Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

PTT Kargo

@aslankangal
mustafa allah aşkına daha ilk alışverişin benim başıma çok geldi ama fiyatı iyi ona bişi demem ama kargonun hızlılığı tartışılır inş. daha iyi hale gelir

• Beğen
Tepkiler: seda ak
Scudo
@halid acar

SN İŞLEM / YER
TARİH
1.
Kabul Edildi - KONYA(ALAADDIN DAĞ. VE TO
11/11/2009 14:13:53
2.
Sevk Edildi - KONYA(ALAADDIN DAĞ. VE TO
11/11/2009 14:50:27
3.
Gönderinin Geliş Kaydı Yapıldı - KONYA(MEVLANA P.I.M.)
11/11/2009 16:54:03
4.
Sevk Edildi - KONYA(MEVLANA P.I.M.)
11/11/2009 17:40:36
5.
Gönderinin Geliş Kaydı Yapıldı - AFYONKARAHİSAR(AFYONKARAH
11/11/2009 22:58:26
6.
Sevk Edildi - AFYONKARAHİSAR(AFYONKARAH
11/11/2009 22:58:56
7.
Gönderinin Geliş Kaydı Yapıldı - İSTANBUL(AVR)(İSTANBUL KA
12/11/2009 10:26:00
8.
Sevk Edildi - İSTANBUL(AVR)(İSTANBUL KA
12/11/2009 10:44:32
9.
Gönderinin Geliş Kaydı Yapıldı - İSTANBUL(AVR)(AVP.İ.M)
12/11/2009 12:00:06
10.
Dağıtıcıya Verildi - İSTANBUL(AVR)(AVP.İ.M)
12/11/2009 12:20:59
11.
Teslim Edildi - İSTANBUL(AVR)(AVP.İ.M)
12/11/2009 19:20:34
alsana tam verileri Halitcim

ptt bana 1 metre yakın olsada 1 km uzaktakı aras veya yurtiçi kargoyu tercıh ederım hem kalıte bakımından hemde uzak mesafede daha cok pedal cevırecek olmamdan :) blackwinterday adlı arkadasımıza mouse satmıstım ptt kargodan verdım 1 hafta oldu hala ulasmadı.:(

@sonEr´´
mustafa gör bunları :D
bu arada eğer kargo kağıdını yırtmadıysanız gidin diyin böyle böyle ne zaman ulaşacak diyin

• Beğen
Tepkiler: seda ak
@halid acar

sen ptt internetden kargo takip bilmiyormusun bende sana bu teknik veri kafamdan yazmadım kod numarsı yazıp bunları kopyala yapıştır yaptım ok

Maestro özellikli pttkart'ım var.bununla yurt dışından alışveriş yapabilirmişim.lakin türk lirası var hesapta.yabancı sitelerde dolar euro bazında ürünler var.bu durumda alışveriş yapabiliyormuyuz ? hiç internetten yurt dışından kart ile alışveriş yapmadım,yurt içinden bile yapmadım. ama evancycles diye bir site var orada çok güzel indirimler oluyor dürtüyor beni sürekli. maestro özellikli pttkart ile alışveriş yapabiliyormuyuz acaba. bilgisi olan varmı ?

merhaba,
dün, bizzat PTT yetkilisine sorarak öğrendiğim yeni uygulamaya göre,
bir PTT gönderisi diyelim 50x50x50 cm lik küp bir koli. desi hesabına göre 20 lira, ağırlığına göre 7 lira tutuyorsa, PTT 20 lira ücret alıyor artık bizden.

PTT nin yararına hangisi uyarsa dedi bana PTT yetkilisi. önce tartıp sonra metre ile ölçüyorlar. sonra da fiyat çıkıyor.
dün aileme 9kg luk eski PTT ağırlık usulüne göre yaklaşık 10 liraya göndereceğim bir koliyi, yeni sisteme göre 20 liraya gönderdim.

koli ve büyük gönderilerde PTT nin bir esprisi kalmamış anlayacağınız. 1 kg nun altındaki ve PTT naylon torbalarına sığan gönderiler ise azıcık zamlanmış. ama yine makul fiyatlı.

bilginize,

mehmet levent

Desenize PTT Kargoda standart kargoculuk furyasına uymuş (İşime ne gelirse furyası (!) )

Bu bir süredir böyle ne yazıkki. Diğer kargolarda aynı şekilde çalışıyorlar. Olan yine tüketiciye oluyor.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Ekentok
@Mehmet Levent

Evet tüketici karşıtı bir uygulama. Bu yeni uygulama 1 aydan fazladır yürürlükte. ağırlığa degil hacme göre ücret alıyorlar maalesef ! Espirisi yok yani ! Artık kolileri bile normal kargo ile göndermeliyiz. Arada fark kalmadı PTT ile.

@İbrahim Aslanhanbu uygulama epeydir var benim bildiğim üç dört ay oldu birde kolileri başka adreslere verebiliyorlar veya evde bulamadık deyip ihbarname bıraktık diyerek geri gönderebiliyorlar bu bilhassa yurtdışı alışverişlerde oluyor benim başıma üç kere geldi ptt nin bir esprisi kalmadı aynı paraya hatta belki daha ucuza diğer kargolarla gönderebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: İbrahim Aslanhan
yanlış anlamayın ama esasında tüketici karşıtı değil. Taşımacılık kuralları gereği; kapladığı alan brüt kilosundan fazla ise kapladığı alan ücretlendirmede esas alınır ( hacim kgs için hesaplama= en x boy x yükseklik / 6000 dir. örnek 60cms x40cms x40cms /6000 = 16kgs hacim kilosuna eşittir.) Nedeni kısaca taşıma esnasında uçak,kamyon,gemi de kargonun max brüt kilo ve max hacim limiti vardır bu limitler içerisinde gönderiyi en doğru şekilde taşımayı hedefler, şu şekilde düşünmek lazım sizin deyiminizle Ptt kamyonu ile İstanbul'dan Ankara'ya hafif ama hacmi yüksek bir kargo taşıdığınızda 100kgs bir kargo ile hacimsel olarak kamyonu doldurabilir ve 100kgs üzerinden ödeme yaparsanız 200tl gibi taşıma ücreti ödediniz halbuki kamyonun gidiş maliyeti 300tl siz kar ettiniz Ptt zarar etti, Ptt bunu 1 yapar 2 yapar 3 de iflas eder bunun önüne geçmek için yapılmış bir kuraldır.

Belki PTT ye daha önce iç hatta bu kadar kargo taşımadığı için/postalar ile taşıyarak bunu göz önünde bulundurmamış olabilir. İş hacmi arttığı için bu kurala ister istemez uymak durumunda kaldı.

fazla para ödememek için kolileri minimum boyutlarda yapmakta fazda var.

• Beğen
Tepkiler: Bisikletgazetesi
Buda demek oluyorki arkadaşlar, kolileri kendimiz yapcağız. Hacmi daraltacağız basit:)

@Ömer Faruk MUMCUOĞLU

başından bu işi böyle yapsaydı belki daha anlaşılabilir olurdu ancak epey bir zaman sonra böyle bir uygulamaya geçmek müşteri alışkanlıkları açısından hoş değil. bir kilo demir ile bir kilo pamuk aynı paraya giderken yeni uygulama ile pamuk daha pahalıya gidiyor. (pambığın sıkıştırılamadığını var sayarsak)

sürat ve aras kargo daha makul görünüyor artık.

Geri