Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

PTT ve Yurtdışı Alışveriş Sorunları

Bir ay önce yaptığım yaklaşık 76-77 euro'luk alışverişten 40 lira vergi almışlardı. 2 euro yüzünden vergi ödemem içime otursa da sınırı geçtiği için normal karşılamıştım. Ancak geçen hafta kargo dahil 70,75 euro'ya aldığım kask bugün gümrükte 44 liralık vergiye tabi tutuldu. Bu keyfi vergilendirme yüzünden sinirden gözümün döndüğünü söylemem lazım. Malum vergiyi kapıda ptt memuruna ödüyoruz, anında itiraz hakkım yok. İnternette de araştırdım ama elle tutulur bir bilgi edinemedim. Bu haksız vergilendirmeye itirazı nasıl yapmam gerektiği hakkında yardım edebilecek, yol gösterecek biri varsa çok memnun olurum.

• Beğen
Tepkiler: andjustice4all
Scudo
Gercekten ilginç.Bence bulundugunuz yerde gümrük müdürlüğüne başvun.44 Lira vergiyi neye göre hesaplamışlar.

@Kubilay Özdemir

70,75 Euro'luk fiyata kargo dahil mi?

@andjustice4all
kargo dahil yazmış zaten :rolleyes:

yaptığım araştırmada deutsche post ile almanyadan gelen postalarda sıkıntı olduğunu okudum ama aşağı yukarı ne kadar sürede ulaşıyor kargolar?

(link)

Ücretlerin yanına CRC'den aldığım ss'i de koydum. Durum bundan ibarettir.

@Kubilay Özdemir

Doğrudan PTT'nin şikayet bölümüne yazabilirsiniz bence. Gerçekten oldukça hızlı bir şekilde cevap veriyorlar.

@Edip Dinçer

Durumu belirten bir mesaj yazıp şikayet bölümüne ilettim. Öneriniz için teşekkür ederim umarım burdan bir sonuç çıkar.

@Cuneyt Erkman
https://i.hizliresim.com/144QV1.jpg
açıkcası o kadar şikayet okuduktan sonra bu kadar çabuk gelmesine şaşırdım bir ayı geçen süreler bekleyenler var deutsche post u

15 gün civarında geliyor dhl ile. Bu defa benim kargo 17 gün sürdü, 13 günde bike-components in göndermesini bekledim 1 ayı buldu.
Bugün muhtemelen teslim edilecek kargo ama ptt nin site çalışmıyor, emin olamıyorum.

Benim kargo Bursa'ya gitmis. Niye gitmis olabilir? Adres Izmir adresiydi ,Bursa'da ozel bir merkez mi var?

Dosyalar

• Screenshot_2015-01-31-11-37-04.png
    Screenshot_2015-01-31-11-37-04.png
    19,6 KB · Okunma: 39
Ne kadar saçma bir durum. Dün gece kargom Kim den kağıthane dağıtıma sevk edilmiş. Şu an mobil uygulamadan sorgulama yaptığımda son adım kağıthane dağıtım geliş kaydı yapıldı yazıyor. Ancak internet sorgulaması çalışmıyor.

Bugün gelecek mi p.tesiye mi kaldı belli değil. Gelecek kargo da oldukça büyük, elde taşımak zor olacağından gidip alamıyorum da.
Evden de çıkamıyorum gelirse kaçırmamak için.

@Kubilay Özdemir
Genelde Dıscount yani indirim faturada belirtildiği zaman ürünün gerçek değeri üzerinden vergilendirme yapıyorlar. Yani vergi ödemeniz normal diyebiliriz, aynı durum başıma geldi ve Ankaradaki gümrük memuruyla yarım saat kadar fikir telakkisinde bulunduk. (tartıştık :) ) Genel manada haklı olduğumu kabul etti ancak vergiyi mevzuat böyle diyerek gene aldı :)

Evet, bugun getirmedi PTT. P.tesi de dersim oldugundan getirse bile evde olmayacaktim, kagithane dagitim merkezine gidip aldim kargomu. 10 kiloluk kocaman bir kutuyu tasimak biraz zorlasa da en azindan h.sonu ugrasacak birsey buldum.

4158 dosyayı görüntüle

@Özgür K.

Hayirli olsun peki odenen vergi tutari yapilan alisverisin tam olarak %18 'lik kismi mi?

Bike-discount sitesinden kargo hariç 68,64€ sipariş vereceğim. Ancak kargoyu DHL getiriyor. Seçeneklerde başka firma yok. Acaba ek ücretler talep ederler mi, ardiye ücreti vs adı altında? Daha önce benzer şikayetler okuduğum için sorma gereği duydum.

@Burak_Dingiloglu

Evet kargo hariç alışverişin %18'i, hatta banka gibi kur farkı da koymuyorlar. İnternette 1 euro kaç tl diye aratınca çıkan kura göre hesaplamışlar. Üstelik küsüratı da yuvarlamışlar, düz 130 lira aldılar. 3.6 da sunum ücreti.

Ve yine içeriği incelememişler. Sadece kutunun baş kısmını hafiften kesip bantlamışlar. Yani oradan ürünleri çıkarıp geri koymak mümkün değil.

@Edip Dinçer
Dün geldi benim paket sonunda.

@Özgür K.

Iste biz buna bu yuzden kiziyoruz. Boyle sallamasyon is yapilmaz arkadas. Kusurati yuvarlamak ne demek ya? Osman amcanin bakkali mi bu? Kuru merkez bankasinin kurunu almak zorundalar. Mutlaka kendilerince gerekceleri vardir ama boyle ciddiyetsizlik olmaz. Devletin tum kurumlari boyle maalesef. Tamamen ozellestirmeleri sart PTT'yi. Trajikomik bir ulke iste 100 yildan beri gelisiyoruz gelisemedik bir turlu.

Bu arada hocam ben de bike-components.de 'den alisveris yaptim ama paypal kur sacmaligiyla ugrasmayip direkt kredi kartiyla aldim. Paypal'in kuru secili degil ama kredi karti secenegi varsa site de oyle alin ki bankayla site muhattab olsun .

Geri