. Sağlıklı günler dilerim...

Yoğun cinsel hayat veya mastürbasyonun da faydalarından bahsediliyor literatürde. Prostat sperm sıvısına destek veren bezlerden biri, cowper bezi ve vesikula seminalis ile beraber. Kullan ya da kaybet :D

Çalışma, boşalma sıklığıyla ilgili soruları yanıtlayan ve 2010 yılına kadar takip edilen 31925 erkeği içermektedir. Bulgular, PCa etiyolojisinde, özellikle düşük riskli hastalıkta, yetişkin yaşamı boyunca daha sık boşalmanın yararlı rolüne dair ek kanıt sağlamış gibi. Ama daha çok meta analiz incelemek lazım, nedensellik açısından sağlam olması için

(link)

üroloji uzmanı olarak durumu netleştireyim, Bisiklete binmek halk arasında prostat hastalığı olarak bilinen Benign Prostat büymesine veya prostat kanserine neden olmaz ama yapısal yatkınlığı olan insanlarda üretra darlığı yapma ihtimali var. Hastalıkların gelişimleri sadece tek bir faktör üzerinde olmaz, dolayısıyla çok sık uzun süreler bile binilse her insanda üretra darlığı oluşmaz. Bundan kaçınmak için yapabilecekleriniz kilonuzu korumanız, ortası delikli sele kullanmanız, uzun sürüşlerde bisikletten inmeseniz bile aralıklı olarak seleden kalkarak o bölge kanlanmasını düzeltmeniz, uygun iç çamaşırı kıyafet giymeniz olur.
Prostat kanserin risk faktörleri arasında sigaranın akciğer kanseri yaptığı gibi net bir neden yok ancak cinsel multipartner net risk faktörlerinden birisi, daha çok genetik faktörler ön planda. Rutin olarak 50 yaş üstünde tarama yapılıyor. Psa ölçümü bırakın doktor olmayan birini ürolog olmayan bir dr tarafından bile yorumlanamayacak kompleks bir konu, hasta bazlı değerlendiriliyor. Rutin serbest psa bakılması da çok sık yapılan bir hata ancak belirli özel durumlarda spsa değerlendirilebilir. Tüm bunlardan dolayı tek tek alıntı yapıp sen şunu yanlış yazmışsın demeyeyim ama konuda çok fazla yanlış bilgilendirmeler var. Prensip olarak uzmanı olmadığınız konularda bilgi vermekten kaçınmanızı öneririm.

Kapalı prostat ameliyatı oldum bir ay oldu. Şu an işeme normal ama 25 gün kadar kaçırma oldu ve mesane pedi kullandım şu an kaçırma durdu üç günden beri ama pedi takıyorum halen. Sertleşme normal oluyor bir kere masturbasyon yaptım ve meni gelmedi orgazm bir tık değişik oldu ama problem edilecek bir durum olarak görmüyorum. Ameliyat sonrası aklıma geldikçe kegel exercise yaptım. Konuştuğum insanlar bende de var korkuyorum ameliyat olmaya diyorlar. Korkulacak birşey değil diyorum. 🤭

Kapalı prostat ameliyatı oldum bir ay oldu. Şu an işeme normal ama 25 gün kadar kaçırma oldu ve mesane pedi kullandım şu an kaçırma durdu üç günden beri ama pedi takıyorum halen. Sertleşme normal oluyor bir kere masturbasyon yaptım ve meni gelmedi orgazm bir tık değişik oldu ama problem edilecek bir durum olarak görmüyorum. Ameliyat sonrası aklıma geldikçe kegel exercise yaptım. Konuştuğum insanlar bende de var korkuyorum ameliyat olmaya diyorlar. Korkulacak birşey değil diyorum. 🤭
Çok geçmiş olsun.

• Beğen
Tepkiler: gungor17
Prostatı hep duyarım. Eski işyerimde satış elemanı bir abimiz vardı, adam çok yer gezip çok kişi tanıdığı için baya birşey biliyordu. O erkeklik organlarını (testis, penis) serin tutmak gerek derdi. O bölge sıcağı sevmez. Prostat belki sıcaktan olumsuz etkileniyor olabilir mi? Havuza girince serinleyince rahatlıyor o bölge. Bisiklete binerken tayt giymem, hafif bol %100 pamuk pantalon giyerim.

Geri