Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Pudental Sinir Sıkışması

@hasanben sizin kadar ekstrem bir durum yaşamadım ama benzer bir durum bana sürüş sırasında oluyordu. Bisiklet üzerinde ayağa kalkıp bir süre beklemem gerekiyordu kan dolaşımının artması için. Sele kılıfı kullanmayın, pedli tayt kullanın. Ayrıca sele genişliğinin poponuz için küçük olmadığına emin olun. Doğru boyutu ölçmek için yukarda bir yerde evde uygulanabilecek bir yöntem vermiştim. Selenin ya da pedli taytın çok iyi olmasına gerek bile yok. Doğru sele boyutu + doğru pozisyon bu sorunu çözecektir.

@fatihgocmez sele kılıfı, seleyi sararken, pedli tayt sizin vücudunuzu sarıyor. Bisiklet üzerinde sürekli hareket halinde olduğumuz için, bizi korumasını istediğimiz şeyi kendi üzerimize giymek gerekir teknik olarak.

Scudo
Bende sürüşte sıkıntı yok sonradan oluştu
tayt giymekten hoşlanmıyorum şort yada uzun giysiler için içten taytlı jelli modeller varmıdır.

Sele boyu tahminimce popomdan biraz ufak adam akıllı bir sele alamadık kur dan dolayı fiyat performans selesi bulmam gerekli.

tayt giymekten hoşlanmıyorum şort yada uzun giysiler için içten taytlı jelli modeller varmıdır.

Sele boyu tahminimce popomdan biraz ufak adam akıllı bir sele alamadık kur dan dolayı fiyat performans selesi bulmam gerekli.
ben trendyol'un dolap uygulamasından boxer tarzı bi pedli tayt almıştım 20 tl'e onu giyip üzerine kapri giyiyorum. o dediğiniz tarzda hiç görmedim. baya araştırdım ama.

• Beğen
Tepkiler: hasanben
Decahtlondan bakacağım bakalım inşallah bir daha tekrarlamaz seleyide değiştireceğim
Haftaya kleopatra koyuna gitmeyi düşünüyorum yada zeytineli koyuna hayırlısı bakalım moralim çok bozuk.

• Beğen
Tepkiler: fatihgocmez
@hasanben Bu bisiklet olayının en kötü tarafı maalesef sele. Birkaç gün binmeyin, o bölgede kan dolaşımını hızlandırıcı masaj vs. yapın. Mutlaka kendinize uygun sele alın ve pedli tayttan şaşmayın. Pedli taytlarda sünger pedler kısa sürüşlerde belki işe yarar ama yarım saatten sonrası için güvenmeyin. Bu arada sürerken arada bir ayağa kalkıp sürün sürekli oturmayın. Selenin ön tarafını da çok yukarı kaldırmayın, hafif aşağıya eğik olsun. Yol bisikleti mi kullanıyorsunuz bilmiyorum ama yol bisikletinde sürüş pozisyonu öne doğru daha yatık olduğu için selenin burnu hafif aşağıya bakarsa malum yerler baskı altında kalmamış olur. Geçmiş olsun...

Her zaman gittiğim rota ve km ler geçen seneden beri hergün de kullanan biri olarak ilk defa bunu yaşadığımda düşünülürse sele ve sele kılıfı sebep oldu hele gelinkaya yokuşunda zorladı beni kılıf ve baskı durumu 11.9 km/s ile 3.39 saniyede çıktım olan orda oldu muhtemelen baskıyla ve sonrası tüm yol...

Sele dün kalkıktı maalesef gidon açı ayarlı ama doğrumu açısı uzun yol için bilmiyorum bel boyun kol ağrım olmuyor hiç önede yatmıyorum ama açı olarak zaten bu bisiklette yatılmaz sanırım

Fat bike var bende 😀

Fatbike+jelli sele fılıfı. tam konfora düşkünsün anladıgım kadarıyla :) Hangi bisiklet olursa olsun, sağlık için pedli tayt şart ve jelli tayt tavsiye ederim uzun sürüşlerde can kurtarıcı olur

• Hahaha
Biisklettenn memmunum konforuma düşkünümdür acelem yok hız derdim de yok zaten bu bisiklette bir yere kadar hız sizden ricam önerebileceğiniz hesaplı ama sağlıklı bir sele varmıdır

Sele kılıfları daha çok günlük 5-10 km bisiklete binenler için iyi olabilir. Uzun mesafeli sürüşlerde en önemli nokta antrenmanlı olmaktır. Yani bisiklet selesine hemen her gün oturmak ve çok farklı sele/bisiklet kullanmamaktır. Tabii pedi iyi bir tayt/şort olmazsa olmaz. Hele uzun yol yapacaksanız en rahat ettiğiniz ve en çok bindiğiniz bisikleti kullanmak gerekir (popo hafızası). Sizin durumunuzda hemen her gün bisiklete bindiğinize göre "popo hafızanız" iyi olmalı. Büyük ihtimalle sele kılıfı kaynaklıdır. Yine de bir sure bisiklete binmeyip sıkıntı geçince tekrar kısa mesafeler binip test etseniz iyi olur.

