Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ramazan'da bisiklet, beslenme ve tavsiyeler

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Öncellikle tüm islam alemine hayırlar olsun ve tüm dünyaya huzur getirmesi temennimle.
Rabbim oruç tutanlara güç, tutmayanlarada hoşgörü nasip etsin İnşallah.
Nacizane ve fakirhane düşüncem nasılki Oruçlu bir kimsenin Akşam ezan ı okunduğunda namazdan önce Oruç unu bozması gerekiyorsa.
Güzel ve yüce dinimizin bir başka önemi, yani namaz bile olsa vücuda daha fazla zorluk yaşatmamak esas alınmış.
Bu yüzden özellikle zaten gündüz vakitleri aşırı sıcak olacağından tur için zorluk baya yüksek olacak.
İftar sonrası için ise, Arkadaş güzel belirtmiş zaten çorba hem mideyi ve bedeni yormaz. Hafif bi yiyecektir.
Ama sıvı tüketiminde de birden yüklemeyin azar azar.
Sahur için ise, Bir başka Arkadaşımızın önerisi Yoğurt olmuş ve yerinde bir tespit.
Aynı zamanda, salatalık, yemekten önce içilen bir bardak su, sizi hem zinde tutar hemde susuzluk hissini azaltır.
Kızartmalar, tatlılar, hamur işleri vs.. Aşırı olmamak şartıyla tüketilebilir tadımlık alırsınız.
Zaten ramazan bi yana normal zamanlarda bile, sofradan doymadan kalkmak makbul olanıdır.
Birde daha deneyimli olan arkadaşlar bilirler iftardan sonra haliyle gece olduğu için bisiklet kullanıcıları için görüş mesafesi daha az olur.
Bunuda dikkate alarak, yemek yenilip aniden güç efor sarfettiğinizde kan dolaşımı hızlanacağı için, trafikde dikkatini daha fazla dağılabilir.
Bu yüzden Bir başka arkadaşımızında belirttiği gibi, keyif sürüşleri ile bu Mübarek ayları sağlıcakla tamamlamız bana göre daha uygun olur gibi.
Tekrardan oruç tutan veyahut tutmayan herkeze Hayırlı güzel Ramazanlar..

Scudo
Ben şahsî değil de Canan Karatay'ın tavsiyesini rivayet etmek istiyorum. Ramazan'da spor yapmayı önermediğini söyledi. Zaten Teravih Namazı bu sporun yerini tutuyor, dedi. Fakat sizler biraz daha bu işin uzmanı mı diyeyim, sevdalısı mı diyeyim, olduğunuz için nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini söyleyemem. Sadece nakledeyim dedim, belki faydası dokunur. :)

bizim evde sahurda ilk başta çorba içiler domates,şehriye,mercimek vs sonra kahvaltı türü yapılır sigara böreği 30 gün boyunca sofrada olur çay peynir domates yumurta vs sulu yemek yenmez kendimi bildim bileli :)

• Beğen
Tepkiler: Cenk_ ve Gjankrow
@Atilla Gobel
Evet oluşturacak illaki. Ama 30 gün çok uzun geliyor. Bi denemek istiyorum. Zorlandığım günler bisikleti bırakıp arkadaşlarla dönebilirim eve.

@mehmet c. uzak Kendinize dikkat edin, benim evimden işime 9 km gibi bir mesafe var. Emin olun trafikten ötürü bu mesafe 1 saat 10 dakika sürüyor. Bisikletle ortalama 23 dakika. Bana nasıl zor geliyor bir bilseniz anlatamam. Bende çok fazla düşündüm fakat zorlayacağını tahmin ettiğimden tümüyle aklımdan çıkardım.

@chnkrmz ben de genelde kavun yiyordum ama karpuz yerim bu sene o zaman :D

@Muhammed-Arslan @Atilla Gobel evet sanırım çoğunluk kahvaltı tüketiyor şahsen ben de öyle yapıyordum o halde önerilerinizi de dikkate alarak aynen devam :)

@Cenk_ verdiğiniz bilgiler çok güzel teşekkürler. Özellikle pedallayacak olan arkadaşlar için de güzel bir cevap olmuş...

@alifurkan390 Canan karatay yanlış söylemiş, Namaz kılarken kim 180-190 BPM kalp ritmi görüyor :D veya 150-160 bpm sabit gidiyor. Tabi ki bir hareketlilik var ama Spor yerini tutamaz.

Benim planım iftarda az ve sulu yiyecek tüketip, gerekirse iftarı yulaf ve süt( veya yoğurt) ile yapıp spora kaçmak olacak spordan sonra gerekli besinleri karşılayıp dinlenmek olacak. 30 Gün ara vermek böyle nankör bir spor için çok.

Şahsen bu mevsimde su kaybını göz önüne alarak oruçlu iken gündüz sürmeye cesaret edemiyorum, yakın mesafedeki Camilere Teravihe bisikletle gitmeyi planlıyorum :)
Ramazan-I Şerif hayırlara vesile olsun...

Bisiklete normal şartlarda binerken bile, hele ki şu sıcak havada devamlı su içmeniz ve aralıklarla bir şeyler yemeniz gerekir. Oruç tutacaksanız güneş batıp yemek yiyebileceğiniz zamana kadar binmeyin. Kendinizi hasta etmenin bir manası yok. Orucun amacı da kendinizi hasta etmek değil zaten. Bu kadar basit.
Hem araca yakıt koymayayım hem araç gitsin diyorsunuz.
Bunun tartışılacak ya da aklı fikri olan tarafından düşünülmeyecek bir şey olduğunu da sanmıyorum açıkçası.

@Max Torque
Yerini tutmaz tabi ki lakin Ramazan'ı Oruç'la geçiren bir vücudun çok yoğun bir spora ihtiyacı olmadığını belirtmiş olabilir :)

• Beğen
Tepkiler: M.A.Y.
Sabah serinliğinde işe gidip akşam dönüyorum. 5.5 km gibi kısa bir mesafe ama bacaklarda ağrıyı hissediyorum. Spor olarak pek sıcak bakmıyorum açıkcası. Beslenme olarak en çok sahurda kuru erik yemenin faydasını gördüm. Şekeri dengelediğinden uykulu gezmiyorum bütün gün. Tabi uzmanlığım olmadığından gerçekten bir faydası olur mu birşey diyemiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Gjankrow
Ramazan+bisiklet sürmek=intihar etmek olarak formüle edeceğim. 17 saat oruç hali üzerine (kısa mesafeli kullanımları hariç tutarsak) her 10 km de 1 litre su isteyen bir eylemin bir araya gelmesi o insanı en hafifinden koma durumuna sokar.

@chnkrmz
Bu sene bildiğime göre 29 gün ama :)

@alifurkan390 aynen 29 gözüküyo ama son güne kadar bişe diyemem. son gün dolunay olayı olması lazım. kimse ona dikkat etmiyor genelde.

@chnkrmz
Arabistan ve Türkiye'deki fark bundan kaynaklanıyor zaten. Yalnız Diyanet'i esas alıyoruz; bu sebeple gereken dikkati göstereceklerini düşünüyorum. Olası bir hata durumunda vebalin kimin üzerine olduğu aşikâr :)

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri