Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ramazan'da bisiklet, beslenme ve tavsiyeler

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Ben de sağlık grubunda çalıştığım için, bu başlığı gördükten sonra bir kaç diyetisyenle görüşüp görüşlerini aldım. Özetle;

- İftarda hızlı ve aşırı bir şekilde yemek yenmemesi
- İftar ile sahur arasında, spor yapılmayacaksa minimum 2 LT, eğer spor yapılacaksa bu miktarın 2,5 - 3 LT civarına çekilmesi
- Spor yapmayı düşündüğünüz gün, iftarda ağır besinlerden kaçınılması gerektiği (yağlı besinler ve hamur işleri)
- Orucu bir bardak su ile öncelikle sıvı alarak açılması gerektiği ardından da çorba içilmesi gerektiği, tatlı yenilecekse yemekten 1 saat sonra yenmesi ve mümkünse sütlü tatlılar tercih edilmesi gerektiği
- Sindirime katkı sağlamak ve reflü, hazımsızlık gibi problemler yaşamamak adına spor yapmak, bisiklet sürmek isteniyorsa da yemekten minimum 1 saat sonra pedalı çevirmek gerektiğini ilettiler.

Scudo
@chnkrmz favori sahurluk :) yemegimi yedikten sonra 2 tane haslanmiş yumurta yerim genelde :)

@chnkrmz iftarda kahvaltilik yaparim :)

Sahurda agir yerim , 3-4 tabak yemek sonrasi 2 tane de haslanmiş yumurta :)))

Arkadaşlar herkeze hayırlı Ramazan'lar dilerim.ramazan dolayısıyla bisikletle işe gitmeme kararı alamama rağmen yine Dayanamayıp işe bisikletle geldim 7 km.çok rahat geldim.şu andada kendimi çok iyi hissediyorum herhangi bir susuzluk veya açlık belirtisi yok:)

@Woodcock Vallahi böyle görünce içim gidiyor.

Bu arada saat 15:38 var mı sıkıntısı olan ? Çok şükür şu anda gayet iyiyim ben.

Arabamın bagajında her zaman torbayla mama var. Bisiklete bindiğimde de sırt çantamda. Kediler için genellikle whiskas mama taşıyorum kediler açda olsalar mama seçiyorlar. Kedilere mama verilmesede kuş, fare, kertenkele yakalayıp yiyebiliyorlar köpeklerin durumu çok daha vahim.

Herkese hayırlı Ramazanlar.

Biz arkadaşlarla iftardan sonra bisiklet sürmeyi planlıyoruz.

Özellikle bir gece iftardan sahura sürüş yapma niyetimiz var.

@Atilla Gobel iyi gidiyor çok şükür ama biraz suya zorladı. Ceviz yedim ondan mı oldu bu yoksa tuzsuz peynir yedim ondan mı? Çok önemli değil ama dün peyniri tuzsuz almıştım sırf bu yüzden. :D

@Anonim Çok şükür bende durumlar iyi. İftara az kaldı, ilk iftarın tadı bir başka oluyor. İnşallah herkes ailesi, sevdikleriyle beraber güzel, mutlu, huzurlu iftarlar eder.

@E.E Açıkçası ilk günün zorluğu var o kadar. Onu da atlattık mı gerisi kolay Allah'ın izniyle..

• Beğen
Tepkiler: M.A.Y. ve E.E
20:49 iftari yapip 23:00 gibi ne durumda olduguma bakacagim, durumlar uygunsa her gun 1 saat (20 km civari) tur dusunuyorum.

@Atilla Gobel Şimdi ilk günü konuşuyoruz ya , gözümü açıp kapayana kadar gidecek ramazan. Her seferinde böyle oluyor , vay bee diyoruz

@E.E Aynen öyle birde bayram sabahı içilen o çay ne kıymetli be anlatamam ... O çayın tadı bir başka oluyor resmen.

• Beğen
Tepkiler: E.E
@Atilla Gobel Birde bayram namazına giderken yenilen şeker yada hurma :)

ben iftardan yarım saat sonra çıkmayı düşünüyom bisikletle. geçen sene de aynısını yapıyodum

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri