Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

PTT ve Yurtdışı Alışveriş Sorunları

Merhabalar arkadaşlar ,
AliExpress'ten Bugüne kadar 20'ye yakın zipariş vermeme rağmen ; özellikle son 5 siparişim de gönderimler takipsiz gönderiliyor ve 2 aya yaklaşan siparişlerim için paramın geri iadesi için kayıt açmak durumunda kaldım .
Sorum şu : siparişi verirken takipli kargo olup olmadığını nasıl anlayacağım?hangi ibareyi satıcının ilanında aramam gerekir ?
Yardım ve desteklerinizi rica ederim.
Syg

Scudo
@Abdullah ozturk
Seçtiğin kargo şirketinin yanında tik varsa takipli, çarpı varsa takipsiz

• Beğen
Tepkiler: Abdullah ozturk
@Abdullah ozturk Kargo seçeneklerinde "available" " yazan kargolar (China Post AirMail, Aliexpress Stand.Ship., vb.) takipli , "not available" yazanlar ise (China Small Packet Plus, 4PX vb. takipsiz.

Bir de 5$ altı hemen hemen tüm ürünler takipli olsa bile takipsiz gönderilir.

@ErHan72

pardon ya gozumden kacmis. Kusura bakmayin. Ama benim olaya da cevap oluyor. Gumruk memuru birlestirdi demistim, zaten kanunen adam birlestirme hakkian sahip galiba. Bir saticidan ayni aliciya giden kiymeti tek hesaplanir diyor.

@ErHan72 Erhan bey merhaba.. bir sorum olacak size.. tweeks cycles sitesinde bir bisiklet alma niyetindeyim.. siteyi euro yapınca 1305 euro.. dolar yapınca 1562 dolar oluyor bisikletin fiyatı.. sizce bir sorun olur mu? gümrükte bir sıkıntı çıkar mı, rahatça alabilir miyim?

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@samuelbeckett Merhabalar. Siteyi bilemiyorum güvenilir mi? Alışveriş yapma imkânım olmadı. 1500 Euro ya kadar bir sıkıntı çıkmıyor. 1500 Euro üzeri ve 5 adetten fazla ürünler ticari emtia olarak görülüyor Örneğin 50 Euro değerinde bir pakette 5 adet üzerinde ürün ticari mal statüsüne girer. Forumda bisiklet getirten arkadaşlar var sorun yaşamamışlar. 1305 Euro üzerinden vergi ödersiniz. Ayrıca ekstra ücretler de olabilir ancak bunlar gümrük vergisine dahil değildir. Umarım yardımcı olabilmişimdir

@samuelbeckett Rica ederim. Şimdi konulara bakarken hatırladım@Sıradan Çinko Pil yeni getirtti konusunu bir inceleyin faydalı olacaktır Linki bulamadım bir bakarsınız

@Mustafa Zeybek
Balata bugün geldi. Daha doğrusu zile basıp kapının önüne atıp gitmiş kurye. Takipsiz kargo pişmanlıktır( benim gibi takipli seçip satıcının takipsiz göndermesi ise :suspus:)

@Ersin savaş

bende de olabilir bilemiyorum :D

3EaD59.jpg

Turkey Post aracılığıyla alışveriş yapan var mı ben batarya aldım ne kadar sürede gelir ?

@ErHan72 öyle bir şey yok 5 dolar altı bir sürü ürün aldım çin postası için 1.2 dolar civarı ekstra kargo ücreti verdim hepsi de takipli geldi.takipli alırım her zaman kafam rahat olur

@Desert Fox Öyle bir şey var. Sizde yazmışsınız +kargo ücreti verdim diye. Bir çok satıcı 5$ altı gönderilerde takipsiz yollar. Kargo seçeneklerinde "China Post Air Mail" yazar "Small Packet Plus"la yollarlar

@ErHan72 tabi ekstra kargo ücreti veriyorsun ama kendim için 1 dolar ekstra kargo vermek külfet gelmiyor takipsiz alıyorsun kayboluyor,gelmiyor derdim olmasın diye veriyorum.tabi sen kargo seçmezsen satıcı takipsiz yollar geçer

Geri