@mrdadash Sele açısı yukarı doğruysa kan dolaşımını engelliyor olabilir...Kilonuzda biraz fazlaysa o bölgeye dahada yük biner..Bende ayakkabıyı cırtlarından çok sıkarsam uyuşma oluyordu, artık biraz ayağım içinde daha bol ( sakın birileri "aman allahım spd ayakkabıyı bol giy diyor, çocuklar öksüz kalacak" diye saldırmasın) olacak şekilde bırakıyorum...Tabi sorun ayarla mayarla değişmiyorsa tıbbi yardım almalısınız...Bunu siz zaten biliyorsunuz ama bunu kullanacak bilgiçlerin çenelerini baştan kapatmak adına yazmak durumundayız, yoksa hazır kıta herdaim fırsatçı...🙂
Konu ile alakasiz ama arkadaslar bende genital bolgede uyusma ve sag ayak parmaklarimda uyusma oluyor. Bunun sebebi nedir. Pedli tayt ve pedli sele kilifi kullaniyorum sele boyu felan ayarli...
Aynı dertten muzdariptim. Bisikleti bu yaz aldım ve yaklaşık 2000km kadar sürdüm. Her uzun sürüşümde bu genital bölge uyuşması problemini yaşadım hatta anlattığım arkadaşlarım (onlar da cahilmiş benim gibi), dalgaya falan vuruyorlardı. Ama uzun sürüşlerden aldığım keyif o kadar yüksekti ki, ciddiye almayıp devam ettim.
En son boş bir vaktimde bu sorunu araştırmaya karar verdim ve çok şık yaşanan bir sorun olduğunu fark ettim. Sorunun kaynağı genelde poponuza göre küçük sele kullanmanız. Bunu da çözmek çok kolay.
Öncelikle kalça kemiklerinizin arasındaki mesafeyi ölçmek gerekiyor. Bu ölçümü yapan bisikletçiler vardır, ancak evde de yapmak çok kolay. Üstüne oturabileceğiniz sert bir tabure bulun (ben klozet kapağını kapatıp yaptım). Üstüne poponuzdan ya da en azından kalça kemiklerinizden geniş olacak şekilde kağıt havlu yerleştirin ve bir spreyle üzerine su spreyleyin. Çok ıslak veya çok kuru olmaması gerek. Sonra üzerine A4 kağıt koyun ve üstüne oturun. Ayaklarınızın altına 30cmlik bir destek de alırsanız kemikleriniz daha çıkık olacağı için sonuç daha rahat alırsınız. 30-40 saniye oturduktan sonra, kalkın ve A4 kağıttaki ıslak simetrik bölgelerin ortasını bir marker kalemle işaretleyin. Bu markerların arası, kalça kemik mesafeniz oluyor. Buna 20mm ekleyin ve minimum bu genişlikte bir sele alın.
Benim genişlik 125mm çıktı mesela, 155mm Specialized Power model bir seleye geçtim ve son iki gündür bu sorunla hiç karşılaşmadım. Bir süre daha test etmek istiyorum tabii emin olmak için ancak cozulecegine emin gibiyim. Umarım sizin de işinize yarar bu bilgi.
Arkadaşlar dün 80 km lik bir yere gittim sele üzerinde kılıf vardı o pedlilerden herneyse giderken birşeyim yoktu eve gelip duş aldığımda penisimin uyuşmuş olduğunu ve hissetmediğim az hissettiğimi farkettim karıncalanma var yanma ağrı şişlik yok sertleşmesindede problem yok gibi
Aniden ilişkiye girecek konumda değilim bu uyuşma ile
hala geçmedi için i bu durum benim için çok kötü
Her gün bisiklet kullanırım uzun yolda çok yaparım ilk defa seleye kılıf taktım ve bu başıma geldi bunu yaşayan varmı.?
Sele bu problemi mi çözecek mi değiştirsem
sele kılıfı ile pedli taytın farkı nedir acaba. pedli tayt ile sürdüm 2 - 3 sefer. rahatlık hissediliyor ama sele kılıfından farkını merak ettim doğrusu.o SELE KILIFINI at çöpe. Adamlar arge yapıyor ve 20liralık minderle jelle yapısını bozmayın. O kılıf tum bölgeye baskı yapar, sinir sıkışmasını bırak kan akışını durduruyor. Sonra yumurtalıklardan damarların şişer bela olur. Bekle bir sure binme kan akışın rahatlasın.. olmadıysa geçmiş olsun ürolojiye görün.
sele kılıfı ile pedli taytın farkı nedir acaba. pedli tayt ile sürdüm 2 - 3 sefer. rahatlık hissediliyor ama sele kılıfından farkını merak ettim doğrusu.