Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

PTT Kargo

Peki merak ettiğim ben simdi kargomu verdiğim şubeye gitswm cayma hakkimi kullanip urunu geri alabilir miyim ?

Scudo
Geçmiş Olsun Fatih.

Benimde 2009 yılında Sony fotoğraf makinem kayboldu ptt kargoda. Ama paket içeriğinde ayakkabılarım falan da vardı elime kutuyu verdiklerinde kontrol etmeden aldım onun için ıspatlayamadım da kaybolduğunu. O günden beri kullanmıyorum.

ben 2 sefer ptt kargoyu kullandım 2 sindede sorun yaşadım şimdi yurtiçi kargoyu kullanıyorum kargoyu veriyorum ertesi gün adamın elinde oluyor ptt kargoda 2 hafta bekledim hayle dağıtıma çıkmamıştı hangi şubede olduklarınıda söylemiyorlardı en son gittim malatyadaki bütün şubeleri gezdim buldum

• Beğen
Tepkiler: fatihaydın
Ptt kargo sırf daha ucuz diye tercih ediliyor. Diğer firmalarla fiyatları nerdeyse %50 farkediyor. Demekki hizmetide %50 daha azmış :)

• Beğen
İstanbuldaki tüm şubeleri gezmeye kalksam grev biter :-D kargoyu teslim ettiğim şubeye bi gidicem bakayım oradaysa alicam paketi geri...

Ptt kargo değişik bir kurum, geçenlerde bir kaç kere jant seti gönderdim aldım sıkıntı yaşatmadı, daha sonra alıcı ödemeli olarak sattığım mp3 çaların ücretinin geldiğine dair belge gönderilmiş evime, gittiğimde parayı alamadım bulamadılar hemde elimde paranız geldi belgesi olmasına rağmen, ertesi sabah gidip olay çıkartınca daha üst bir yetkili buldu, kurumda çalışan insanları kötülemek istemem ancak gerçekten işlerinde iyi değiller emeklilik yaşları gelmiş içi geçmiş insanlar çalışıyor hep.

Yurtiçi kargoda gözümden düştü, hepsiburadadan çamaşır makinası siparişi verdim 1 gün sonra kargo şubeye gelmesine rağmen evime getirilmedi, şubeyi aradığımda makinayı aşağıda bırakabiliceklerini belki 1 kişi yardım ederse çıkartabiliceklerini söylediler. Şubedeki çalışan çok seviyesizce muhattap oldu daha sonra bölge müdürlüğünü arayıp şikayet ettik, hepsiburadaya ve şikayetvar com ada şikayet edip uzun süre başlarının etini yedikten sonra ertesi gün kapımıza kadar getirdiler makinayı. Türkiye'de kimsenin başının etini yemeden işini yaptıramıyosun düzgün bir şekilde ;).

Bence yetkilileri arayıp şikayette bulunun sert bir tavırla, grev varsada kargonuzu alıp mahçup etmeselerdi en azından, baştan sağma iş yapmışlar sizde mağdur olmuşsunuz.

@mustafa şükrü yıldırım
Aras Kargo yu tavsiye edebilirim, elbette onda da yüzde yüz memnun oranı yok ama en azından milli sermayeli tek kargo firmamız.

Ptt de iş çalışan insanlara kitlenmiş durumda fazlasıyla ama ben pişman olmadım şansımadır beşki . Hatta geçen y.dışı siparişi geldi ptt ile. Postacı abi, ben postacınızım vs diyerek girdik konuya tanıttı kendini, eğer daha kargo gelecekse tel.unuzu alayım evde olmazsanız şubeye kadar gitmeyin yorulmayın ben haber vereyim dedi. Ağzım açık bi şekilde tebrik ettim bir o kadarda sevindim aslında özel mantığıyla devlet işi görünce :in:

arkadaşlar salı günü istanbul'da ayrı ayrı semtlerden 2 ürün verildi kargoya, buraya eskişehir'e çarşamba günü geldi ikisini birden aldım.
aynı ptt den bahsediyorsak sanırım arada bir şansımızında tutması gerekiyor...

• Beğen
@ahmet can baydar

Belki denk gelmis bana ama sonuc olarak aliciyi madur ediyorlar

Bisikletforumdan ve sahibinden.com sitesinden defalarca alışveriş yaptım ve hepsinde de PTT kargoyu kullandım. Hiç birinde sorun yaşamadım. Ucuz olduğu için tercih ediyorum. Diğer kargolarla 11 TL ye gelen küçük bir kargo PTT ile 4,5 TL ye geliyor. Ayakkabı kutusu büyüklüğünde bir paket bile 7-8 TL ücret tutuyor.

