Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ramazan ayında bisiklet kullanımı

Oruç tutan arkadaşlara kolaylıklar diliyorum ama, susuz kalmanın ne kadar tehlikeli bir olay olduğunu da hatırlatmak isterim.

Scudo
2021 yılı ramazan ayını çok verimli geçirmiştim. Geçen yıl ramazana covid sonrası girince çok verimsiz geçti. Bakalım bu yıl saat 22:30 sonrası normal programıma devam etmeyi planlıyorum bir aksilik olmazsa. Tek sıkıntı haftasonu uzun grup sürüşlerini gece tek başına yapmanın olanaksızlığı.

İftardan sonra ve çöken rehavet sonrası iftar ile araya 3 saat koyarak gün aşırı 1-1.5 saatlik zwift sürüşleri yapmayı planlıyorum. İftar öncesi ve sonrası ya da sahur öncesi yol sürüşünün riski artıracağına, dikkatsiz araç sürücülerinin daha da dikkatsiz olacağına inanıyorum.

Oruç tutan arkadaşlara kolaylıklar diliyorum ama, susuz kalmanın ne kadar tehlikeli bir olay olduğunu da hatırlatmak isterim.
Susuz kalma derken? 2-3 gün susuz kalmaktan mı bahsediyorsunuz? Gerçekten merak ettim.

• Beğen
Tepkiler: Çakırcalı
Susuz kalma derken? 2-3 gün susuz kalmaktan mı bahsediyorsunuz? Gerçekten merak ettim.
Oruç süresinin sonlarına doğru yapılan zorlu bir performans sürüşü, hareketsiz birinin 2 günlük susuzluğuna eşdeğer bir susuzluk (dehidrasyon) yaratabilir. Arkadaş bunu demek istemiş sanırım. Sporsal aktiviteleri mümkünse iftar sonrası yapmakta fayda var.

Mesai sonrası iftar öncesi nabzı zorlamadan 2.bölgede 1 saatlik sürüşler yapmayı planlıyorum bakalım nolacak

İftar öncesi vücudun susuzluğu arttığından bisiklet sürmek bir hayli riskli olacaktır. Trafiğin ortasında bayılmak pek istenmez sanırım. İftar ile sahur arası yollar da gayet keyifli oluyor, tavsiye ederim. Sindirimin büyük çoğunluğunun tamamlandığı sıralar yani 22:00 gibi ben başlamayı düşünüyorum. Birkaç saatlik sürüşler keyif katacaktır eminim. Herkese hayırlı ramazanlar.

İftardan sonra ve çöken rehavet sonrası iftar ile araya 3 saat koyarak gün aşırı 1-1.5 saatlik zwift sürüşleri yapmayı planlıyorum. İftar öncesi ve sonrası ya da sahur öncesi yol sürüşünün riski artıracağına, dikkatsiz araç sürücülerinin daha da dikkatsiz olacağına inanıyorum.

Sizinle aynı şeyi planlıyorum, hatta ek olarak Elite My E-Training programında dünyanın farklı yerlerindeki gerçek video görüntüleri ile çekilmiş parkurlar da var. o parkurlar da çok keyifli, hem gitme imkanım olmayan yerlerdeki parkurları görüp deneyimlemiş (sanal da olsa) hem de antrenmanımı yapmış oluyorum.

iftardan önce özellikte trafikte bisiklet kullanırken daha çok dikkat etmekte fayda var.
Zaten asabi olan araç sürücüleri ve yayalardan x2 reaksiyon vermeleri kuvvetle muhtemel.

Sizinle aynı şeyi planlıyorum, hatta ek olarak Elite My E-Training programında dünyanın farklı yerlerindeki gerçek video görüntüleri ile çekilmiş parkurlar da var. o parkurlar da çok keyifli, hem gitme imkanım olmayan yerlerdeki parkurları görüp deneyimlemiş (sanal da olsa) hem de antrenmanımı yapmış oluyorum.

O uygulama bende de var ancak elim hep zwifte gidiyor. Arada orada da sürmek keyifli olabilir :)

Ramazanda ne yalan söyleyeyim kılımı kıpırdatasım gelmiyor,iftar öncesi zaten vücut olarakta kafa olarakta,günün yoğun iş temposu nedeniyle susuzluk ve açlıktan bithap düşüyor,iftar sonrasında da kan şekerinin tavan yapmasıyla rehavet çöküyor,çook canım çekerse iftardan sonra katlanır ile kafi rayd yapıyorum 1 saat kadar o kadar.Herkese hayırlı ramazanlar.

Oruç tutmayacağım için iftar saatindeki trafik rahatlığını değerlendirmeyi düşünüyorum. Günde yaklaşık 4 saatimi yolda geçirdiğim için seferi sayılırım heralde :)

• Hahaha
  • Beğen
Tepkiler: SdtBnd ve Samet M.
11 ayda bir gelip bir şeyler yazıp gittiğimiz başlıktan herkese merhaba :)

Geçen sene iftar önü 1 - 1,5 saatlik ufak ufak geziniyordum. Bu sene biraz daha kilo vereyim istiyorum.
İftar sonrası şeker meker hepsi tavanken biraz daha tempolu sürüşün faydası olur mu yoksa boşuna efor mu?
yahut iftardan sonra biraz daha zaman geçmeli, hafif açken mi spor yapmalı?

Ben çocukluğumdan beri koşuyla ilgilenirim Tüm spor hocalarının ve spor hekimlerinin ve koşucu arkadaşlarının da daha doğrusu tüm sporcuların bu konuda önerdiği yedikten sonra gıdaların bir hazemetme süreci genel olarak (Kişi metabolizma hızına göre değişken)
1-2 Saat sonra faydalı olacağı kanısındayız.İftardan önce de kas yapınıza bağlı olarak tempoyu ayarlarsanız şayet bir problem oluşturmuyor Kas zayıflığı,eklem ve kıkırdaklarla alakalı sorunlar yaşıyorsanız temposuz bir şekilde yapılabilir Ama nerde ağrı orada bırakılmalı Sporcu çevremden ve kendimden edindiğim tecrübeler bunlar Alternatif önerilerde faydalı olabilir tabiki

Oruç ve spor birbiri ile bağdaşmaz. yukarda biri Temmuz 2013'te yazmış oruçlu bisiklet sürdükten sonra elleri uyuşmuş daha önce hiç öyle birşey olmamış, sebebini sormuş 2013'te. Geç yanıt olsun: Uyuşmanın sebebi oruçlu olarak spor yapman.

Ben oruç tutmayan biri olarak oruç ayında en cok mahalle içinde kısa bisiklet turu yaparım, uzun yola cıkmam. Gerçi şimdi soğuk aya denk geldiği için bisikletle zaten cıkmıyorum.

haftasonu grup sürüşlerinde oruç tutmamayı düşünüyorum

• Beğen
Tepkiler: Sinan H.
Yıllardır Ramazan'da iftardan 1 saat önce çıkıp 10k koşarım, hiç sorun yaşamadım.
Bisiklette de sorun çıkacağını sanmıyorum.

Ben trafiğe güvenmiyorum. Tutsam da tutmasam da trafiğe çıkmıyorum ramazanda trafiğe.

Geri