Scudo Sports

PTT ve Yurtdışı Alışveriş Sorunları

@Desert Fox Anlaşamadığımız nokta şu; kargo seçeneklerinde takipli kargo yazıyor ve ücretisz. Siz satın alıyorsunuz. Satıcı takipsiz kargo yolluyor. Ve bir çok satıcı maaalesef bunu yapıyor 5$ altı ürünlerde.

Örneğin yakın zamanda ilk dispute mu açmak zorunda kaldım; indirimden takipli diye bir ürün aldım 4 Euro luk elime ulaşmadı. Satıcı takipsiz yolladı. Takipsiz hiçbir ürün almıyorum gerekirse ücretini ödüyorum.Herhalükârda daha uyguna geliyor fiyatlar

Scudo
@ErHan72 o dediğin duruma ben bir kere düştüm ya dedim ne güzel takipli yolluyor hem de bedava dedim atladım ancak dediğin gibi yaptı arkadaş 2 ürün almıştım takipsiz yolladı 1 si geldi 1 si gelmedi.bundan sonra da gözümü açtım ücretsiz takipli seçeneğine dikkat ediyorum

Satıcılar işin kolayını bulmuşlar; 5$ ve altı ise takipsiz yollayacak olsa bile kargo seçeneklerinde ücretsiz ve takipli yazıyorlar. Takipsiz yollayınca da "neden takipsiz yolladın?" diye sorulunca aynı cevabı veriyorlar. Mecburen google çeviri kullanıyorum; bahsettiğim satıcı 5$ altı... diye yazdı. 5$ altını takipsiz yollayacaksan yazarsın takipsiz diye. Takipli almak isteyen bastırır 1-2$ takipli alır. Bu satıcının işgüzarlığı. Onun için hem burada hem diğer platformda uyarıyorum takipsiz almayın diye. İndirimden güneş gözlüğü aldım 11.11 de 0,98 Euroya geldi kuponla. Satıcı ücretsiz takipli yolladı.
Ben Aliexpress'ten alışveriş yapmadan önce bir çok Aliexpress alışveriş konusu okudum. Ufak tefek ürünler aldım en başta. Alışveriş yapmaya heveslenenler çeşitli nedenlerle hemen atlıyorlar. Zannediyorlar ki hem çok kolay, hem çok ucuz.Ondan sonra başlıyorlar kargom niye gelmedi. Bilmiyorlar ki bu sabır işi öyle 2-3 günde kapına gelmez. İhtiyacı olsun olmasın her şeye saldırıyorlar. Bir forumda Aliexpress konusu var devamlı takip ediyordum; o kadar gereksiz abuk sabuk ürünler alıyorlardı ki ucuz diye. Zaten ölücü denen tipler sarmış. Yakındır Aliexpress'ten de bu tipler yüzünden veto yememiz

@ErHan72 hahah biliyorum o forumu onlar zaten ölücülükte aştılar ne varsa alıyorlar ihtiyacları olmadıgı halde.kendim üniversite öğrencisiyim bir şeyi alırken 2 kere düşünürüm ihtiyacım var mı diye? ama aşırı derecede kargo yağıyor türkiye ye bence bu yüzden düşürüp duruyorlar vergi limitini millete bakıyorum abuk subuk ne varsa alıyorlar paralarını saçıyorlar resmen deli oluyorum

Gearbest siteside takipli olayinin yaninda 1 2 dolara siparis sigortasi temin ediyor. Olurda kirik geldi kayboldu birebir aynisini yada para iadesine gidiyor.

Siparis meblagi yuksekse veriyorum 2 dolar. Mesela arac kamerasi almistim 80 dolar 2 dolar devede kulak kaliyor.

• Beğen
Tepkiler: ekranci
@brky1905
2 defa kullandım. Biri 9 diğeri 12 günde elime ulaştı.

• Beğen
Tepkiler: brky1905
@Hüseyin Odabaş

@hamlet2006

@Hüseyin Odabaş

Bu konuda bir gelişme oldu mu? Birileriyle irtibat kurabildiniz mi?

Geçen ay Bike24'ten jant çemberi almak zorunda kaldım (ve 20 euro kargoyu da paşa paşa ödedim)
Aldığım ürünlerin fiyatı 29.73 tutmasına rağmen kargoyu da içine katarak 49 euro üzerinden 47 lira gümrük çıkarmışlar. Fatura tarihi 25 ocak, yani bu 22 euro hikayesinden önce verilmiş bir sipariş. Henüz dağıtıma çıkmadı, postacı gelsin kime şikayet ediliyor ona da soracağım.