• Beğen
valla yakın zamanda beklediğim bir kargom var taaaa hataydan gelecek ama pttt ci arkadaşlar grev yapmış galiba artık bizim kargo 1 senede gelir herhalde

(link)

grev bitecek gibi görünüyor ama zaten normaldede çok kötü çalışmakta olan bir kurum

• Beğen
PTT yi son bir yıl içinde en az 20 kere kullanmışımdır ve hiç bir sorun yaşamadım. Grev olduğunu da bilmiyordum. Resimlerdeki pankartlara göre satışı söz konusu.
Bu yıl içinde PTT genel Md.ünün konuşma yaptığı bir seminere katılmıştım. Kurumun özellikle son 4-5 yıl içinde yaptığı atılımdan bahsetmişti. Dinlediğim en etkili sunulardan biriydi. Kurum resmen kendini her anlamda (karlılık, ofis sayısı vs) 5e katlamış. Bir devlet kurumu olmasına rağmen özel sektörleri filan sollamış.. Zaten bu kargo işinden ve açılan yeni ofislerinden de belli. Genel md.ü sattırmayız diyordu ama onun da elinden bişey gelmiyor galiba.. Cidden yazık :(

• Beğen
@fatihaydın

Tepkinin PTT çalışanlarının neden greve çıktığıyla ilgili değilde, benim işim yapılmadı gibi şahsi bir nedenden olması bence çok kötü bir durum.

Grev hakkının grevle alındığı bir ülkeden bahsediyoruz burada. Yapılan haksızlıklara karşı oradaki emekçilerin karşı koyması bizim işlerimizden daha önemli olduğunu düşünüyorum.

@Oğuz Taş

tabi.ben işçinin hakkını burada oturup düşüneyim ama işçi bu adamın işi acil mi acaba ne gönderiyor alıcı için ya çok önemliyse ne olacak ? ya parası peşin ödenmişse de iki taraf da madur olursa ne olacak bunları hiç düşünmesin.çok güzel.ben 13 gündür işçiyi düşünüyorum ve çok merak ediyorum acaba işçi beni ne zaman düşünmeye başlayacak.

Fatih kardeşim umarım bir gün hakkını son çare olarak grevle aramak zorunda kalacağın bir işin olmaz. Bu ülkede emek kıyımı var, herşey özelleşirken, sermaye sahibi çalışanı da satın aldığını sanıyor ve ortaya inanılmaz kötü çalışma koşulları çıkıyor. Bu örnekte ne acı ki sermaye sahibi kamunun ta kendisi. İnsanlar kötü çalışma koşullarına isyan ediyorlar, dahası da özelleştikten sonra statülerinin ne olacağı belli değil, ciddi bir gelecek kaygısı içindeler. Bakın daha geçenlerde kaç tane THY çalışanı işinden oldu, sen hiç düşünüyor musun işsiz kalan bu insanlar acaba şu anda ne halde diye.
Tepkini anlıyorum ama keşke İş Kanununun sermayedar lehine düzenlenmiş olduğu bir ülke olmasa burası da bu insanlar da son çare olarak işi bu noktaya taşımasalar. Kimse arzu etmez insanların hizmeti bu koşullarda almasını, senin, benim ya da bir başkasının mağdur olmasını.
PTT nin ne kadar büyük bir rant kapısı olduğunu bilenler ne hesaplar peşindeler, yazık memlekete...

@Yusuf Z. Şipal

peki o zaman onlar devam etsinler grevlerine.sanki ben bi anda işçi düşmanı gibi oldum gibi hissediyorum.sakın o şekilde düşünmeyin o anlamda yazmadım bunları. yarın öbür gün çıkıp alıcı bana sorarsa parayı verdim kadrom hala nerede diye inşallah diyecek bir cevabım olur.onlar haklarını arasınlar tabi aramasınlar demiyorum ki ben.ama bırakın da ben de hakkımı arayayım değil mi ? peki ben burada oturup yazsam çizsem ne olacak hiç bir şey... boşverin siz bakmayın benim yazdıklarıma bir daha tercih etmem olur biter kapanır mesele ama her ne olursa olsun,her ne sebepten olursa olsun bence bir insanın kendi hakkını ararken,hakkını alması gereken kişi yerine suçsuz olan kişileri zor durumda bırakmaları kabul edilemez ve kesinlikle savunulamaz bir şey.belki suçsuz olabilirim ama ben paramı aldığım halde arkadaşın hala kadrosunu alamamış olması beni biraz yerin dibine sokuyor

• Beğen
Tepkiler: Samet Koç
Fatıh kardesım,bısıklet yolları ıcın topluca eylem yapıp caddelerı kapatan yuzlerce bısıkletlının uzerıne sırf bır yere gec kaldıgı ıcın aracını suren veya surebılecek potansıyelı olan bır zıhnıyete kıl kadar yakınsın.Yasın oldukca da genc,bu zıhnıyetın degısmesı dılegı ıle kazası belasız bol pedallar.bır kurumun calısanları grev yapıyorsa ve buna tepkı gostermek ıstıyorsanız(eyleme degıl kuruma) o kurumu tercıh etmemekte bır tepkıdır.

Geri