Scudo Sports

PTT ve Yurtdışı Alışveriş Sorunları

şu ürünü bike -component adlı firmadan aldım 25/0/2023 tarihinde sipariş verdim 23/06/2023 tarihinde teslim oldu. çok iyi ambalajlanmıştı. Firmada kaliteli ve ilgili.
198, Euro fiyatı 40 euro nakliye 238 euro fiyat. Vakıfbank kredi kartı için 22 euro komisyon aldı 260 euro oldu. 800 TL Gümrükçüye 2751 TL vergi (gümrük KDV ek vergi )
Kur 27 olsa 260*27=7020 TL toplam maliyet 7020+2751+800 =10571 TL olmuş oldu. Fiyat pahalı ancak güzel bir mavic setim olmuş oldu.
Posta idaresinde şöyle bir hata var. kanun koyucu vatandaşlara kendi kendine beyan vererek bu malın vergilerini ödeyebilmesi hakkınıda vermiş. Bu hakkı kullanma imkanı kasıtlı olarak kısıtlanıyor. Başaksehire gittiğinizde direk sizi gümrükçüye yönlendiriyorlar. Bir diğeri şu :açık kaynaklarda vatandaşların 150-1500 euro ithalatlarda ithalatçı gibi gümrük beyanı doldurmasına gerek olmadığı yazıyor. Normalde ürün gümrüge geldiğinde vergilerin tutarının sana bildirilerek ödenmesi halinde teslim yapılacağı yönünde arama yapılması lazım. Ancak ptt bunu yapmıyor Hangi ilde olursan ol Önce seni oraya çağırıyor sanıyorsunki vergiyi ödeyip malı alıcam. Sonra seni doğrudan gümrükçüye gönderiyor. Hemde anlaşmamız var diyor. Bir kamu idaresinin vatandaşları özel bir firmaya bu şekilde yönlendirip onlara menfaat sağlama hakkının olduğunu düşünmüyorum. Genede kendilerine teşekkür ediyorum. ürünü sağlam bir şekilde teslim aldım.IMG_20230623_183035.jpg

Scudo
Ben sizin ptt ile standart kargo almanıza bağlıyorum. Fedex, DHL gibi hızlı kargolar size işlemleri yapabiliyorlar, tek tuşla hallediyorsunuz duyduğuma göre. Sırf hızlı kargo seçenekleri olmadığından Jkboots'tan sipariş yapamıyorum.🥾

Böyle bir şey nasıl olabilir? Zararı kim karşılayacak?

PTT oradan oraya yazışıyor şimdi kendi arasında, destekten takip ediyorum. AliExpress ulaşmayan malda her türlü iade yapıyor zaten, o sıkıntı olmaz.

Lakin zarar kadar çok gelmemesi de sorun. Orijinali plastik olan ve her zaman kırılan parçanın yerine maliyeti birkaç lira olan çelik versiyonuna 15 bin liralık alet o parça olmadığı için yatıyor diye vergi dahil 380 lira para verdim, o ya hiç yola çıkmadı, ya Türkiye'ye gelmeden kayboldu, uzun süre hareket görmeyince AE otomatik iptal yapıp ücretini iade etti. Başka satıcıdan yeniden aldım, bu sefer 486 lira verdim, şimdi o kayıp. Şu anda yeniden alsam 554 lira. Alet de 3 aydır parçasız yatıyor.

Keşke daha önceki gibi vergisi ödenen ürün Aras ile geliyor olsa.

Geri