• Beğen

Evet içi pedli olan şortlar var. Tayt giyinmek istemeyenler için çok mantıklı bir seçenek.

Decathlon’daki pedli boxerların üzerine normal şort giyinerek kullanıyordum önceden.

Daha sonraları Giant marka içi pedli şort buldum Bile&Outdoor mağazasında. Pedli kısım etrafı fileli kumaş, o şekilde şort içine dikilmiş. Teri çok güzel emiyor ve havalandırıyor. Decathlon boxerına göre daha konforlu ve hijyenik oluyor. Mağaza sayfasında Giant Core Baggy Şort olarak geçiyor. Ben memnunum tavsiye ederim.

• Beğen
Tur bisikletiyse açıya uygun Brooks tavsiye ederim. Verilen paranın her kuruşunun karşılığını verir. Mekanik olarak kurcalanmamış sağlam ikinci el varsa o da değerlendirilebilir.

• Beğen
Tur değil fat brookslar çok iyi ama uçuk kur sağolsun
Gian
Evet içi pedli olan şortlar var. Tayt giyinmek istemeyenler için çok mantıklı bir seçenek.

Decathlon’daki pedli boxerların üzerine normal şort giyinerek kullanıyordum önceden.

Daha sonraları Giant marka içi pedli şort buldum Bile&Outdoor mağazasında. Pedli kısım etrafı fileli kumaş, o şekilde şort içine dikilmiş. Teri çok güzel emiyor ve havalandırıyor. Decathlon boxerına göre daha konforlu ve hijyenik oluyor. Mağaza sayfasında Giant Core Baggy Şort olarak geçiyor. Ben memnunum tavsiye ederim.
Giant turkey de 360 tl bike and outdoorda 479 tl yaşanmaz bu ülkede vermem maalesef o parayı
Sele kılıfları daha çok günlük 5-10 km bisiklete binenler için iyi olabilir. Uzun mesafeli sürüşlerde en önemli nokta antrenmanlı olmaktır. Yani bisiklet selesine hemen her gün oturmak ve çok farklı sele/bisiklet kullanmamaktır. Tabii pedi iyi bir tayt/şort olmazsa olmaz. Hele uzun yol yapacaksanız en rahat ettiğiniz ve en çok bindiğiniz bisikleti kullanmak gerekir (popo hafızası). Sizin durumunuzda hemen her gün bisiklete bindiğinize göre "popo hafızanız" iyi olmalı. Büyük ihtimalle sele kılıfı kaynaklıdır. Yine de bir sure bisiklete binmeyip sıkıntı geçince tekrar kısa mesafeler binip test etseniz iyi olur.
Bugün işe geldim uyuşma geçiyor hissedebiliyorum

Son düzenleme:
Tur değil fat brookslar çok iyi ama uçuk kur sağolsun
Gian

Giant turkey de 360 tl bike and outdoorda 479 tl yaşanmaz bu ülkede vermem maalesef o parayı

Bugün işe geldim uyuşma geçiyor hissedebiliyorum

360 TL vereceğime biryerlerim uyuşsun diyorsun yani :harika:

• Beğen
Yok öyle demiyorum sağlık bu elbet verecem gönülsüz ama.Yani tepkim ekonomiye 😪

• Beğen
Tepkiler: teyteydragon
@hasanben -https://www.hepsiburada.com/arsuxeo-erkekler-bisiklet-ic-sort-hafif-nefes-5d-yastikli-mtb-p-HBV00000UYAX4?magaza=Buyfun

• Beğen
@hasanben -https://www.hepsiburada.com/arsuxeo-erkekler-bisiklet-ic-sort-hafif-nefes-5d-yastikli-mtb-p-HBV00000UYAX4?magaza=Buyfun
Teşekkürler bunu görmüştüm işe yarar gibi duruyor boxer mı bu şortmu anlamadım ama

Merhaba, bu hastalığın oluşmasında bir kaç sebep var. Ama Doktorların %90ı adını dahi duymamış. Çok az bilgi var. Bende bu hastalıktan dolayı uzun zamandır muzdaribim. İstanbulda robotik cerrahi ile ameliyat edildiğini duydum onu araştırıcam. Siz bu süreçte ne yaptınız rahatsızlığınızla ilgili?

Merhaba arkadaslar forumda yeniyim. Mahdum ve diğer arkadaslar icin var mi pudental ile ilgili bir gelisme ben sadece yatarak yasar oldum. Çozum bulan var mi bir sekilde lutfen yardim.

var mı bir gelişme arkadaşlar? Mahdum?

Geri