Hayır, usulsüzlük yapacaklarını bilsem bike24'ten alacak daha çok şey vardı, sırf şu gümrük parasını ödememek için almamıştım.

Acaba Bike24'den alınan tüm ürünlerde bu sorun yaşanıyor mu? (Sorun bike24'ün kestiği fatura/beyan ettiği belgede de olabilir...)

@ekranci ptt beni aramisti urun gumruk ihbarli bize gelin sonra oraya gideceksiniz diye. Gittigimde adamin elinde takip numaralari ve isimlerin yazdigi bir karalama kagit vardi. Memur onun üzerinden islem yapiyor. Ptt siparis ciktisi falan götürün demesi bundan bence. Orada urun tutari ile kargonun ayri gorunmesi icin. Sonucta yuzyuze muhattab oldugunuz biri var. Elinizde evrakla gidebilirsiniz. Hatta telefonunuzdan acip bile site uzerinden gösterebilirsiniz. Bakin bu urun bedeli bu kargo bedeli diye.

@scottrek Hiçbirsey olmaz ilaç yada kimyasal tütün mamulleri elektronik sigara kötü şeylere izin vermiyorlar batarya geçer.

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
@scottrek Hiçbirsey olmaz ilaç yada kimyasal tütün mamulleri elektronik sigara kötü şeylere izin vermiyorlar batarya geçer.
Bir ara bu piller sıkıntı oluyor diye bir kaç kişi paylaşmıştı ama siz sanırım PTT'de çalışandınız bilginiz vardır diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve TeamO2.cc
@yavuzkosar Gumrukle PTT Karıştırmayın Ama ben zaman zaman denk geliyor ve görüyorum. Sans işi tabi bazen bakıyorsunuz hiç takilmayacak dediniz malzeme takılıyor gümrükcu arkadaşların ruh hali çok değişken 😂

• Beğen
Tepkiler: ratm ve yavuzkosar
SKY NET mesaj geldi. Gümrük ücretini yatırıp dekont ve TC kimlik ile geri dönüş yapın dediler. Hallettik bakalım.

SKY NET mesaj geldi. Gümrük ücretini yatırıp dekont ve TC kimlik ile geri dönüş yapın dediler. Hallettik bakalım.
Sıkıntısız gelecek sanırım, gözünüz aydın :harika:

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
Yine evde otururken "teslim edilemedi" ibaresini görüp hicbir numaraya ulasamadigim bir an yasiyorum. Su mubarek ramazanda sovdurmeseniz bizi olmaz degil mi?

Son düzenleme:
@Bıyıkov Onun güzel bir açıklamasını yapmışlardı bana mantıklı geldi. Zimmet e verilen kargo gün içinde teslim edilmezse dağıtıcıya eksi puan yazıyormuş. Dağıtanda gelmese bile evde yok, teslim edilemedi şeklinde not düşüyormuş. Yarın büyük ihtimalle gelecektir.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Bıyıkov
@Bıyıkov Onun güzel bir açıklamasını yapmışlardı bana mantıklı geldi. Zimmet e verilen kargo gün içinde teslim edilmezse dağıtıcıya eksi puan yazıyormuş. Dağıtanda gelmese bile evde yok, teslim edilemedi şeklinde not düşüyormuş. Yarın büyük ihtimalle gelecektir.
Süreçleri iyilestirecek formuller yerine yine sureci idare ettirecek çözümler. Kendimi onlarin yerine koyarsam bana da mantıklı geliyor. Ama bu kafayla 1 adım yol alamayiz ki. Eyvallah Cetin cok sagol.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Tek bir wiggle siparisim, 2 paket halinde kargolandi. 2 adet fedex takip no ve 2 adet ptt kargo takip no olustu.

Tahminimce 2 pakete de ayni fatura etiketini yapistirdilar. 650 usd siparis tutari.

Iki paket ayni anda gumruge girdi, ikisine de ayri ayri 1020,80 (1012+8+0,8) tl vergi ciktigi yaziyor. Paketlerden biri bugun gumrukten cikti. Diger hala "zimmet edildi" durumunda.

Tahminimce mal tanimi ve bedeli yazan etiketlerde 1/2 ve 2/2 ibreleri vardir bu durumda ne yapmam gerekr? ikisine de ayni tutarli etiket yapistirildiysa ne yapmam gerekir?

Gumrukten cikan gonderi yarin teslim ediir muhtemelen.

Geri