Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

PTT ve Yurtdışı Alışveriş Sorunları

@Türka¥
Ek ücret ile takipli yapabilirsiniz kargonuzu

tapatalk yaz kızım

Scudo
Benim de takipsiz yaklaşık 27 ürünüm vardı 2 ay gibi geç bir zamanda geldiler ama hepsi geldi 2 tanesi hariç satıcıya süreyi uzat yoksa tartışma açarım diyorum uzatıyor hemen

tapatalk yaz kızım

@uygar türk
Hemşerim istanbula gitmene gerek yok sanırım. Gümrükte vergileri kesilir. İzmit merkez dağıtıma gelir kandıra sapağında benzin istasyonun arkasında. Takipde edersin oraya gelince nette vergilerde çıkar öder alırsın kolini. Bilgi için ptt 444ü ara gayet güzel ilgililer yani bilgilendirme yaparlar.

İzmit dedin forumda sinop yazıyor

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@uygar türk

Gümrüğe takılır.
%18 vergi ödersiniz.
Ya kapıda ptt memuru vergiyi alır yada izmitteki ptt'ye gider ödersiniz.
Takılmamak gibi bir durumu yok.

@Taxonera
Sinoptan izmite tasindim.seneye tekrar sinopta olacam.

Cok tsk ederim verdiginiz bilgiler icin.o zaman veriyorum siparisi

Vergiyi teslimde PTT görevlisine verirsiniz.
Birçok kez 75€ üzeri ancak 1500€ altında alışveriş yaptım, vergiyi hep dağıtan görevliye ödedim ve hiçbir sıkıntı yaşamadım.

PTT görevlisi yurtdışından takipsiz gelen gönderiyi sizi evde bulamazssa ne yapıyor.
Güncel durumu sormak istiyorum. Bazı yazılarda apartmanın önüne bırakıp gider- gitmiş demiş. Kimisi aparmanın içine bir yere bırakmış demiş. Şu sıralar bu konuda PTT nin belli bir standart uygulaması var mı?
"uğradık bulamadık ptt şubeden gelip teslim alın " gibi not bırakma vs.

@caner ünsal Not bırakmaları gerekiyor. Ancak bildiğiniz gibi çoğu zaman bırakmıyorlar. En yakın PTT şubesine teslim ediliyor. Sanırım 5 gün içerisinde alınmazsa iade işlemleri başlatılıyor ve ürün satıcıya iade ediliyor.

• Beğen
Tepkiler: caner ünsal
@caner ünsal Bizim ptt görevlisi posta kutusuna atıp gidiyordu. Artık öyle yapmaması, her seferinde uğrayıp şubeden alacağımı söyledim. Bir kenara ayırıyor ve çağrı atıyor. Gidip şubeden alıyorum.

• Beğen
Tepkiler: caner ünsal
@caner ünsal

Takipsiz paketleri eğer evde yoksanız posta kutusuna bırakır gider. Zaten evde de olsanız size teslim etme mecburiyeti yok, posta kutusuna bırakır gider. (Mektup gibi)

23 mayısta aliexpress'ten aldığım ürün 28 mayısta çin'i terkediyor ve bir daha en ufak bir güncelleme yapılmıyor..
bu durumda bu takip numarasında bi sorun var diyebilir miyiz?
yada bu durgunluk normal mi? EBAY'de hiç böyle şeyler yaşamıyordum :confused:

https://i.hizliresim.com/r9En5a.jpg

@Türka¥ Aynısı bana oldu daha 3-4 gün önce. Ben siparişi Çin'de sanarken bir baktım kapıma geldi.bekleyin gelir büyük ihtimal kayıt girmiyorlar bazıları

@Türka¥ Bir dahaki hareket TR ye girince olacak. O da ortalama 10-20 gün sürer. Tahminen hafta içi güncelleme görürsünüz.

@Türka¥

Bununla kıyaslarsak bu aralar gelebilir

Dosyalar

• image.png
    image.png
    28,8 KB · Okunma: 29
nihayet istanbula geldi.. aliexpressteki satıcı uçakla değil de, gemiyle göndermiş olmalı.. 2 haftalık yolun tek açıklaması bu bana göre :D

https://i.hizliresim.com/v4bEPA.jpg

@Türka¥
13 hazirandan kaç gün sonra elinize ulaştı? Ayrıca istanbul'da mı oturuyorsunuz. Benim kargom da bugün Başakşehire ulaşmış. Ordan kıyaslama yapmak istiyorum. Bu hafta içi elime ulaşır mı diye.

Çin hükümeti galiba beni banladı aldığım yaklaşık 30 ürünün 7-8 tanesi çinde kontrollerden geçemiyor, çakı telefon değil yani şu uyduruk aktarıcı koruyucu demirden el feneri flaşör fln :/

Çinden bişey getirtmek zulüm gibi. Kamere aldım 1 ayda zorla Türkyeye giriş sağlandı.Geçtiğimiz ayın 6sında kargoya verildi oradan. Geçen cumartesinden beri başakşehirde işlem görmüyor.(Post NL)

Ancak irlandadan birşey aldığım zaman bu süreç çok hızlanıyor.(En erken 5 günde geldiği oldu parcel force ile)

Valla bi cacık anlamadım be bu işten. Defalarca yurtdışından alışveriş yaptım, ne zaman çinden alsam bişeyler aşırı uzun sürede elime geçiyor.

@ihsan onur şener
parcel force diyosun fiyatın20tl si parcel force zaten

Geri