Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ramazan'da bisiklet, beslenme ve tavsiyeler

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Allahın izniyle bu orucu tutucaz.bisiklet bu durumun manisi olamaz.peki ne yapalım

1-oruç saatlerinde bisikleti kullanmıyacaz bu şart arkadaşlar.
2-ilk hafta iftardan sonra bile kullanmıycaz vücudu bu duruma alıştırmamız lazım
3-ilk haftadan sonra gruplarınızla keyiflik sohbetlik niyetine bisikleti kullanıcaz
4-bu işin sırrı uykuda arkadaşlar sahurdan sonra sabahlama olmasın yani sahuru uzatmayıp uykunuzu alın yoksa iftar sonrasıda bu iş olmaz
5-sahur için tavsiyem peygamberimizde öyle yaparmış hurma ve süt.iyi hurmaya para verin.ben süte hurmayı bandırıp yiyerek ramazanı geçiriyorum

Allah kabul etsin. güç kuvvet versin
 
Scudo
Bu konunun açılması çok iyi oldu. Çünkü bu sitede oruç tutan insanlar var ve hiç olmazsa onların edindiği tecrübeler sayesinde yeni oruç tutacak arkadaşlar da bir şeyler öğrenmiş denemiş olurlar Ramazan'da bisiklet konusunda. Oruca ve pedallamaya devam arkadaşlar. :D Ramazan boyunca bu konuda sohbet ve önerilere devam edeceğiz inş. :) Ayrıca bu yaşıma kadar Oruç'tan hiçbir zarar görmedim, tam aksine faydasını gördüm. Dolayısıyla Oruç, sadece faydası var diye de tutulmaz. Allah'ın emri olduğu için tutulur öncelik budur. Tutmayan da kendisi bilir yani Oruç tutan tutmayanı, tutmayan da tutanı yadırgayamaz. Zaten konu bu amaçla da açılmamış ki. Yani "orucun faydaları-zararları" diye bir suâl vs. tartışma yok. Bu sebeple konuyu baltalamak isteyenler boş yere kendinizi yormayın. Evet şimdi konumuza dönelim.

@chnkrmz sahura 1-2 saat kaldı şurada ama haşlanmış yumurta yersem gündüz zorlar mı? :D Karpuzu hazırladım bu arada soğuk soğuk götüreceğiz bu gece :D şu an çay içiyorum ama sanırım artık durdurmak gerekir. Sahur yaklaştı çünkü. Çok çay tüketilirse gündüz zorluyor :D
 
@Anonim haşlanmış yumurtayı da annem televizyondan duymuş sahurda yeyin demişler. ben annemin yalancısıyım :D
ben birazdan 1 saatlik bi kestirme yapıcam sonra kalkıcam :D
 
Yarın iftardan sonra saat 21 de bisiklete atlayıp bilek güreşi antremanı 22.00 _24:00 arası 15 dakika gidiş 25 dakika geliş yani saat 21 den 00.30 a kadar spor içinde olucaz :D
 
  • Beğen
Tepkiler: pilot ve Gjankrow
@Anonim bu saatte uyuyup sahurda nasıl uyanacaksınız? Ben şimdi uyursam sabah ancak uyanırım.:D
 
Ramazan olunca uyku kaçıyor arkadaş. Normalde bu saatte uyurum resmen uyku hak getire. Aman diyim uykunuzu eksik etmeyin.
 
Arkadaşlar ben ramazan bayramından bir hafta sonra yaklaşık 1500 km lik Gürcistan/Doğu Karadeniz turuna çıkıcam Allah nasip ederse şu anda antrenman ve kondisyonun çok sağlam olduğunu düşünüyorum amaaaaaa ramazanda yani bu geceden sonra kondisyon büyük oranda ölecek :'( :( bende şu şekilde bir karar aldım haftada iki akşam ortalama 20/30 km arası bir tur yapmayı planlıyorum bakalım ne kadar ölecek kondisyon bayramda iki günlük kamplı karaburun turu düşünüyorum bir hafta boyuncada herakşam ortalama 30 km lik tur yaparsam start tarihine kadar kondisyonu yeniden kazanırım sanırım inşallah
 
@alifurkan390
insanı ve diğer mahlukatı imal eden sonsuz ilim sahibi kullanma kılavuzunu yanlış yazacak değil ya :D
 
@halil ibrahim duran
Son gün dolunay değil hilal olması lazım :)
 
  • Beğen
Tepkiler: chnkrmz
Geçtiğimiz Dönem Ramazan'da Oruçluyken 30 40 km arası mesafe Rekorum vardı Gerçi Aç Karınla Rekorum 67+ :D Bu Sene Çıtayı Yükseltmeyi Düşünüyorum.Yolda Bayılırsam'da Akşam Ayılır Geri DönerimD:
 
Gecenin bu saatinde üsenmeden bütün mesajlari okudum. Kimsenin yazdigini elestirmek istemiyorum. Fakat iki noktaya dikkat cekmekm istiyorum, Birincisi, Ramazanin bisiklet sporu acisindan en zor oldugu aylardayiz, ve bu bir kac sene böyle devam edecek. Tamamen günlerin cok uzun ve havanin sicak oldugu aylarda olduguna isaret etmek istiyorum. Ikincisi, bütün bunlara ragmen bisiklet sporunun 4 hafta araya müsaade etmeyen bir spor olduguna isaret etmek. Kisaca kosullar ne olursa olsun, antrenmanlara devam etmenin gerekligidir:
Tbii ki burada dikkat edilmesi gereken, mutlaka uyulmasi gereken noktalar var. Bu noktalari iki guruba ayirmakm istiyorum. Beslenme ve antrenman. Dolayisiyla yarislara ara verilmesini öneriyorum. Tabii ki yarisa katilan herkesin oruc tuttugunu farzetsek dahi, asiri yüklenmelerin vücut sagligi icin cok tehlikeli oldugunu, kazanma hirsinin kötü sonuclara yolacabileceginio görmek zorundayiz.
Beslenme konusunda bisikletci icin önerim iftar sonrasi yemege baslamadan önce cok miktarda limonlu su icilmesini tavsiye ederim. Bu, hem alinacak besinleri sindirilmesine yardim edecek, hem de vücudun sivi kaybi dolayisiyla ortaya cikan elektrolitik dengesini düzeltecektir.
Yenilmesi gereken besinler, ülkemizde genellikle yapilan en büyük yanlislardan birisi olan sekerli besinler disinda seyler, proteinli, uzun vadeli(yavas) karbonhidratlar ve benzeri seylerdir. En önemlisi bütün gece mümkün mertebe cok miktarda su icmektir. Gün dogumundan önce(sahurda) hazmi uzun süren karbonhidratli seyler yenmeli, vücudun uzun süre ihtiyaci olan karbonhidratlarin yavas yavas kana karismasi saglanmalidir ve bol miktarda sivi alinmalidir.
Antrenman kismina gelince; uzun süreli ve yogun antrenman yapilamayacagi asikardir. Gün boyunca neler olup bitecegi bilinemedigi icin, yapilacak antrenmanlari, iftar saatine dogru yapmanizi tavsiye ederim. Bunun nedenleri, önce vücudun o andaki su ve enerji ihtiyaclarina uymaya baslamis olmasi, dolayisla zaten iktisata gecmeye baslamis olmasidir.Antrenman sonunda bir kan sekeri düsmesi yasansa dahi, hemen arkasinda iftar oldugu icin, hemen tedarike gecilebilecek olmasidir. Antrenman süresi 1 saati fazla gecmemelidir, ve uzun süre yogun olmamalidir. En uygunu cok düsük seviyede ve cok kisa süren yüksek düzeyde entervallerdir. Amac zaten seviyeyi yükseltmek degil, Ramazan öncesi varilan seviyeyi korumaktir.
Tabii ki iftar sonrasi da bir antrenman yapmak mümkündür, ama günlerin uzunlugu dolayisla oldukca gec saatte yapilan bir antrenman olacaktir. Yani tamamen kisinin ne is yaptigina, günlük zamanini ne ile gecirdigine bagli olan bir durumdur. Zaten bu yüzden de kisin Ramazan süresince antrenmanin daha kolayca adapte edilebilecegine isaret ettim.
Herkese saglikli bir Ramazan dilerim.
 
Arkadaşlar karbonhidrat bilindiği üzere erken acıktıran ve ilk olarak yakılan besin kaynağı olduğundan protein alımına dikkat edelim. Protein alımımız bu dönemde artar ise kilo vermek isteyenlerin kilo verdikleri ortaya çıkacaktır.
 
  • Beğen
Tepkiler: vebag ve Cenk_
dizdeki sıvıya dikkat arkadaşlar.kesinlik zorlama yapmayın.bisiklet bu ay için keyiflik olsun.yürüyüş yürüyüş yürüyüş
normaldede kondisyon için her 20 km ye 1 km yürümeyi tavsiye ederim
 
  • Beğen
Tepkiler: Cenk_
birincisi
iftar ana öğün olmayacak.olaya fitness olarak yaklaşırsam eğer
iftarda bol proteinli ve pirinç patates gibi çabuk enerji veren gıdalar tüketmeli.tabi kararında
yarım saat sonra sporumuz neyse onu yapabiliriz.
daha sonra ana öğünümüz geliyor işte burda yükle :D
bol bol protein,karbonhidrat,doğal yağlar vb
tabi bol bol da sıvı
bu kdar basit
 
@halil ibrahim duran
Bize zıt kitlenin ifade ettikleri Allah kavramı genelde "savaş isteyen ve ego sahibi" oluyor. Zaten Her şeyi yaratanın O olduğuna inanılsa sorun kalmayacak, bilmem anlatabiliyor muyum?
 
Orucun amacı ibadet, faydası vücudu ve iç organları dinlendirmek ve bedenin yenilenmesini sağlamaktır. Hal böyleyken zaten sıkıntılı bir süreçte vücuda bisikletin getireceği enerji kaybını da yüklemek eziyet olur. Kısacası oruç tutan bisiklete binmesin. Binip de kaza yaparsa buraya konu açmasın...
 
  • Beğen
Tepkiler: Cenk_
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri